1.067.073

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek

Szerkesztő
Lektor
Esztergom
Kiadó: Eurokt-Akadémia Szakképző Iskola
Kiadás helye: Esztergom
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 183 oldal
Sorozatcím: Vendéglátók kézikönyve
Kötetszám: 3
Nyelv: Magyar  
Méret: 27 cm x 18 cm
ISBN:
Megjegyzés: Fekete-fehér fotókkal, illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet a könyvből:
A táplálkozás célja:
- Az emberi szervezet felépítéséhez szükséges tápanyagok folyamatos pótlása,
- az életfolyamatok fenntartásához, illetve a munkavégzéshez energia... Tovább

Előszó

Részlet a könyvből:
A táplálkozás célja:
- Az emberi szervezet felépítéséhez szükséges tápanyagok folyamatos pótlása,
- az életfolyamatok fenntartásához, illetve a munkavégzéshez energia biztosítása,
- a biokémiai folyamatok szabályozásához anyagok felvétele.
A táplálék lehet: nyers, vagy feldolgozott élelmiszer, étel, vagy tápszer. Vissza

Tartalom

I. FEJEZET OLDAL
Táplálkozás 5
Élelmiszerek alkotórészei 5
Az élelmiszerek értékelés 13
Mikrobiológia 15
Mikroorganizmusok jellemzése 15
Mikroorganizmusok tevékenysége 17
Élelmiszerek tartósítása 21
Élelmiszerek változása, romlása 21
Tartósítás 23
II. FEJEZET
Élelmiszer áruismeret 31
Malomipari termékek 33
Sütő és tésztaipari termékek 39
Cukor és édesipari termékek 47
Gyümölcsök 57
Zöldségek és gombák 63
Hús és húsfeldolgozási termékei 69
Tej és feldolgozási termékei 81
Étkezési zsiradékok 87
Tojás 91
Fűszerek és ízesítőszerek 95
Koffeintartalmú termékek 103
Italok 111
MELLÉKLET 141
Ételekről 143
Italokról 169
Irodalmi jegyzék 183
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem