1.066.444

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek II.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 100 oldal
Sorozatcím: Vendéglátó tanfolyamok
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 963-637-006-0
Megjegyzés: Fekete-fehér ábrákkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
A GABONAFÉLÉK FELDOLGOZÁSI TERMÉKEI
Növényi eredetű élelmianyagaink sorában a fogyasztott mennyiséget, valamint az ipari és az azt követő konyhatechnikai feldolgozásukat tekintve... Tovább

Előszó

Részlet:
A GABONAFÉLÉK FELDOLGOZÁSI TERMÉKEI
Növényi eredetű élelmianyagaink sorában a fogyasztott mennyiséget, valamint az ipari és az azt követő konyhatechnikai feldolgozásukat tekintve kimagaslóan jelentős helyet foglalnak el a gabonafélék és főként a feldolgozási termékeik. A gabonaféléket ugyanis eredeti állapotukban - az egyetlen rizs kivételével - jelentős mennyiségben nem fogyasztjuk, azonban malomipari, tésztaipari és sütőipari feldolgozásukat követően, mint liszt, száraztészta, valamint kenyér és sütőipari fehér termékek mindennapos élelmiszereinket jelentik.
Mivel ezeknek egyetlen vagy legfőbb alapanyaga valamely gabonaféle, táplálkozástani jelentőségüket a gabonaszem összetételének alapján jellemezhetjük. Vissza

Tartalom

A GABONAFÉLÉK FELDOLGOZÁSI TERMÉKEI 7
A gabonafélék összetétele és táplálkozási jelentősége 7
LISZT 9
A liszt minőségét meghatározó tényezők 9
A liszt kezelése 9
TÉSZTAIPARI TERMÉKEK 10
A szárított tészták kezelése 11
SÜTŐIPARI TERMÉKEK 11
A sütőipari termékek minősége 12
A sütőipari termékek kezelése 13
ZÖLDSÉG- ÉS GYÜMÖLCSFÉLÉK 14
A zöldség- és gyümölcsfélék csoportosítása 14
Kémiai összetételük és táplálkozástani jelentőségük 17
A minőséget meghatározó tényezők 19
A zöldség-gyümölcsfélék kezelése 20
A HÚS ÉS HÚSFELDOLGOZÓ IPAR TERMÉKEI 23
A HÚS 23
A hús összetétele és táplálkozástani jelentősége 24
A hús minőségét meghatározó tényezők 27
A hús kezelése 29
HÚSIPARI TERMÉKEK 30
A húsipari termékek összetétele és táplálkozási jelentősége 34
Minőséget meghatározó tényezők 35
A húsipari termékek kezelése 35
ÉTKEZÉSI ZSIRADÉKOK 38
Az étkezési zsiradékok csoportosítása és összetétele 38
Táplálkozástani jelentőségük 40
Az étkezési zsiradékok minősége 41
Az étkezési zsiradékok kezelése 41
TEJ, TEJKÉSZÍTMÉNYEK, TEJTERMÉKEK 43
FOGYASZTÓI TEJ 43
A tej összetétele és táplálkozástani jelentősége 43
A tej minőségét meghatározó tényezők 46
A tej kezelése 47
TEJKÉSZÍTMÉNYEK, TEJTERMÉKEK 47
A feldolgozási termékek, összetétele és táplálkozási jelentősége 50
Minőséget meghatározó tényezők 52
A tejkészítmények és tejtermékek kezelése 53
TOJÁS
A tojás összetétele és táplálkozástani jelentősége 56
A tojás minőségét meghatározó tényezők 58
A tojás kezelése 59
KOFFEINTARTALMÚ ÉLVEZETI SZEREK 61
KÁVÉ 62
A kávé kémiai összetétele 63
A kávé minőségét meghatározó tényezők 63
A kávé kezelése 64
TEA 65
A tea minőségét meghatározó tényezők 65
A tea kezelése 66
FŰSZEREK ÉS ÍZESÍTŐSZEREK 67
FŰSZEREK 67
A fűszerek jelentősége táplálkozásunkban 68
A fűszerek csoportosítása 68
A fűszerek minőségét meghatározó tényezők 71
A fűszerek kezelése 72
ÍZESÍTŐSZEREK 72
ALKOHOLTARTALMÚ ITALOK 75
Az alkoholtartalmú italok táplálkozástani szerepe 75
BOR 77
A borok összetétele 77
A borok minősége és csoportosítása 79
A borok tárolása 82
SÖR 82
A sör összetétele 83
A sörök minősége és csoportosítása 83
A sörök kezelése a vendéglátóiparban 84
SZESZESITALIPARI KÉSZÍTMÉNYEK 85
A szeszesitalipari készítmények csoportosítása és összetétele 85
Minőségi követelmények 87
A szeszesitalipari készítmények kezelése 87
ALKOHOLMENTES ITALOK 89
Az alkoholmentes italok szerepe táplálkozásunkban 89
Az alkoholmentes italok csoportosítása 90
Az alkoholmentes italok minősége és kezelése 93
TARTÓSÍTOTT ÉLELMISZEREK 94
A tartósított élelmiszerek táplálkozástani megítélése 94
A tartósított termékek csoportosítása 95
A tartósított termékek minősége 95
A tartósított termékek kezelése 96

Dr. Kádas Lajos

Dr. Kádas Lajos műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Dr. Kádas Lajos könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem