1.062.077

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmiszer anyagismeret III.

Egyéb anyagok/Tankönyvpótló jegyzet

Szerző
Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 411 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG 4. Kézirat.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Étkezési zsiradékok7
A zsiradékok fogalma és csoportositása7
A zsiradékok fizikai és kémiai jellemzői10
A zsiradékok fizikai tulajdonságai10
A zsiradékok kémiai összetétele és tulajdonságai12
A zsiradékok romlása24
A zsiradékok állandósitása, antioxidánsok26
A zsiradékok táplálkozás-élettani jelentősége28
A növényi zsiradékok csoportositása31
Növényi olajok33
Keményitett olajok, margarin41
Állati eredetü zsiradékok csoportositása45
Az állati zsiradékok előállitása46
A használatos állati zsiradékok48
A zsiradékok csomagolása, tárolása és tárolás közbeni változásai53
Csomagolóanyagok53
Tárolás és a tárolás közbeni változások55
Különböző zsiradékok összehasonlitása emészthetőség és biológiai érték szempontjából57
A zsiradékok szerepe az ételkészités technológiájában61
Izesitőszerek65
Füszerek67
Összetételük67
Élettani hatásuk68
Tárulásuk69
Hamisitásuk70
Felosztásuk71
Füszerkeverékek113
Füszerpótlók113
Egyéb izesitőszerek114
Konyhasó114
Ecet118
Asztali mustár120
Füszerezett paradicsomsüritmény120
Pritamin121
Huskivonattal készült izesitő szerek122
Nátriumglutanát123
Élvezeti cikkek125
Az élvezeti cikkek fogalma, felosztása125
A kávé126
A kávé eredete és elterjedése128
A kávénövény és termelése129
A kávétermés feldolgozása130
Belföldi forgalomba kerülő nyers-és pörköltkávék142
A nyers- és pörköltkávék forgalombahozatala144
Kávékészités a vendéglátóiparban149
A kávé egyéb felhasználása, kávékivonatok, koffeinmentes és koffeinszegény kávé159
Kávészerek161
Kereskedelmi kávészerek162
Kávészerek csomagolása és tárolása164
A tea165
A tea eredete és elterjedése166
A tea feldolgozása167
Kereskedelmi teafajták169
A tea forgalombahozatal172
A teaital készitése és felszolgálása174
Édesitőszerek, édesipari termékek177
Természetes édesitőszerek177
Édesitőképesség178
Cukrok fizikai és kémiai tulajdonsága179
Cukor184
Egyéb természets édesitőszerek196
Méz204
Édesipari termékek209
Cukorkák210
Kakaós és csokoládétermékek224
Nugatok és nugatos készitmények234
Tartós édesipari lisztesáruk236
Cukrászsütemények249
Cukrásztészták253
Jelentősebb cukrászsütemények282
Torták287
Tekercsek, roládok291
Desszertek292
Mignonok293
Csemegék297
Marcipán sütemények298
Krémesek299
Piték300
Teasütemények300
Töltelékek305
Fagylaltok311
Gyümölcsfagylaltok323
Tejfagylaltok325
Parfé327
Egyéb fagyasztással készült termékek327
Fagylaltporok330
Nem élelmi anyagok332
Viz332
Használati viz és ivóviz334
Ásványvizek gyógyvizek345
A vizellátás módjai352
Szennyviz360
Mosószerek366
Anionaktiv anyagok384
Kationaktiv anyagok386
Amfoter felületaktiv anyagok387
Nem ionos felületaktiv anyagok387
Összetett mosószerek388
Korszerü mosóporok, szintetikus alapu mosóporok391
Felhasznált irodalom396
Irodalomjegyzék400
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem