kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Egészségügyi Szakdolgozók Központi Továbbképző Intézete |
---|---|
Kiadás helye: | |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Félvászon |
Oldalszám: | 233 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | 1000 példányban jelent meg. |
A kórházi élelmezési üzem gazdálkodása és elszámolási rendszere (Tarján György) | 7 |
Költségvetési gazdálkodás | 7 |
Egészségügyi intézmények költségvetése | 12 |
A költségvetési szervek felújítási rendszere | 19 |
A társadalmi tulajdon védelme, leltárkezelés | 21 |
Anyagi felelősség | 26 |
Az élelmezési nyersanyagszükséglet költségvetési fedezetének tervezése | 30 |
Az alkalmazotti élelmezés igénybevétele, az élelmezésért fizetendő térítési díjak | 36 |
A bizonylatok és szerepük az információs folyamatokban | 39 |
Az élelmezési feladat ellátásához szükséges nyersanyagok biztosítása és elszámolási rendje | 42 |
Az élelmezési nyersanyagkészlet nyilvántartása | 44 |
Az élelmezési nyersanyagok raktári nyilvántartása | 50 |
A kórházi élelmezés ügyvitele, elszámolási és bizonylati rendje | 54 |
A napi élelmezési létszám megállapításának információs rendszere | 57 |
Az alkalmazottak napi élelmezési létszámának megállapítása | 60 |
A nyersanyagkiszabás | 61 |
Az ételkészítő üzemek nyersanyagellátása | 63 |
Az ételek elkészítése, készételek ellenőrzése | 64 |
Az elkészült ételek kiosztása | 64 |
Az individuális betegélelmezés információs rendszere | 66 |
A nyersanyag-önköltség megállapítása és elszámolása | 70 |
Egyszerűsített élelmezési anyagelszámolás (Gaálné Labáth Katalin) | 73 |
Élelmezési szabályzat (Gaálné Labáth Katalin) | 75 |
A kórházélelmezés feladata, célja, helye a kórház szervezetében (Gaálné Labáth Katalin - Rigó János) | 79 |
Az élelmezési osztályvezető (élelmezésvezető) mukaköre | 83 |
Az élelmezési ellátás folyamata | 86 |
Kórházélelmezési rendszerek | 86 |
Az élelmezési üzem tevékenységének szervezése (Gaálné Labáth Katalin - Simon Gergely) | 91 |
Az élelmezési nyersanyagok beszerzésével kapcsolatos tevékenység szervezése | 92 |
A raktározási tevékenység szervezése | 95 |
Az előkészítő tevékenység szervezése | 98 |
Az ételkészítés tevékenységének szervezése | 101 |
A melegkonyha tevékenységének szervezése | 101 |
A tejkonyha szerepe és tevékenységének szervezése | 105 |
A cukrászat tevékenységének szervezése | 106 |
A hidegkonyha tevékenységének szervezése | 106 |
A tápszerkonyha tevékenységének szervezése | 107 |
A befejező műveletek szervezése | 108 |
Egyéni tálcás központi tálalási rendszer | 108 |
Thermopack ládákban történő ételszállítás | 111 |
Az étkeztetés szervezése | 111 |
Központi gépi mosogatás kialakítása | 113 |
Gyorsfagyasztott ételekkel történő élelmezés | 114 |
Az élelmezési üzemek hatékonyságának mérése | 118 |
Táplálkozásélettani és dietetikai ismeretek (Dr. Rigó János) | 121 |
Energiaforgalom és tápanyagszükséglet | 121 |
Fehérjék | 123 |
Szénhidrátok | 123 |
Zsírok | 124 |
Vitaminok | 125 |
Ásványi anyagok | 128 |
Víz | 129 |
Az emésztés | 130 |
Ételeink élvezeti értéke | 131 |
Élelmianyagok - élelmiszerek (Dr. Rigó János) | 137 |
Tej és tejtermékek | 137 |
Tojás | 138 |
Hús | 139 |
Zöldség- és főzelékfélék | 139 |
Gyümölcsök | 140 |
Sütőipari termékek | 141 |
Élvezeti szerek, szeszes és üdítő italok | 142 |
Ételkészítési technológiai műveletek (Bencsik Klára) | 143 |
Előkészítő műveletek | 143 |
Előkészítő műveletek | 145 |
Befejező műveletek | 152 |
Ételismeret (Bencsik Klára) | 155 |
Levesek | 155 |
Főzelékek | 156 |
Köretek | 157 |
Saláták | 158 |
Mártások | 159 |
Húspótlók | 162 |
Felfújtak | 160 |
Tojásételek | 163 |
Húsételek | 164 |
Tészták, édességek | 166 |
Nyersanyagok, ételek táplálkozásélettani értékelése (Bencsik Klára) | 169 |
Az étlaptervezés alapelvei (Bencsik Klára) | 173 |
Diétás konyhatechnológia (Bencsik Klára - Dr. Rigó János) | 177 |
Diétás rendszerek | 178 |
A diéták tápanyag szerinti felosztása | 179 |
Alapétrend | 179 |
Energia- és fehérjegazdag étrend | 179 |
Energiaszegény étrend | 181 |
Fehérjeszegény étrend | 185 |
Giordano - Giovanetti típusú étrend | 186 |
Zsírszegény étrend | 186 |
Cukorbetegek étrendje | 189 |
Konyhasó-, nátriumszegény étrend | 192 |
A diéták konyhatechnikai változatok szerinti elkészítése | 196 |
Folyékony változat | 196 |
Pépes változat | 196 |
Nyersrost-szegény változat | 198 |
Könnyű-vegyes változat | 198 |
Diétás rostgazdag változat | 199 |
Mesterséges táplálás | 200 |
Különleges diéták | 200 |
Gliadin (gluten) - mentes étrend | 200 |
Fenilalanin-szegény étrend | 201 |
Purinszegény étrend | 203 |
Tej- és cukormentes étrend | 204 |
Koleszterin-szegény étrend | 204 |
Diagnosztikus étrendek | 205 |
Gyógyszeres kezelés étrendi kiegészítése | 206 |
Gyógyszer-diéta kölcsönhatása | 206 |
Bölcsődéskorú gyermekek étkeztetése | 207 |
Tápszerek | 209 |
Az idős emberek élelmezése | 211 |
Élelmezésegészségügyi ismeretek (Vandrov Ibolya) | 215 |
Élelmiszer-mikrobiológiai alapismeretek | 215 |
Ételfertőzések | 218 |
Ételfertőzést okozó baktériumok | 219 |
Ételfertőzést okozó egyéb baktériumok | 219 |
Ételmérgezést okozó mikrobák | 220 |
Ételmérgezések megelőzésének általános elvei | 222 |
Az ételmérgezések kialakulása | 222 |
Konyhatechnológiai műveletek hatása a mikrobákra | 223 |
A hús és húsból készült ételek higiénés veszélyei | 224 |
A tej és tejtermékek higiénés veszélyei | 225 |
A tojás higiénés veszélyei | 226 |
A zöldségfélék, gyümölcsök higiénés veszélyei | 226 |
A közétkeztetési konyha helyiségeinek higiénéje | 227 |
Az ételszállítás higiénéje | 231 |
A konyhaüzem takarítása | 231 |
Rovarok és rágcsálók elleni védekezés | 232 |
A konyhai dolgozókra vonatkozó közegészségügyi szabályok | 232 |
Személyi higiéné | 233 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.