1.063.472

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer áruismeret

Vendéglátó-Vállalkozó

Budapest
Kiadó: BaBoss Consulting Büro
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Spirál
Oldalszám: 84 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 30 cm x 20 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A gabonafélék jellemzése, táplálkozástani értékelése és feldolgozása. Az őrléssel,m a hántolással és az egyéb eljárással készült élelmiszerek jellemzése, minősége, felhasználása, kezelése1
A sütő és tésztaipar termékei: a kenyér, a sütőipari fehéráruk, valamint a száraztészták jellemzése, minőségi követelményei, felhasználása, kezelése4
A természetes eredetű, illetve a mesterséges úton előállított édesítőszerek fajtái, jellemzésük, szerepük a táplálkozásban9
A zöldségfélék és a gombák táplálkozás élettani jelentősége, és csoportosítása, az egyes árucsoportok jellemző képviselőinek bemutatása12
A gyümölcsök táplálkozás élettani jelentősége, és csoportosítása, az egyes árucsoportok jellemző képviselőinek bemutatása16
A növényi illetve az állati eredetű étkezési zsiradékok táplálkozás élettani szempontok alapján történő összehasonlítása, az egyes áruféleségek jellemzése, minőségi követeményei, kezelése, felhasználása21
A baromfifélék, a halak, a vadak húsának jellemzése, táplálkozás élettani értékelése, kezelése, vendéglátó-ipari felhasználása. A hal- valamint a baromfifeldolgozó ipar termékeinek választéka, minőségi követelményei25
A hús szerkezete, kémiai összetétele, és táplálkozástani jelentősége. A nagyvágóállatok húsának minőségét meghatározó tényezők. A húsfeldolgozó ipar termékeinek csoportosítása, és ezen termékcsoportok főbb áruféleségeinek jellemzése28
A tej kémiai összetétele, táplálkozástani jelentősége, és minőségi tulajdonságai. A fogyasztási tejek, és tejkészítmények választéka, jellemzése34
A tejtermékek szerepe táplálkozásunkban. A vaj és a vajkészítmények, a túrófélék és a sajtok választéka, jellemző tulajdonságai, felhasználása38
Az alkoholtartalmú italok csoportosítása, élettani és gasztronómiai szempontok alapján történő megítélése. A bor készítése, kezelése, minőségi tulajdonságai és forgalomba hozatala. A természetes borok, a likőrborok és a szénsavas borok árucsoportjának ismertetése40
A sör készítésének főbb munkafolyamatai, a sör minőségét meghatározó tényezők. A sörök fő típusai, az egyes áruféleségek jellemzése. A sörök forgalomba hozatala46
A szeszesital ipari készítmények általános jellemzése. A pálinkák és a likőrök különböző árucsoportjainak és jellemző képviselőinek ismertetése. A külföldi szeszesital ipari termékek választékának bemutatása48
Az alkoholmentes italok táplálkozás élettani értékelése és csoportosítása. A zöldség és gyümölcslevek, a szörpök és a szénsavas üdítő italok választékának és az egyes árucsoportok jellemző képviselőinek bemutatása52
Az életkészítés során felhasználásra kerülő fűszerek és ízesítőszerek általános jellemzése, minőségi követelményei, és forgalomba hozatala. A fontosabb, hazánkban és termő, valamint külföldről származó fűszerféleségek bemutatása56
A koffeintartalmú élvezeti szerek jellemzése. Táplálkozás élettani megítélése. A kávé, valamint a tea feldolgozása, minőségi tulajdonságai, áruválasztéka, kereskedelmi forgalomba hozatala. A kávé, illetve a teaital készítése, fogyasztása60
A táplálkozás jelentősége, az élelmiszereket felépítő vegyületek csoportosítása, az egyes tápanyagok jellemzése, a táplálkozás élettani folyamatai. A tápanyagok hasznosulása a szervezetben64
Energia és tápanyagszükséglet, az egészséges, valamint a korszerűnek minősíthető táplálkozás követelményei napjainkban. A beteg szervezet táplálkozása, a diétás élelmezés70
Mikrobiológiai és higiéniai alapismeretek. A mikroorganizmusok csoportosítása, és jellemzése. A mikroorganizmusok káros, illetve hasznos tevékenysége. A személlyel, a munkahellyel, valamint az élelmiszerek készítésével és értékesítésével összefüggő alapvető higiéniai követelmények ismertetése73
Az élelmiszerek változását és romlását előidéző tényezők. A különböző tartósítási eljárások, módszerek ismertetése, a növényi és az állati eredetű élelmiszerek tartósított termékeinek egyidejű bemutatásával79
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem