1.061.502

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmianyagismeret és higiéne

Magán-üzletvezetői tanfolyam hallgatói részére

Szerző
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 101 oldal
Sorozatcím: Kisosz füzetek
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-03-3188-8
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Élelmianyagismeret
Növényi eredetű élelmianyagok8
A gabonafélék feldolgozási termékei8
A gabonafélék összetétele és táplálkozási jelentősége 8
Liszt9
A liszt minőségét meghatározó tényezők9
A liszt kezelése10
Tésztaipari termékek10
A szárított tészták kezelése10
Sütőipari termékek11
A sütőipari termékek minősítése12
A sütőipari termékek kezelése12
Zöldség- és gyümölcsfélék14
A zöldség- és gyömölcsfélék csoportosítása14
Kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük17
A minőséget meghatározó tényezők18
A zöldség- gyümölcsfélék kezelése19
Állati eredetű élelmianyagok22
A hús és húsfeldolgozó ipar termékei 22
A hús23
A hús összetétele és táplálkozástani jelentősége23
A hús minőségét meghatározó tényezők24
A hús kezelése25
Húsipari termékek26
A húsipari termékek összetétele és táplálkozási jelentősége31
Minőséget meghatározó tényezők31
A húsipari termékek kezelése31
Étkezési zsíradékok34
Az étkezési zsíradékok csoportosítása és összetétele34
Táplálkozástani jelentőségük35
Az étkezési zsíradékok minősége36
Az étkezési zsíradékok kezelése36
Tej, tejkészítmények, tejtermékek39
Fogyasztói tej39
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége39
A tej minőségét meghatározó tényezők41
A tej kezelése42
Tejkészítmények, tejtermékek42
A feldoldozási termékek összetétele és táplálkozástani jelentősége45
Minőséget meghatározó tényezők47
A tejkészítmények és tejtermékek kezelése47
Tojás50
A tojás összetétele és táplálkozástani jelentősége50
A tojás minőségét meghatározó tényezők51
A tojás kezelése52
Élvezeti szerek54
Alkoholtartalmú italok54
Az alkoholtartalmú italok táplálkozástani szerepe54
Bor55
A borok összetétele56
A borok minősége és csoportosítása56
A borok tárolása56
Sör60
A sör összetétele61
A sörök minősége és csoportosítása61
A sörök kezelése a vendéglátóiparban62
Szeszesitalipari készítények63
A szeszesitalipari készítmények csoportosítása és összetétele64
Minőségi követelmények65
A szeszesitalipari készítmények kezelése65
Alkoholmentes italok67
Az alkoholmentes italok szerepe táplálkozásunkban67
Az alkoholmentes italok csoportosítása68
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése70
Koffeintartalmú élvezeti szerek71
Kávé71
A kávé kémiai összetétele71
A kávé minőségét meghatározó tényezők72
A kávé kezelése73
Tea74
A tea minőségét meghatározó tényezők74
A tea kezelése74
Fűszerek és ízesítőszerek76
Fűszerek76
A fűszerek jelentősége táplálkozásunkban76
A fűszerek csoportosítása76
A fűszerek minőségét meghatározó tényezők78
A fűszerek kezelése79
Ízesítőszerek80

Dr. Kádas Lajos

Dr. Kádas Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kádas Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmianyagismeret és higiéne Élelmianyagismeret és higiéne Élelmianyagismeret és higiéne

Néhány lapon aláhúzás, jelölés, bejegyzés látható.

Állapot:
930 ,-Ft
7 pont kapható
Kosárba