kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 206 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. Tankönyvi száma: 21 368. |
Bevezetés | |
Az áruismeret tárgya és jelentősége | 3 |
Az élelmiszerárukra vonatkozó általános ismeretek | |
Az élelmiszerekről általában | 5 |
A tápanyagok fogalma és csoportosítása | 5 |
Az élelmiszerek szervetlen alkotórészei | 5 |
Az élelmiszerek szerves alkotórészei | 6 |
Élelmiszerek szín- és ízjavítása, zamatok kialakítása | 10 |
Az élelmiszerek változását, romlását előidéző tényezők | 10 |
Fizikai tényezők | 10 |
Kémiai tényezők | 12 |
Biológiai tényezők | 12 |
Védekezés az élelmiszerek romlása ellen | 21 |
Tartósító eljárások | 21 |
Egészségügyi rendelkezések | 29 |
Az élelmiszerek minősége, minőségvédelem | 33 |
A minőség fogalma | 33 |
A szabvány | 34 |
Csomagolás | 35 |
Csomagolóeszközök | 36 |
Szállítás, tárolás | 42 |
Eltarthatósági és jótállási határidő, szavatosság, márkázás | 42 |
Az áruk választéka | 44 |
Az élelmiszerek vizsgálatáról általában | 44 |
Növényi eredetű élelmiszerek | |
A gabonafélék és feldolgozásuk termékei | 49 |
A gabonafélékről általában | 49 |
A búza és a rozs | 52 |
A gabonafélék malomipari feldolgozása | 54 |
A malomipar termékei | 58 |
A sütőipar termékei | 66 |
A kenyér (sütőélesztő) | 67 |
Sütőipari fehértermékek | 73 |
Különleges technológiával készített termékek | 78 |
Morzsa vagy panírozóliszt | 78 |
A tésztaipar termékei | 79 |
A cukoripar termékei és a méz | 82 |
Cukor, cukorgyártás | 82 |
A cukorgyártás termékei | 84 |
A méz | 87 |
Az édesipar termékei | 89 |
Cukorkák | 90 |
Kakaó- és csokoládéáruk | 98 |
Nugátok és nugátáruk | 102 |
Édesipari lisztesáruk | 103 |
Cukrászati termékek | 105 |
Zöldségnövények, gombák és tartósításuk termékei | 106 |
Zöldségnövények | 106 |
Burgonyafélék | 108 |
Káposztafélék | 118 |
Gyök-gumós zöldségnövények | 122 |
Hagymafélék | 127 |
Kabakosok | 129 |
Levélzöldségek | 131 |
Évelő zöldségek | 132 |
Hüvelyesek | 133 |
Száraz hüvelyesek | 136 |
Gombák | 137 |
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények | 139 |
A gyümölcsökről általában | 139 |
A mák | 154 |
Déligyümölcsök | 155 |
Friss déligyümölcsök | 155 |
Szárított déligyümölcsök | 158 |
Növényi eredetű és mesterséges étkezési zsiradékok | 160 |
Olajkivonás | 160 |
Étolaj | 161 |
Margarin | 161 |
Állati eredetű élelmiszerek | |
A hús | 163 |
A hús összetétele és minőségi jellemzői | 163 |
A hús romlásos jelenségei | 166 |
Fogyasztásra alkalmas húst szolgáltató állatok | 167 |
Vágóállatok | 167 |
Vadak | 173 |
Halak | 174 |
A nagy vágóállatok feldolgozása | 177 |
Húsfeldolgozóipari termékek | 180 |
A baromfifeldolgozó ipar termékei | 193 |
Halfeldolgozóipari termékek | 195 |
Állati eredetű zsiradékok | 196 |
A tojás | 199 |
A tojás szerkezete és kémiai összetétele | 199 |
A tojás minősége | 200 |
A tojás tartósítása | 201 |
A tojás minősítése és jelölése | 202 |
A tojás csomagolása, szállítása, tárolása | 203 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.