1.061.482

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek II.

Üzletvezetőképző tanfolyam

Szerző
Szerkesztő
Lektor
,
Kiadó:
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 97 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Néhány fekete-fehér ábrával illusztrálva.

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

AZ ÉLELMISZEREK TÁROLÁSA ÉS FELHASZNÁLÁSA ...........5
1. Gabonaalapú élelmiszereink ................5
Gabonafélék szerepe táplálkozásunkban ......5
Malom és tésztaipari termékek............................................6
Előállításuk . . .............................6
A malom- és tésztaipari termékek táplálkozástani értékelése...........................9
Malom és tésztaipari termékek kártevői............................................11
Malom és tésztaipari termékek raktározása............................................13
A sütőipari termékek ismertetése, tápértéke, romlása és raktározása..........13
2. Hüvelyesek és olajtartalmú magvak............................................20
A hüvelyesek............................................20
Hüvelyesek táplálkozásélettani áttekintése............................................20
A hüvelyesek kártevői, raktározásuk............................................23
Az olajmagvak........................25
3. Gyökér és gumós növények............................................26
A gyökérzöldségfélék és burgonya táplálkozásélettani jelentősége..........................26
A gyökérzöldségfélék és burgonya romlása............................................28
A gyökérzöldségfélék és a burgonya helyes raktározása............................................31
4. Zöldség és főzelékfélék............32
A zöldségfélék táplálkozásélettani értékelése............................................32
A zöldségfélék romlása............................................38
A zöldségfélék raktározása............................................39
5. Gyümölcsök...................................................40
Gyümölcsök szerepe a táplálkozásunkban............................................40
A gyümölcsök romlása............................................44
A gyümölcsök helyes raktározása............................................47
6. Húsok, húskészítmények............................................48
Húsok, húskészítmények értékelése............................................48
A húsok, húskészítmények romlása............................................54
Húsok, húskészítmények helyes szállítása, tárolása........................................57
Állati és növényi eredetű zsiradékok értékelése.............................................58
7. Tej és tejtermékek............................................60
A tej és táplálkozásélettani értékelése............................................60
A tej romlása............................................61
A tejkészítmények és tejtermékek értékelése............................................64
A tej és tejtermékek helyes tárolása............................................66
8. Tojás.....................67
A tojás táplálkozásélettani értékelése, minősége............................................67
A tojás romlása ..................................................69
A tojás tárolása ................................................71
9. Fűszerek, ízesítőszerek és édesítőszerek............................................72
Fűszerek táplálkozástani értékelése............................................72
A fűszerek mikrobiológiai szennyezettsége............................................74
Ízesítőszerek............................................75
Édesítőszerek /természetes és mesterséges/............................................76
10. Élvezeti szerek............................................78
Alkoholmentes italok............................................78
A kávé...................78
A tea ............................................79
Üdítőitalok .................80
Alkoholtartalmú italok............................................83
A borok és elváltozásuk............................................83
A sörök és elváltozásaik.................................................86
Az alkoholtartalmú italok tárolása ............................................90
Felhasznált irodalom............................................92
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem