1.067.104

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer-kémia

Élelmiszer-ipari laboráns szakképzés tankönyve

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: FVM Vidékfejlesztési, Képzési és Szaktanácsadási Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 190 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-9185-71-5
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi száma: É-398.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Az élelmiszerkémia, az alkalmazott kémiai tudomány egy olyan speciális ága, ami a széleskörűen értelmezett élelmiszertudomány szinte minden területéhez ezer szállal, szervesen kapcsolódik.
Az... Tovább

Előszó

Az élelmiszerkémia, az alkalmazott kémiai tudomány egy olyan speciális ága, ami a széleskörűen értelmezett élelmiszertudomány szinte minden területéhez ezer szállal, szervesen kapcsolódik.
Az élelmiszertudomány az élelmiszerek keletkezésével, fejlődésével, tulajdonságaival, felépítésével, kémiai összetételével, fizikai-kémiai szerkezetével, feldolgozásával és tartósításával, további hasznosulásával foglalkozó tudományág, amely a legtágabb értelemben határos, és részben kiterjed az egész biológiai határterületre, valamint a technológia vonatkozó fejezeteire. Az élelmiszertudomány részét képei tehát az élelmiszerek termélése, a mezőgazdaságtól a fermentációs üzemekig és a konzervgyárakig, tehát a nyersanyagok előállítása, kiválasztása, feldolgozása, ellenőrzése stb. az élelmiszer fogalmával azonban általában asszociáljuk a fogyasztót is, állandó és a körülményektől függően változó szükségleteivel. Az evés, a táplálkozás összekapcsolja a fiziológiát és a táplálkozástant is az élelmiszertudománnyal, s ezeknek a tudományterületeknek a kutatása, fejlesztése sem nélkülözheti a közös területek alapvető kémiai és biológiai tulajdonságainak ismeretét. Vissza

Dr. Salgó András

Dr. Salgó András műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Salgó András könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem