kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 337 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Megjelent 580 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. Tankönyvi szám: KG-3. Kézirat. |
Hus- és huskészítmények | 5 |
Hazai állatfajták rövid ismertetése | 5 |
Sertés | 6 |
Szarvasmarha | 8 |
Juh | 10 |
Vágóhidi technológia | 11 |
Állatszállások | 11 |
Vágóállat minősítés | 12 |
Vágóvonal | 15 |
Az állatok vágóhidi feldolgozása | 16 |
A husok vágóhidi minősítése | 25 |
Husok hütése, fagyasztása | 28 |
Előhütés | 28 |
Hütőtárolás | 29 |
Fagyasztás | 31 |
A husok fagyasztó tárolása | 37 |
A husok visszamelegitése | 37 |
A hütött, fagyasztott husok szállitása | 38 |
A hus jellemzői | 39 |
A husok szövetszerkezete | 39 |
A különféle szöveti részek kémiai összetétele | 42 |
A hus jelentősége a táplálkozásban | 48 |
A hus változása vágás után és tárolás közben | 54 |
Egyes husrészek és vágási termékek értékelése konyhatechnikai szempontból | 60 |
A szarvasmarha bontása | 60 |
A borju darabolása | 67 |
A sertés bontása | 69 |
A juh bontása | 71 |
A huskészitmények gyártásának elmélete | 72 |
Apritás | 72 |
Sózás | 73 |
Száritás | 77 |
Főzés | 80 |
A pácolt füstölthus és szalonnakészítémények előállitása | 82 |
Füstölt főtt huskészitmények | 82 |
Szalonnafélék | 87 |
Töltelékes huskészitmények | 92 |
Vörösáruk | 92 |
Felvágottfélék | 95 |
Sajtfélék | 96 |
Májasok | 96 |
Hurkafélék | 96 |
Szárazkolbászok | 97 |
Szalámifélék | 98 |
Dobozolt huskészitmények | 99 |
Konzerv készitmények | 101 |
Félkonzervek | 103 |
A huskészitmények jellemzői, táplálkozási jelentőségük | 105 |
A nyersanyag jellemzőinek, tápértékének változása feldolgozás közben | 105 |
A készitmények fagyaszthatóságot megszabó jellemzői | 107 |
A készitmények sajátságait megszabó jellemzők | 108 |
A huskészitmények tárolása, szállitása | 111 |
Tárolás | 111 |
Szállitás | 112 |
Egyéb állatok husa | 115 |
A baromfi | 115 |
A baromfi fajták ismertetése | 118 |
A baromfi minőségére ható tényezők | 126 |
Az élő baromfi minőségi jellemzői | 129 |
Vágott baromfi minőségi jellemzői | 133 |
A vágott baromfi tárolása | 139 |
Egyéb baromfiipar termékek | 140 |
Az élő baromfi és a baromfiipar termékek szállítása | 151 |
Baromfifélék konyhai hasznositása | 155 |
Halak | 156 |
A halak szervezete | 157 |
Fontosabb édesvizi halak ismertetése és minőségi jellemzői | 164 |
A tengeri halak ismertetése és minőségi jellemzői | 170 |
Rákok, kagylók, csigák és békák ismertetése | 181 |
Rákok | 181 |
Ehető kagylók | 185 |
Csigák | 186 |
Békák | 187 |
Teknősbékák | 187 |
Halkészitmények | 188 |
Időlegesen tartósitott készitmények | 188 |
Valódi vagy teljeskonzervek | 191 |
Szállitás, tárolás, elkészités | 191 |
Elváltozások és élelmezésegészségügyi megitélésük | 197 |
A halak és egyéb hidegvérüek konyhai hasznositása | 201 |
Vadfélék | 202 |
Apróvadak | 203 |
Nagyvadak | 206 |
Szállitás, tárolás és feldolgozás | 207 |
Elváltozások és élelmezésegészségügyi megitélésük | 209 |
A vadfélék konyhai hasznositása | 210 |
A tojás | 213 |
A tojás szerkezete | 213 |
A tojás összetétele | 216 |
A tojás feldolgozása, szállitása, tárolása | 217 |
A tojás minőségi jellemzői | 221 |
A tojás hibái és élelmezésegészségügyi megitélése | 227 |
A tojás konyhatechnikai hasznositása | 231 |
Tej és tejtermékek | 235 |
A tej összetétele és táplálkozástani értéke | 235 |
A tej tulajdonságai és összetétele | 235 |
A tej táplálkozástani értéke | 254 |
A tej feldolgozása | 257 |
A tej kezelése és szállitása a termeléstől a feldolgozó üzemig | 258 |
A fogyasztási tej | 263 |
Savanyitott és izesitett tejtermékek | 273 |
Tejszinkészitmények | 277 |
A vaj | 282 |
Tejkonzervek/süritett tej, tejpor | 289 |
Fehérjedus termékek | 294 |
A tej és a tejtermékek romlása és védekezés a romlás ellen | 310 |
A tej és a tejtermékek hamisitása és a hamisitások felismerése | 312 |
A tej és a tejtermékek szerepe néptáplálkozásunkban és a hazai tej- és tejtermékfogyasztás alakulása | 313 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.