kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Tankönyvkiadó Vállalat |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 116 oldal |
Sorozatcím: | Budapesti Műszaki Egyetem Vegyészmérnöki Kar, Szakmérnöki tagozat, Mérnöki Továbbképző Intézet kiadványa |
Kötetszám: | 2 |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Kézirat. Tankönyvi szám: J 6-107. |
Kolloidika | |
Hidratáció | 4 |
A hidratáció általános kérdései | 4 |
Néhány fontosabb az élelmiszerekben előforduló vegyület hidratációja | 12 |
Emulziók | 16 |
Az emulziók keletkezésének előfeltételei | 16 |
Emulziók keletkezése és előállítása | 18 |
Az emulziók stabilitása | 22 |
Az emulziók jellege. Az emulziók átcsapása | 29 |
Az emulziók diszperzitásfokának és stabilitásának megállapítása | 31 |
Emulgeáló szerek | 33 |
Néhány élelmiszeripari emulzió | 36 |
Habok | 37 |
A habok keletkezése és a keletkezésüket befolyásoló tényezők | 38 |
A habok állandósága | 41 |
A habzóképesség és a hab állandóságának mérése | 46 |
Habképző anyagok | 47 |
Habgátlás, habzásgátló anyagok | 48 |
A habok élelmiszeripari jelentősége | 49 |
Gélek | 52 |
A gélszerkezet kialakulása | 53 |
A szól-gél átalakulás néhány kérdése | 56 |
Gélek képződése xerogélekből. Duzzadás | 58 |
Szinerézis | 60 |
Peptizálás | 63 |
Néhány élelmiszeripari gyakorlatban jelentős gélrendszer | 66 |
Reológia | 72 |
Reológiai alapismeretek | 73 |
A deformációk fajtái, ideális reológiai testek | 73 |
Ideális reológiai testek, a reológia alapegyenletei | 75 |
Reológiai modellek | 77 |
Idealizált komplex reológiai testek | 78 |
Reológiai mérési módszerek és műszerek | 83 |
Egyes kolloid rendszerek reológiai tulajdonságai | 84 |
Emulziók reológiai tulajdonságai | 84 |
Gélek reológiai tulajdonságai | 89 |
Egyes élelmiszeripari nyersanyagok és késztermékek reológiai tulajdonságai | 93 |
Malom sütő- és tésztaipar | 93 |
Zsiradékok reológiai sajátságai | 101 |
Egyes tejipari termékek reológiája | 106 |
Édesipari termékek reológiája | 108 |
Egyes tartósítóipari termékek reológiája | 113 |