kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Képzőművészeti Kiadó Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 139 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 22 cm x 16 cm |
ISBN: | 978-963-337-007-0 |
Megjegyzés: | Tankönyvi szám: 59636/1. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva. |
Az élelmiszerek alkotórészei | 7 |
Általános alapfogalmak | 7 |
Az élelmiszerek összetevői | 7 |
A víz | 8 |
Alaptápanyagok | 10 |
Fehérjék | 10 |
Szénhidrátok | 15 |
Zsírok | 19 |
Zsírszerű anyagok | 22 |
Védőtápanyagok | 23 |
Vitaminok | 26 |
Ásványi anyagok | 26 |
Járulékos anyagok | 28 |
Ballasztanyagok | 29 |
Káros anyagok az élelmiszerekben | 30 |
Az emésztés folyamata | 32 |
Az ember tápanyag- és energiaszükséglete | 33 |
Az élelmiszerek értékelése | 35 |
Mikrobiológiai és tartósítási ismeretek | 37 |
A mikroorganizmusok általános jellemzése | 37 |
A mikroorganizmusok életfeltételei | 38 |
A mikroorganizmusok hasznos tevékenysége | 40 |
A mikroorganizmusok káros tevékenysége | 41 |
Az élelmiszerek romlását okozó tényezők | 43 |
Tartósítási eljárások | 44 |
Az élelmiszerek és ételek minőségésnek megőrzését biztosító törvények és előírások | 51 |
Az élelmiszerek csomagolása | 52 |
Az élelmiszerek, ételek minőségi feltételei | 53 |
Minőségbiztosítás a vendéglátásban | 54 |
Környezetvédelem a vendéglátásban | 58 |
Az élelmiszerek fő csoportjainak jellemzése | 63 |
A tej és termékei | 64 |
A tej | 64 |
Tejkészítmények | 65 |
Tejtermékek | 67 |
A tojás | 73 |
A hús és a húsipari termékek | 75 |
A hús | 75 |
A különböző állatfajok húsának jellemzése | 78 |
Húsipari termékek | 81 |
Baromfiipari termékek | 85 |
Halak | 86 |
Halkészítmények | 87 |
Egyéb hideg vérű állatok | 88 |
Gabonafélék és termékeik | 90 |
Lisztek | 92 |
Sütőipari termékek | 94 |
Száraztészták | 97 |
Természetes édesítőszerek | 99 |
A cukor | 99 |
A méz | 100 |
Étkezési zsiradékok | 101 |
Zöldségfélék | 104 |
Gyümölcsök | 117 |
Alkaloidtartalmú élvezeti szerek | 119 |
A kávé | 120 |
A tea | 123 |
A kakaó | 125 |
Az ételkészítés segédanyagai | 127 |
Ízesítőszerek | 127 |
Fűszerek | 127 |
Kocsonyásító szerek | 134 |
Tésztalazító szerek | 134 |
Cukorpótló szerek | 135 |
Mesterséges édesítőszerek | 136 |
Felhasznált és ajánlott irodalom | 139 |