kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Vendéglátóipari Szakközépiskola |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 112 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 21 cm x 14 cm |
ISBN: | |
A vendéglátóipari higiénia | 1 |
A higiénia fogalma | 1 |
A vendéglátó egységgel szemben támasztott általános követelmények | 2 |
A helyiségek elhelyezésére és felszerelésére vonatkozó előírások | 5 |
Áruátvevő helyiség | 5 |
Földesáru raktár | 5 |
Szárazáru raktár | 7 |
Hűtőszekrények, hűtőkamrák, hűtőpultok | 9 |
Földesáru előkészítő | 10 |
Tojásmosó | 11 |
Húselőkészítő | 11 |
Termelő helyiség | 13 |
Mosogatók | 15 |
Értékesítőhelyiségek | 16 |
Szociális helyiségek | 17 |
Kiegészítő helyiségek | 17 |
Vendéglátó egység tisztántartása | 18 |
Takarítás | 18 |
Rovar és rágcsáló irtás | 20 |
Mosogatás | 22 |
A személyzetre vonatkozó egészségügyi előírások | 24 |
Az egyes üzlettípusokra vonatkozó előírások | 27 |
Az ételkészítés higiéniája | 37 |
A víz higiéniája | 37 |
A nyersanyagok tisztasága | 38 |
Az ételek tárolása | 39 |
A kiroorganizmusok kártétele | 42 |
Ételfertőzés | 44 |
Ételmérgezés | 44 |
Tennivalók ételmérgezés, ételfertőzés esetén | 53 |
Ételmérgezések, ételfertőzések megelőzése | 56 |
Az ételmintavételre vonatkozó előírások | 59 |
Élelmiszerromlás | 61 |
Az élelmiszerek minősége | 64 |
Az élelmiszerek minősége, minőségvédelem | 64 |
Az élelmiszerek viselkedése tárolás közben | 67 |
Az élelmiszerek romlási előidéző tényezők | 69 |
Az élelmiszerek tartósítása | 70 |
Az élelmiszerekre vonatkozó kezelési, tárolási szabályok | 72 |
Gabonafélék és feldolgozási termékeik | 72 |
Lisztek | 72 |
Sütőipari termékek | 73 |
Tésztaipari termékek | 75 |
Zöldségfélék és gyümölcsök | 75 |
Édesítőszerek | 80 |
Édesipari termékek | 80 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 81 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 84 |
Italok | 88 |
A hús és a húsfeldolgozóipar termékei | 94 |
A tej és feldolgozásának termékei | 101 |
A tojás | 110 |
Étkezési zsiradékok | 110 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.