Élelmianyagismeret | |
Növényi eredetű élelmianyagok | 8 |
A gabonafélék feldolgozási termékei | 8 |
A gabonafélék összetétele és táplálkozási jelentősége | 8 |
Liszt | 9 |
A liszt minőségét meghatározó tényezők | 9 |
A liszt kezelése | 10 |
Tésztaipari termékek | 10 |
A szárított tészták kezelése | 10 |
Sütőipari termékek | 11 |
A sütőipari termékek minősítése | 12 |
A sütőipari termékek kezelése | 12 |
Zöldség- és gyümölcsfélék | 14 |
A zöldség- és gyömölcsfélék csoportosítása | 14 |
Kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük | 17 |
A minőséget meghatározó tényezők | 18 |
A zöldség- gyümölcsfélék kezelése | 19 |
Állati eredetű élelmianyagok | 22 |
A hús és húsfeldolgozó ipar termékei | 22 |
A hús | 23 |
A hús összetétele és táplálkozástani jelentősége | 23 |
A hús minőségét meghatározó tényezők | 24 |
A hús kezelése | 25 |
Húsipari termékek | 26 |
A húsipari termékek összetétele és táplálkozási jelentősége | 31 |
Minőséget meghatározó tényezők | 31 |
A húsipari termékek kezelése | 31 |
Étkezési zsíradékok | 34 |
Az étkezési zsíradékok csoportosítása és összetétele | 34 |
Táplálkozástani jelentőségük | 35 |
Az étkezési zsíradékok minősége | 36 |
Az étkezési zsíradékok kezelése | 36 |
Tej, tejkészítmények, tejtermékek | 39 |
Fogyasztói tej | 39 |
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége | 39 |
A tej minőségét meghatározó tényezők | 41 |
A tej kezelése | 42 |
Tejkészítmények, tejtermékek | 42 |
A feldoldozási termékek összetétele és táplálkozástani jelentősége | 45 |
Minőséget meghatározó tényezők | 47 |
A tejkészítmények és tejtermékek kezelése | 47 |
Tojás | 50 |
A tojás összetétele és táplálkozástani jelentősége | 50 |
A tojás minőségét meghatározó tényezők | 51 |
A tojás kezelése | 52 |
Élvezeti szerek | 54 |
Alkoholtartalmú italok | 54 |
Az alkoholtartalmú italok táplálkozástani szerepe | 54 |
Bor | 55 |
A borok összetétele | 56 |
A borok minősége és csoportosítása | 56 |
A borok tárolása | 56 |
Sör | 60 |
A sör összetétele | 61 |
A sörök minősége és csoportosítása | 61 |
A sörök kezelése a vendéglátóiparban | 62 |
Szeszesitalipari készítények | 63 |
A szeszesitalipari készítmények csoportosítása és összetétele | 64 |
Minőségi követelmények | 65 |
A szeszesitalipari készítmények kezelése | 65 |
Alkoholmentes italok | 67 |
Az alkoholmentes italok szerepe táplálkozásunkban | 67 |
Az alkoholmentes italok csoportosítása | 68 |
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése | 70 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 71 |
Kávé | 71 |
A kávé kémiai összetétele | 71 |
A kávé minőségét meghatározó tényezők | 72 |
A kávé kezelése | 73 |
Tea | 74 |
A tea minőségét meghatározó tényezők | 74 |
A tea kezelése | 74 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 76 |
Fűszerek | 76 |
A fűszerek jelentősége táplálkozásunkban | 76 |
A fűszerek csoportosítása | 76 |
A fűszerek minőségét meghatározó tényezők | 78 |
A fűszerek kezelése | 79 |
Ízesítőszerek | 80 |