kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Duál Budapest Bt. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 163 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Tankönyvi száma: D-21. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva. |
Élelmiszer áruismeret | |
Az élelmiszerekben előforduló tápanyagok és egyéb alkotórészek | 7 |
Fehérjék | 8 |
Zsírok és zsírszerű anyagok | 8 |
Szénhidrátok | 12 |
Vitaminok | 14 |
Ásványi anyagok | 16 |
Az élelmiszerek romlása és tartósítása | 17 |
A romlást előidéző hatások | 18 |
A romlás elleni védelem | 21 |
Növényi eredetű élelmiszerek | 27 |
Gabonafélék feldolgozási termékei | 28 |
Liszt | 29 |
Tésztaipari termékek | 30 |
Sütőipari termékek | 31 |
Zöldség és gyümölcsfélék | 34 |
A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele és táplálkozási jelentősége | 34 |
A minőséget meghatározó tényezők | 37 |
A zöldség-, gyümölcsfélék tárolása, kezelése | 38 |
Gombák | 40 |
Növényi eredetű zsíradékok | 41 |
Étolaj | 41 |
Margarin | 42 |
Állati eredetű élelmiszerek | 42 |
A tej és feldolgozásának termékei | 42 |
A fogyasztói tej | 43 |
Tejkészítmények, tejtermékek | 46 |
Tojás | 51 |
Hús és a húsfeldolgozás termékei | 56 |
A hús | 56 |
A húsfeldolgozás termékei | 61 |
Egyéb állatok húsa | 66 |
Állati eredetű étkezési zsíradékok | 70 |
Élvezeti szerek | 73 |
Alkoholtartalmú italok | 73 |
Bor | 74 |
Sör | 82 |
Szeszesitalipari készítmények | 86 |
Alkoholmentes italok | 92 |
Az alkoholmentes italok csoportosítása és táplálkozástani megítélése | 92 |
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése | 93 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 95 |
A kávé | 95 |
A tea | 97 |
A cukor és a méz | 99 |
A cukor | 99 |
A méz | 101 |
Mesterséges édesítőszerek | 101 |
Édesipari termékek | 102 |
Cukorkák | 102 |
Kakaó és csokoládé | 105 |
Édesipari lisztesáruk | 108 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 112 |
Fűszerek | 115 |
Ízesítőszerek | 115 |
A dohány áruismerete | 116 |
A dohányipari termékek minőségét meghatározó tényezők | 119 |
A dohányipari termékek tárolása, szállítása | 119 |
Higiénés ismeretek | 120 |
Személyi higiéne | 120 |
Egészségi állapot | 121 |
Testi tisztaság | 122 |
Munkaruha | 123 |
Az élelmiszerkereskedelem higiénéje | 124 |
Élelmiszerkereskedelmi egységek létesítése | 124 |
Az élelmiszerkereskedelem egységeinek típusa és azok higiénés kérdései | 125 |
Vegyi áruismeret | 129 |
Szappanok és szintetikus mosószerek | 130 |
A mosás folyamata | 131 |
A szappan | 132 |
Szintetikus mosószerek | 134 |
Háztartási tisztítószerek | 136 |
A háztartási tisztítószerek csoportosítása | 136 |
Univerzális mosószerek | 137 |
A súrolószerek összetétele, csoportosítása | 137 |
Kozmetikai készítmények | 139 |
A bőrápolás alapjai | 139 |
A kozmetikai készítmények alapjai | 141 |
Arcápoló készítmények | 146 |
Kézápoló készítmények | 152 |
Lábápoló készítmények | 154 |
Testápoló készítmények | 155 |
Lakkok és festékek | 156 |
Csoportosításuk | 158 |
Norinbergi áruk | 162 |