kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 284 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-220-277-5 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér ábrák illusztrálják. |
Bevezetés | 7 |
Általános ismeretek | 9 |
Tápanyagok és egyéb alkotórészek az élelmianyagokban | 9 |
A fehérjék | 11 |
Zsírok és zsírszerű anyagok | 17 |
Szénhidrátok | 23 |
Vitaminok | 27 |
Az élelmianyagokban elkészítés és tárolás közben fellépő változások | 30 |
Az élelmianyagok tartósítása | 33 |
Fizikai tartósítási eljárások | 34 |
Fizikai-kémiai tartósítási eljárások | 37 |
Kémiai tartósítások | 38 |
Biológiai tartósítási módok | 38 |
Felhasznált és ajánlott irodalom; szabványok | 38 |
Növényi eredetű élelmianyagok | 40 |
Gabonafélék, malom-, sütő-, és tésztaipari termékek | 40 |
A gabonafélék | 40 |
Búza | 41 |
Rozs | 41 |
Triticale | 41 |
Zab | 42 |
Kukorica | 42 |
Rizs | 43 |
Árpa | 43 |
A gabonaszem felépítése és kémiai összetétele | 43 |
A gabonafélék malomipari feldolgozása, a malomipar termékei | 46 |
A búzaliszt minőségét meghatározó tényezők | 48 |
Liszttípusok | 51 |
A liszt tárolása | 52 |
Sütőipari termékek | 52 |
A kenyérkészítés technológiája | 53 |
Kenyérfélék | 56 |
Fehértermékek | 57 |
Tartós sütőipari készítmények | 59 |
A kenyérfélék minőségét meghatározó tényezők (kenyérhibák, kenyérbetegségek) | 59 |
A tésztaipar termékei és felosztásuk | 60 |
A tésztaipar technológiája | 61 |
A tészták minőségi követelményei | 64 |
A tésztakészítmények kémiai összetétele, táplálkozástani jelentősége | 65 |
Zöldségfélék, gombák | 66 |
A zöldségfélék kémiai összetétele és táplálkozástani jelentősége | 66 |
Zöldségfélék és gombák csoportosítása | 68 |
Burgonyafélék | 68 |
Káposztafélék | 76 |
Gyökgumósok | 78 |
Hüvelyesek | 81 |
Hagymafélék | 83 |
Kabakosok | 84 |
Levélzöldségek | 86 |
Évelő zöldségek | 87 |
Ehető gombák | 88 |
Gyümölcsök és gyümölcskészítmények | 89 |
A gyümölcsök csoportosítása és táplálkozástani jelentősége | 89 |
Almatermésűek | 90 |
Csonthéjasok | 94 |
Bogyóstermésűek | 96 |
Egyéb hazai gyümölcsök | 97 |
Déligyümölcsök | 98 |
Héjastermésűek | 100 |
Gyümölcskészítmények | 101 |
Aszaltgyümölcs-félék | 101 |
Cukrozott gyümölcs (szugát) | 103 |
Gyorsfagyasztott gyümölcsök | 103 |
Befőttek | 104 |
Gyümölcsízek | 105 |
Felhasznált és ajánlott irodalom; szabványok | 106 |
Állati eredetű élelmianyagok | 110 |
Vágóállatok húsa és állati eredetű termékek | 110 |
A hús fogalma | 110 |
Az állati test szövetei | 111 |
Húsfeldolgozás | 115 |
A hús minősége | 115 |
Az élő állatok | 115 |
A vágás | 117 |
A hús hűtése. A hűtéskor lejátszódó folyamatok | 122 |
A hús fagyasztása. A fagyasztott húsok felengedése | 125 |
A csontos hús minősítése | 126 |
Tőkehús és ipari hús | 127 |
Válogatás konyhatechnikai feldolgozásra | 127 |
A húsfeldolgozás műveletei | 128 |
Mechanikai műveletek | 128 |
Húskészítmények | 134 |
A húskészítmények minősítése | 136 |
Zsiradékok | 138 |
Baromfiak | 139 |
Sovány baromfiak | 141 |
Hízott baromfiak (víziszárnyasok) | 142 |
Vadak | 144 |
Apróvadak | 145 |
Nagyvadak | 146 |
Halak | 149 |
Egyéb hidegvérűek (rákok, kagylók, csigák, békák) | 150 |
Tej és tejtermékek | 151 |
Tejtermelés és -fogyasztás | 152 |
A tej összetétele és tulajdonságai | 157 |
A feldolgozott tej és a tejtermékek | 167 |
A tojás | 171 |
A tojás hibái és élelmezés-egészségügyi megítélése | 173 |
Fagyasztott tojás | 173 |
Tojáspor | 174 |
Felhasznált és ajánlott irodalom; szabványok | 176 |
Fűszerek és élvezeti szerek | 176 |
Fűszerek, ízesítők | 176 |
Fűszerek | 176 |
Magvak | 176 |
Termések | 180 |
Virágok, virágrészek | 181 |
Levelek | 186 |
Héjrészek | 187 |
Gyökerek - gyökértörzsek | 189 |
Fűszerkeverékek | 190 |
Fűszerpótlék | 190 |
Egyéb ízesítőszerek | 190 |
Savanyítók | 191 |
Ízesítő készítmények | 192 |
Élvezeti szerek | 193 |
A kávé | 194 |
A kávéválaszték és minősítése | 199 |
Kávékivonatok | 204 |
A kávészerek | 205 |
A tea | 205 |
A kakaó | 208 |
Édesítőszerek, édesipari termékek | 208 |
Természetes édesítőszerek | 208 |
Mesterséges édesítőszerek | 210 |
Édesipari termékek | 211 |
Cukorkák | 212 |
Csokoládék, nugátok | 212 |
Édesipari lisztesáruk | 213 |
Fagylaltok | 214 |
Felhasznált és ajánlott irodalom; szabványok | 216 |
Italok | 218 |
Bor | 219 |
A szőlőfajták és a belőlük készült borok | 219 |
A szőlő termelése | 220 |
Elterjedtebb szőlőfajták | 221 |
A szőlő feldolgozása | 222 |
A must kierjesztése | 224 |
A bor kezelése | 227 |
A bor palackozása | 233 |
A bor szállítása | 235 |
A bor tárolása | 236 |
Borhibák és borbetegségek | 237 |
Magyarország borvidékei és borfajtái | 240 |
Borkülönlegességek | 246 |
Csemegeborok | 246 |
Ürmösborok és ízesített borok | 248 |
Külföldi csemegebor különlegességek | 248 |
Pezsgő | 250 |
Habzóbor | 251 |
Gyöngyözőbor | 251 |
Üdítő jellegű borok | 253 |
A bor összetétele | 253 |
Bor az étrendben | 254 |
Sör | 256 |
A sör gyártása | 256 |
A sör összetétele | 258 |
Sörbetegségek, sörhibák | 260 |
A sörfajták választéka | 261 |
A sör forgalomba hozatala | 262 |
Szeszesital-ipari készítmények | 263 |
Pálinkák | 263 |
Valódi pálinkák | 264 |
A kereskedelmi vagy kommersz pálinkák | 268 |
Különleges vagy "vágott" pálinkák | 269 |
Likőrök | 269 |
Közismert külföldi szeszesital-ipari készítmények | 271 |
A szeszesital-ipari készítmények forgalomba hozatala, tárolása | 273 |
A szeszesital-ipari készítmények átvétele, kezelése, tárolása a vendéglátóiparban | 274 |
Kevert italok | 275 |
A báritalok készítésének alapelvei és a készítésükhöz szükséges anyagok, eszközök | 275 |
Turmix italok | 280 |
Alkoholmentes italok | 281 |
A szikvíz | 281 |
Ásványvizek, gyógyvizek | 281 |
Gyümölcs- és zöldséglevek | 282 |
Kalóriaszegény üdítőitalok | 284 |
Felhasznált és ajánlott irodalom; szabványok | 284 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.