1.066.481

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmianyagismeret laboratóriumi gyakorlatok

Munkafüzet - BC modul: Állati eredetű élelmianyagok és készételek laboratóriumi vizsgálata

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Budapesti Gazdasági Főiskola Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Idegenforgalmi Főiskolai Kar
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 72 oldal
Sorozatcím: Vendéglátás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 21 cm
ISBN:
Megjegyzés: Tankönyvi szám: FV-03-01/BC/2006.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Ebben a modulban az állati eredetű élelmianyagok minőség-meghatározó tulajdonságainak vizsgálatával foglalkozunk, melyek magába foglalják mind az érzékszervi, mind a kémiai vizsgálatokat, legyenek... Tovább

Előszó

Ebben a modulban az állati eredetű élelmianyagok minőség-meghatározó tulajdonságainak vizsgálatával foglalkozunk, melyek magába foglalják mind az érzékszervi, mind a kémiai vizsgálatokat, legyenek azok tájékozódó vagy döntő vizsgálati módszerek.
A modul második része a készétel laboratóriumi vizsgálataival foglakozik.
E modulban foglaltakat csak akkor érti meg és tudja a kijelölt feladatokat megoldani, ha a BB modul anyagát elsajátította és részt vett az első laboratóriumi gyakorlati foglalkozáson.
E modul anyagának áttanulmányozásához és a második laboratórumi gyakorlati foglalkozáshoz szüksége van a BA modulban foglaltakra is, egyrészt azért, mert a BA modul tartalmazza a laboratóriumi vizsgálati módszerek elméleti alapjait, másrészt azért, mert a BA modulból tud utánanézni a laboratóriumi gyakorlaton használt eszközöknek és műszereknek és azok használatának. Vissza

Tartalom

Előszó5
Hús és húsipari termékek vizsgálata7
A hús, mint élelmianyag7
Hús és húskészítmények szárazanyag- és víztartalmának meghatározása8
A húskészítmények nátrium-klorid tartama és nitrit, nitrát tartalmának kimutatása11
A húsok és húsipari termékek kémhatásának meghatározása14
A húsipari termékek érzékszervi vizsgálata17
A vágott baromfi érzékszervi vizsgálata21
A tojás és minősítése23
Zsiradékok vizsgálata28
Zsiradékok érzékszervi vizsgálata28
A zsír, olaj avasodásának vizsgálata29
Tej, tejtermékek és tejkészítmények vizsgálata31
Mintavétel folyékony tejtermékekből31
A vaj víztartalmának meghatározása34
A tej sűrűségének vizsgálata35
A tej fehérjetartalmának meghatározása formoltitrálással37
A tej és tejtermékek savfokának meghatározása40
A tej zsírtartalmának meghatározása Gerber-féle butirométerrel43
A tejszín és a tejföl zsírtartalmának meghatározása gyors módszerrel45
A tej és tejtermékek pasztőrözöttségének ellenőrzése47
Márványsajt pontozásos bírálata a 20 pontos súlyozófaktoros rendszer szerint50
Sajtok konyhasó-tartalmának meghatározása Mohr-féle módszerrel51
Meleg ételek és hidegkonyhai készítmények vizsgálata, éttermi szolgáltatások mértékének ellenőrzése54
Mintavétel és az anyagkiszabat felvétele54
Mintavétel54
Az anyagkiszabat felvétele55
A minta előkészítése56
Az összetétel vizsgálata56
Melléklet
Gyakorlati útmutató Dr. Bíró Lajos NutriComp tápanyagszámító program használatához66
Irodalomjegyzék72
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem