kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 411 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 580 példányban. Tankönyvi szám: KG 4. Kézirat. |
Bevezetés | 3 |
Étkezési zsiradékok | 7 |
A zsiradékok fogalma és csoportositása | 7 |
A zsiradékok fizikai és kémiai jellemzői | 10 |
A zsiradékok fizikai tulajdonságai | 10 |
A zsiradékok kémiai összetétele és tulajdonságai | 12 |
A zsiradékok romlása | 24 |
A zsiradékok állandósitása, antioxidánsok | 26 |
A zsiradékok táplálkozás-élettani jelentősége | 28 |
A növényi zsiradékok csoportositása | 31 |
Növényi olajok | 33 |
Keményitett olajok, margarin | 41 |
Állati eredetü zsiradékok csoportositása | 45 |
Az állati zsiradékok előállitása | 46 |
A használatos állati zsiradékok | 48 |
A zsiradékok csomagolása, tárolása és tárolás közbeni változásai | 53 |
Csomagolóanyagok | 53 |
Tárolás és a tárolás közbeni változások | 55 |
Különböző zsiradékok összehasonlitása emészthetőség és biológiai érték szempontjából | 57 |
A zsiradékok szerepe az ételkészités technológiájában | 61 |
Izesitőszerek | 65 |
Füszerek | 67 |
Összetételük | 67 |
Élettani hatásuk | 68 |
Tárulásuk | 69 |
Hamisitásuk | 70 |
Felosztásuk | 71 |
Füszerkeverékek | 113 |
Füszerpótlók | 113 |
Egyéb izesitőszerek | 114 |
Konyhasó | 114 |
Ecet | 118 |
Asztali mustár | 120 |
Füszerezett paradicsomsüritmény | 120 |
Pritamin | 121 |
Huskivonattal készült izesitő szerek | 122 |
Nátriumglutanát | 123 |
Élvezeti cikkek | 125 |
Az élvezeti cikkek fogalma, felosztása | 125 |
A kávé | 126 |
A kávé eredete és elterjedése | 128 |
A kávénövény és termelése | 129 |
A kávétermés feldolgozása | 130 |
Belföldi forgalomba kerülő nyers-és pörköltkávék | 142 |
A nyers- és pörköltkávék forgalombahozatala | 144 |
Kávékészités a vendéglátóiparban | 149 |
A kávé egyéb felhasználása, kávékivonatok, koffeinmentes és koffeinszegény kávé | 159 |
Kávészerek | 161 |
Kereskedelmi kávészerek | 162 |
Kávészerek csomagolása és tárolása | 164 |
A tea | 165 |
A tea eredete és elterjedése | 166 |
A tea feldolgozása | 167 |
Kereskedelmi teafajták | 169 |
A tea forgalombahozatal | 172 |
A teaital készitése és felszolgálása | 174 |
Édesitőszerek, édesipari termékek | 177 |
Természetes édesitőszerek | 177 |
Édesitőképesség | 178 |
Cukrok fizikai és kémiai tulajdonsága | 179 |
Cukor | 184 |
Egyéb természets édesitőszerek | 196 |
Méz | 204 |
Édesipari termékek | 209 |
Cukorkák | 210 |
Kakaós és csokoládétermékek | 224 |
Nugatok és nugatos készitmények | 234 |
Tartós édesipari lisztesáruk | 236 |
Cukrászsütemények | 249 |
Cukrásztészták | 253 |
Jelentősebb cukrászsütemények | 282 |
Torták | 287 |
Tekercsek, roládok | 291 |
Desszertek | 292 |
Mignonok | 293 |
Csemegék | 297 |
Marcipán sütemények | 298 |
Krémesek | 299 |
Piték | 300 |
Teasütemények | 300 |
Töltelékek | 305 |
Fagylaltok | 311 |
Gyümölcsfagylaltok | 323 |
Tejfagylaltok | 325 |
Parfé | 327 |
Egyéb fagyasztással készült termékek | 327 |
Fagylaltporok | 330 |
Nem élelmi anyagok | 332 |
Viz | 332 |
Használati viz és ivóviz | 334 |
Ásványvizek gyógyvizek | 345 |
A vizellátás módjai | 352 |
Szennyviz | 360 |
Mosószerek | 366 |
Anionaktiv anyagok | 384 |
Kationaktiv anyagok | 386 |
Amfoter felületaktiv anyagok | 387 |
Nem ionos felületaktiv anyagok | 387 |
Összetett mosószerek | 388 |
Korszerü mosóporok, szintetikus alapu mosóporok | 391 |
Felhasznált irodalom | 396 |
Irodalomjegyzék | 400 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.