1.067.317

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ismeretek

Kisvállalkozók számára

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Vendéglátóipari Szakközépiskola
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 112 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A vendéglátóipari higiénia1
A higiénia fogalma1
A vendéglátó egységgel szemben támasztott általános követelmények2
A helyiségek elhelyezésére és felszerelésére vonatkozó előírások5
Áruátvevő helyiség5
Földesáru raktár5
Szárazáru raktár7
Hűtőszekrények, hűtőkamrák, hűtőpultok9
Földesáru előkészítő10
Tojásmosó11
Húselőkészítő11
Termelő helyiség13
Mosogatók15
Értékesítőhelyiségek16
Szociális helyiségek17
Kiegészítő helyiségek17
Vendéglátó egység tisztántartása18
Takarítás18
Rovar és rágcsáló irtás20
Mosogatás22
A személyzetre vonatkozó egészségügyi előírások24
Az egyes üzlettípusokra vonatkozó előírások27
Az ételkészítés higiéniája37
A víz higiéniája37
A nyersanyagok tisztasága38
Az ételek tárolása39
A kiroorganizmusok kártétele42
Ételfertőzés44
Ételmérgezés44
Tennivalók ételmérgezés, ételfertőzés esetén53
Ételmérgezések, ételfertőzések megelőzése56
Az ételmintavételre vonatkozó előírások59
Élelmiszerromlás61
Az élelmiszerek minősége64
Az élelmiszerek minősége, minőségvédelem64
Az élelmiszerek viselkedése tárolás közben67
Az élelmiszerek romlási előidéző tényezők69
Az élelmiszerek tartósítása70
Az élelmiszerekre vonatkozó kezelési, tárolási szabályok72
Gabonafélék és feldolgozási termékeik72
Lisztek72
Sütőipari termékek73
Tésztaipari termékek75
Zöldségfélék és gyümölcsök75
Édesítőszerek80
Édesipari termékek80
Fűszerek és ízesítőszerek81
Koffeintartalmú élvezeti szerek84
Italok88
A hús és a húsfeldolgozóipar termékei94
A tej és feldolgozásának termékei101
A tojás110
Étkezési zsiradékok110
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem