kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Kereskedelmi és Vendéglátóipari Főiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Könyvkötői papírkötés |
Oldalszám: | 232 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 30 cm x 21 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fénymásolt példány. |
Dr. Ladocsi Teréz: Általános bevezető ismeretek | |
Dr. Ladocsi Teréz: Az élő anyag szerveződése | |
Virusok | 1 |
Prokarioták, eukarioták | 1 |
Dr. Ladocsi Teréz: A szervezetek kémiai épitőkövei | |
A szénhidrátok | 4 |
A lipidek | 5 |
A fehérjék | 5 |
A nukleinsavak | 7 |
A viz | 7 |
A szervetlen elemek, illetve vegyületek | 8 |
Egyéb vegyületek | 9 |
Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagokban elkészités és tárolás közben fellépő változások | 12 |
Fizikai hatások | 13 |
Kémiai és biokémiai hatások | 14 |
Biológiai hatások | 15 |
Dr. Ladocsi Teréz: Az élelmianyagok tartósitás | |
Az élelmianyagok romlása elleni védelem | 16 |
A tartósitott termékek táplálkozástani megitélése | 27 |
Dr. Ladocsi Teréz: Növényi eredetű élelmianyagok | |
Dr. Ladocsi Teréz: Gabonafélék, sütő- és tésztaipari termékek | |
A gabonafélék | 28 |
A gabonafélék gabonaipari feldolgozása, a gabonaipar termékei | 38 |
Sütőipari termékek | 47 |
A tésztaipar termékei és felosztásuk | 63 |
Dr. Ladocsi Teréz: Zöldség- és gyümölcsfélék | |
A zöldség- és gyümölcsfélék minősége | 66 |
A zöldség- és gyümölcsfélék összetétele | 72 |
A zöldségfélék és a gombák csoportositása | 77 |
Gyümölcsök csoportositása | 108 |
Gyümölcskészitmények | 121 |
Zöldség- és gyümölcsfajták táplálkozástani jelentősége | 124 |
A zöldség és gyümölcsfélék tárolása | 125 |
Dr. Pethő Mária - Dr. Ladocsi Teréz: Állati eredetű élelmi anyagok | 128 |
Dr. Pethő Mária: A hús fogalma és felépitése | |
A húsban előforduló szövettipusok | 130 |
A hús kémiai összetétele | 134 |
A vágóállatok | 137 |
A hús érése, kezelése, minősége | 139 |
Húsipari készítmények | 144 |
Egyéb állatok húsa | 151 |
Dr. Pethő Mária: Állati és növényi eredetű zsiradékok | 165 |
Az állati zsiradékok | 167 |
A növényi zsiradékok | 169 |
Dr. Pethő Mária: A tojás | |
A tojás fogalma és összetétele | 173 |
A tojás hibái és betegségei | 178 |
Tartósított tojáskészítmények | 180 |
Dr. Ladocsi Teréz: Tej és tejtermékek | |
A tej összetétele és tulajdonságai | 183 |
A tej általános kezelése | 198 |
Tejipari termékek | 203 |
Tartósitott tej | 231 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.