1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszerek csomagolásának tervezése és szervezése (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Mezőgazdasági Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 177 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 963-231-421-2
Megjegyzés: Dr. Magyary-Kossa Béla szerző és szerkesztő által dedikált példány. Fekete-fehér fotókkal, ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

ÉLELMISZEREK CSOMAGOLÁSÁNAK TERVEZÉSE ÉS SZERVEZÉSE
A vásárló többnyire valamilyen elképzeléssel lép be az üzletbe. Választása azonban már a kínálat pontos ismeretében dől el, amikor elképzelését a tényleges választék alapján módosítja. Legjobban ilyenkor az áru csomagolása hat rá, a belső tartalom ellenőrzése nélkül az ízlésének legjobban tetszőt vásárolja meg. A csomagolás jelentősége tehát jóval nagyobb, mint amit a hazai gyakorlat mutat. Az áru védelme, a reklám, a kereskedelmi szállítás és elosztás, a hatósági előírások megtartása olyan követelményeket támaszt az áru külsejével szemben, amit ma már csak az ezzel a szakterülettel foglalkozó szakember tud munkájával kielégíteni. A könyv az ilyen szakmát tanulóknak és gyakorlóknak szól, ezek közül is elsősorban azoknak, akiknek élelmiszerek csomagolása a feladatuk.
• A vásárlás és a csomagolás kapcsolata
• Igények a csomagolással szemben
• Csomagolóanyagok és -eszközök
• Ömleszthető élelmiszerek csomagolása és... Tovább

Fülszöveg

ÉLELMISZEREK CSOMAGOLÁSÁNAK TERVEZÉSE ÉS SZERVEZÉSE
A vásárló többnyire valamilyen elképzeléssel lép be az üzletbe. Választása azonban már a kínálat pontos ismeretében dől el, amikor elképzelését a tényleges választék alapján módosítja. Legjobban ilyenkor az áru csomagolása hat rá, a belső tartalom ellenőrzése nélkül az ízlésének legjobban tetszőt vásárolja meg. A csomagolás jelentősége tehát jóval nagyobb, mint amit a hazai gyakorlat mutat. Az áru védelme, a reklám, a kereskedelmi szállítás és elosztás, a hatósági előírások megtartása olyan követelményeket támaszt az áru külsejével szemben, amit ma már csak az ezzel a szakterülettel foglalkozó szakember tud munkájával kielégíteni. A könyv az ilyen szakmát tanulóknak és gyakorlóknak szól, ezek közül is elsősorban azoknak, akiknek élelmiszerek csomagolása a feladatuk.
• A vásárlás és a csomagolás kapcsolata
• Igények a csomagolással szemben
• Csomagolóanyagok és -eszközök
• Ömleszthető élelmiszerek csomagolása és gyűjtőcsomagolása
• A csomagolóüzemek beruházása és szervezése
• A csomagolás gazdasági kérdései
• Az élelmiszerek csomagolására vonatkozó legfőbb előírások gyűjteménye Vissza

Tartalom

Előszó 5
Csomagolás és pszichológia (András Vera) 7
A vásárlást befolyásoló tényezők pszichológiai
háttere 7
A termék képe 8
A fogyasztói csomagolás színeinek fő funkciói 9
A csomagolástervezés alapjai (Magyary-Kossa Béla) 19
Csomagolási alapfogalmak 19
A tervezés főbb összefüggései 21
A csomagolás funkciói 24
A csomagolással szembeni igények 25
Áruvédelem 25
Marketing igények 27
Kereskedelmi igények 29
Hatósági követelmények 35
A csomagolásfejlesztés fő irányai 37
Csomagolószerek (Viszkei György) 40
Csomagolóanyagok 41
Papír és karton 41
Műanyagok 43
Természetes alapú műanyagok 45
Fémek 46
Kombinált csomagolóanyagok 46
A csomagolóanyagok összehasonlítása 49
Csomagolóeszközök 52
Hajlékony falú csomagolóeszközök 52
Merev falú csomagolóeszközök 56
Kiegészítő és segédanyagok 60
Ragasztók 60
Ragasztószalagok 63
Címkék 64
Egyéb záróelemek 64
A főbb fogyasztói csomagolási eljárások (Magyary-Kossa Béla) 65
Ömleszthető anyagok 66
Lapos csomagok előállítása 66
Hasáb alakú csomagok előállítása 73
Tömlőcsomagok előállítása 78
Alaktartó csomagok előállítása 82
Adagolás és mérés 87
Adagolás 87
Mérés 94
Jelölési módok 96
Gyűjtőcsomagolás (Koronczay László) 103
A gyűjtőcsomagolás műveletei 105
A gyakorlatban elterjedt megoldások 106
Papírdobozos gyűjtőcsomagolás 107
Papírburkoló gyűjtőcsomagolás 111
Zsugor-, nyújtható- és feszített fóliás gyűjtőcsomagolás 112
Kiegészítő műveletek 115
Egységrakomány-képzés 116
Csomagológépek beruházása (Magyary-Kossa Béla) 125
A beruházás előkészítése 125
A beruházás megvalósítása 129
Csomagolóüzemek szervezése (Magyary-Kossa Béla) 132
A csomagolási technológia kidolgozása 132
A bérezés és a normák 133
Minőségszabályozás 135
Mintavételes ellenőrzés 137
Mintavételes mennyiségszabályozás 138
Mindendarabos ellenőrzés 146
Mérés a minőségszabályozásban 147
A csomagológépek anyagellátása és az anyag
elszállítása 148
A csomagológépek üzemeltetésének néhány
kérdése 152
Karbantartás, javítás 152
Az üzemállapot ellenőrzése 154
Csomagolószer-gazdálkodás (Magyary-Kossa Béla) 157
A csomagolószerekkel szembeni minőségi követelmények 157
A csomagolószerek minőségi átvétele 159
A csomagolószerek tárolása 165
A csomagolás gazdasági kérdései (Magyary-Kossa Béla) 167
A csomagolásfejlesztés gazdasági értékelése 167
Az értékelemzés alkalmazási lehetőségei a csomagolástervezésben 170
Az élelmiszercsomagolásra vonatkozó legfőbb előírások 175
Irodalomjegyzék 177
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszerek csomagolásának tervezése és szervezése (dedikált példány) Élelmiszerek csomagolásának tervezése és szervezése (dedikált példány) Élelmiszerek csomagolásának tervezése és szervezése (dedikált példány) Élelmiszerek csomagolásának tervezése és szervezése (dedikált példány)

A címlapon a szerző és szerkesztő, Dr. Magyary-Kossa Béla névre szóló dedikációja látható.

Állapot:
4.980 ,-Ft
25 pont kapható
Kosárba