kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | |
Táplálkozási ismeretek | 5 |
Táplálkozási alapfogalmak | 5 |
A táplálékok összetétele - tápanyagok | 5 |
A táplálkozás élettani folyamatai | 14 |
Az emésztés | 14 |
A felszívódás | 18 |
A tápanyagok hasznosulása | 19 |
Energia- és tápanyagszükséglet | 21 |
Energiaszükséglet | 21 |
Tápanyagok szükséglete | 24 |
A diétás táplálkozás | 25 |
Mikrobiológiai és higiénés ismeretek | 28 |
Mikrobiológiai ismeretek | 28 |
A mikroorganizmusok főbb csoportjai | 28 |
A mikroorganizmusok tevékenységét befolyásoló környezeti tényezők | 31 |
A mikroorganizmusok tevékenysége | 34 |
Higiénés ismeretek | 35 |
Személyi higiéne | 36 |
Munkahelyi higiéne | 39 |
Ételek, ételkészítés higiénéje | 43 |
Élelmianyag ismeret | 48 |
Az élelmiszerek romlása és tartósítása | 48 |
A romlást előidéző hatások | 49 |
A romlás elleni védelem | 51 |
Növényi eredetű élelmi anyagok | 58 |
Gabonafélék és feldolgozási termékeik | 58 |
A gabonaszem felépítése, összetétele és táplálkozási jelentősége | 58 |
Liszt | 60 |
Sütőipari termékek | 61 |
Tésztaipari termékek | 63 |
Zöldség- és gyümölcsfélék | 65 |
A zöldség- és gyümölcsfélék táplálkozástani jelentősége | 66 |
A zöldség- és gyümölcsfélék minősége | 67 |
A zöldség- és gyümölcsfélék tárolása, kezelése | 68 |
A zöldség- és gyümölcsfélék csoportosítása | 70 |
Gombák | 72 |
Növényi eredetű zsíradékok | 73 |
Étolaj | 73 |
Margarin | 73 |
Állati eredetű élelmi anyagok | 74 |
A tej és tejfeldolgozás termékei | 75 |
A fogyasztói tej | 75 |
Tartós tejféleségek | 79 |
A tej ipari feldolgozásának termékei | 80 |
Tojás | 86 |
A hús és húsfeldolgozás termékei | 89 |
Tőkehús | 91 |
A hús ipari feldolgozásának termékei | 96 |
Egyéb állatok húsa | 102 |
Állati eredetű étkezési zsíradékok | 106 |
Élvezeti szerek | 108 |
Italok | 108 |
Alkoholtartalmú italok | 109 |
Bor | 110 |
Sör | 131 |
Szeszesital-ipari készítmények | 139 |
Alkoholmentes italok | 146 |
Gyümölcs- és zöldséglevek | 147 |
Szörpök | 148 |
Szénsavas üdítőitalok | 149 |
Fűszerek és ízesítőszerek | 153 |
Fűszerek | 153 |
Ízesítőszerek | 161 |
Ételízesítő készítmények | 163 |
Koffeintartalmú élvezeti szerek | 164 |
Kávé | 165 |
Tea | 170 |
Édesítőszerek | 174 |
A cukor | 174 |
A méz | 175 |
Mesterséges édesítőszerek | 176 |