1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer- és vegyiáru ismeret

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Duál Budapest Bt.
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 163 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi száma: D-21. Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Élelmiszer áruismeret
Az élelmiszerekben előforduló tápanyagok és egyéb alkotórészek7
Fehérjék8
Zsírok és zsírszerű anyagok8
Szénhidrátok12
Vitaminok14
Ásványi anyagok16
Az élelmiszerek romlása és tartósítása17
A romlást előidéző hatások18
A romlás elleni védelem21
Növényi eredetű élelmiszerek27
Gabonafélék feldolgozási termékei28
Liszt29
Tésztaipari termékek30
Sütőipari termékek31
Zöldség és gyümölcsfélék34
A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele és táplálkozási jelentősége34
A minőséget meghatározó tényezők37
A zöldség-, gyümölcsfélék tárolása, kezelése38
Gombák40
Növényi eredetű zsíradékok41
Étolaj41
Margarin42
Állati eredetű élelmiszerek42
A tej és feldolgozásának termékei42
A fogyasztói tej43
Tejkészítmények, tejtermékek46
Tojás51
Hús és a húsfeldolgozás termékei56
A hús56
A húsfeldolgozás termékei61
Egyéb állatok húsa66
Állati eredetű étkezési zsíradékok70
Élvezeti szerek73
Alkoholtartalmú italok73
Bor74
Sör82
Szeszesitalipari készítmények86
Alkoholmentes italok92
Az alkoholmentes italok csoportosítása és táplálkozástani megítélése92
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése93
Koffeintartalmú élvezeti szerek95
A kávé95
A tea97
A cukor és a méz99
A cukor99
A méz101
Mesterséges édesítőszerek101
Édesipari termékek102
Cukorkák102
Kakaó és csokoládé105
Édesipari lisztesáruk108
Fűszerek és ízesítőszerek112
Fűszerek115
Ízesítőszerek115
A dohány áruismerete116
A dohányipari termékek minőségét meghatározó tényezők119
A dohányipari termékek tárolása, szállítása119
Higiénés ismeretek120
Személyi higiéne120
Egészségi állapot121
Testi tisztaság122
Munkaruha123
Az élelmiszerkereskedelem higiénéje124
Élelmiszerkereskedelmi egységek létesítése124
Az élelmiszerkereskedelem egységeinek típusa és azok higiénés kérdései125
Vegyi áruismeret129
Szappanok és szintetikus mosószerek130
A mosás folyamata131
A szappan132
Szintetikus mosószerek134
Háztartási tisztítószerek136
A háztartási tisztítószerek csoportosítása136
Univerzális mosószerek137
A súrolószerek összetétele, csoportosítása137
Kozmetikai készítmények139
A bőrápolás alapjai139
A kozmetikai készítmények alapjai141
Arcápoló készítmények146
Kézápoló készítmények152
Lábápoló készítmények154
Testápoló készítmények155
Lakkok és festékek156
Csoportosításuk158
Norinbergi áruk162
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmiszer- és vegyiáru ismeret Élelmiszer- és vegyiáru ismeret

A borító kissé kopott, foltos.

Állapot:
1.840 Ft
920 ,-Ft 50
7 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
Élelmiszer- és vegyiáru ismeret Élelmiszer- és vegyiáru ismeret Élelmiszer- és vegyiáru ismeret

Néhány lapon bejegyzés látható.

Állapot:
1.840 ,-Ft
15 pont kapható
Kosárba