1.062.389

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezési ipar 1983.

A Mezőgazdasági és Élelmezésügyi Minisztérium és a Magyar Élelmezésipari Tudományos Egyesület szakfolyóirata - XXXVII. évfolyam 1-12. szám

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

1. szám
Lásztity Radomir-Hangyál Károly: Élelmiszeripari nyersanyagok, élelmiszerek biokémiai változásai tárolás alatt 2
Válás Györgyné: Idegen fehérjék kimutatásának problémái húsipari készítményekben 9
Lindnerné Szotyori Katalin-Gergely Anna: Újfajta bébiételek értékelése néhány fontosabb mikroelem-tartalom szempontjából 13
Pjaff György: Az élelmiszerfogyasztás és a táplálkozás prognózisa 17
Dömölki Ferencné-Horvai György-Szentirmayné Nagy Judit: Nedvességtartalom
meghatározó módszerek összehasonlítása hús és húsipari termékekben 24
Sárost lmréné: Élelmiszeripari kutatók tanácskozása 29
Kitüntetések 31
Hírek 34
Lapszemle 32, 37

2. szám
Örsi Ferenc-Emberné Kárpáti Mária-Lásztity Radomir-Ábrahámné Szabó Ágnes: Mesterséges édesítőszerek
analitikája 41
Móréné Horkay Edit-Soós Katalin : Élelmiszerekkel érintkező mázas edények egészségügyi megítélése a kioldható toxikus nehézfémtartalom alapján 48
Kerekes László: A cukoripari termékek mikrobiológiai minőségének alakulása 53
Hemela Mihály: A gyümölcsfeldolgozás új formái 56
Ünnepi kollokvium a Budapesti Műszaki Egyetemen 61
Borszéki Béla: Az ásványvizek biológiai értéke, különös tekintettel a nyomelemekre 63
Ballá Ferenc: A Szovjetunió 1990-ig terjedő élelmezési programjáról 66
Hozs István: A zárt konténer alkalmazásának hatása a kenyér hűlési folyamatára 69
Hírek 47,75
Lapszemle 62,65,70,77

3. szám
Kiss István-Farkas József: Az élelmiszerek tárolhatóságának növelése besugárzással 81
Fehér László-Kabók Katalin-Huszka Tibor-Váczy Kristóf: Vörösáruk struktúrájának változása egyes aprítási technológiák függvényében 85
Szabó Lujza-Simon Sándor: Krómozott lemezek alkalmazásának vizsgálata konzervek előállításánál 89
Hidegkúti Gyula: Élelmiszermérnöki segédletek 92
Haraszti László né: Vízúrahasználat a cukoriparban 100
Karch László: Ankét a vállalkozásról 106
Szilágyi József: A III. Országos Minőségügyi Konferencia 108
Kandidátusi értekezés 110
Lapszemle 112
Hírek 114, 118

4. szám
Kovács Sándor: A mezőgazdaság és az élelmiszeripar 1983. évi feladatai 121
Vásárhelyi György-Surányi Anna-Schuszter Ferenc-Szászávárosi György: Új almafeldolgozó vonal Baján . .124
Varga Tibor: Sztochasztikus folyamatok az élelmiszergazdaság térségi viszonyainak vizsgálatában 127
Kádas Lajos-Hajdú István: Vizsgálatok a hőn tartott ételek mikrobiológiai és érzékszervi tulajdonságairól 138
Ács Pál: Üdítő italok mikrobiológiai vizsgálatainak tapasztalatai az élelmiszerellenőrző intézetekben 145
Borsódy Mihály: Ipartörténeti tevékenység az édesiparban 149
Hírek 152
Lapszemle 153
1982. évi tárgymutató 157

5. szám
Zetelakiné Horváth Kornélia.: Enzimek az élelmiszeripar szolgálatában 161
Polacsekné Rácz Mária: A szénhidrátok meghatározása élelmiszerekben enzimes analitikai módszerekkel 168
Tadeusz Bujak: Édesipari szerkezetváltás javasolt irányai Lengyelországban 176
Takácsné Tóth Edit: C-vitaminnal dúsított bébiételek vizsgálata 179
Ásvány Ákos-Beke György: Beszámoló az MTA-MÉM Élelmiszertudományi Komplex Bizottság 1982. évi
működéséről 182
A MÉTE Mikrobiológiai Szakosztályának tevékenysége 184
Pálfi Gyula-Pálfi Gyuláné: Kevesebb búzából jobb kenyeret 189
Hírek 191
Lapszemle 195

6. szám
Demeczky Mihály-Márkus Pálné: Kísérletek a kriogén technika élelmiszeripari alkalmazására 201
Körmendy László-Csiba András-Dworschák Ernő-Gelencsér Éva: A Morup-Olesen-féle biológiai értékszámítás
kritikai elemzése 204
Szabó Gábor: Élelmiszermérnöki segédletek. 9. Vibrofluidizációs instantizáló eljárás és berendezés tervezése . 208
Gere Anna: A zsiradékban történő sütés kémiai, táplálkozás-egészségügyi és gyakorlati szempontjai 217
Versztovsek Radmila-Holé Margit: Az árváltozások jellemző hatásai az élelmiszerfogyasztás és -forgalom
alakulására 221
Barta László: Termékstruktúra és műszaki fejlesztés a Debreceni Konzervgyárban 225
Ringbauer Endre: Az élelmiszeripar devizaegyenlege javításának lehetőségei 228
Szálóczy Péterné: Továbbképzéssel a korszerű minőségszemléletért 233
Sárkány Péter-Gonda Lajos: 100 éves a Törley Pezsgőgyár 234
Kiss István: A 12. Nemzetközi Élelmiszermikrobiológiai és Higiéniai Szimpózium elé 236

7. szám
Lásztity Radomir: A fehérjék változásai feldolgozás közben 241
Kudron József-Ludvig László: A keményítőszármazékok 248
Berény János-Dióssy Károly-Gutassy Ferenc: A rugalmas gyártórendszerek céljára alkalmas automatizálható anyagmozgatási technológiák 253
Kiss Ernő-Cserháti Tibor-Farkasdy László: Sportrobi, koncentrált tejfehérje-készítmény 260
Marton Vilmos: Virslikonzerv kombinált kezeléses tartósítása 267
Harsányi Ildikó-Séllyei Gábor: Mi lesz a közös piaci bortengerekkel? 271
Sós Józsefné-Terts Andrásné: A konzervipari diétásgyártmány-fejlesztés új módszerei 274
Hírek 278

8. szám
Dombai Lászlóné: Száraztésztagyár épült Székesfehérvárott 281
Monori Miklós: Az élelmiszeripar 1983. évi mezőgazdasági eredetű alapanyag szükségletének biztosítása 284
Bagó Bálint: Az élelmiszergazdaság 1982. évi külkereskedelmi előirányzatainak teljesítése és 1983. évi feladatai 285
Kerkai Csaba: A különleges minőségű borok helye és szerepe borforgalmunkban 288
Székely Béla: Értékelemzés a tervezésben 292
Papp Tibor: Tapasztalatok a Mezőhegyesi Mezőgazdasági Kombinátban a cukorrépatermesztés, -feldolgozás
és melléktermék-hasznosítás területén 299
Török Attiláné-Felföldi Károlyné: A kenyérbélzet műszeres minősítésének alkalmazási lehetőségei 304
Eiler Péter-Nagy Mihály: A gabonaipar forgalmazási, termelési, termeltetési, raktározási és szállítási helyzete 309
Cserháti Lászlóné: Az élelmiszerek csomagolásának fejlődése, a csomagolás költségei 312
Dénes Katalin: Tájékoztató „Az együttműködés fejlesztésének lehetőségei az élelmiszertermelés, az élelmiszerkereskedelem és a kapcsolódó ipar között" című országos tanácskozásról 318
Hírek 320
Lapszemle 291

9. szám
Sánta Istvánné: Az élelmiszeripari technológiák műszaki fejlesztésének irányai 321
Hugyecz Pál: A konzervipari gépgyártás helyzete és fejlesztés a MEZŐGÉP kecskeméti gyárában 325
Szenes Endréné: A francia agrárgazdasági kutatás 328
Bátai Tibor: A Központi Élelmiszeripari Kutató Intézet közgazdasági dokumentációs munkája 334
Szabó Zoltán: Élelmiszermérnök személyi számítógéppel 1.1. Kondenzátor termodinamikája 338
Karbuczky Imre: Korszerű élelmiszerek a vendéglátásban 343
Wittinghoff Sarolta: Az ipartörténeti mozgalom feladatai és eredményei a sütőiparban 349
Mikófalvi Bertalan: Üdítőital-gyártó Üzemek Iparági Tanácsának tevékenysége 362
Hírek 359
Lapszemle

10. szám
Biacs Péter-Gerely Péter: Energiaracionalizálási irányzatok a magyar élelmiszeriparban 361
Rigó János-Horváthné Mosonyi Magda-Hegedűsné Völgyesi Erzsébet: A gabonaalapú élelmiszerek diétásrosttartalmának jelentősége 363
Póderné Ősy Klára: Az élelmiszer-feldolgozás helyzete és a korszerű táplálkozás 367
Pap László: Gyümölcsportok előállítása 368
Budapesti Nemzetközi Vásár 373
Jeszenszky Tibor: Néhány élelmiszeripari értékelemzés utóvizsgálata 375
Antal Jenő: Élelmiszeripari gépek az 1983. évi BNV-n 380
Visi György: A „Polamat A" polariméter használatának tapasztalatai 388
Fruttus István Levente: Csoportmunka az üzemben 392
Hírek 397
Lapszemle 400

11. szám
Demeczky Mihály-Khell Ádámné-Godek Ferencné: A membránszeparációs technika alapjai, élelmiszeripari
és egyéb alkalmazása 401
Rózsa Ernőné: Az élelmiszeripari vállalatok K+F tevékenységének információs rendszere és döntési pontjai .. 407
Zetelakiné Horváth K.-Nguyen Xuan Thien-Szilágyiné Tóth E.-Nagyné Gasztonyi M.: Rostos zöldséggyümölcs nektárok táplálkozásélettani jelentősége 412
Sólyom Lajos-Nákovics László: A gyümölcspálinka-főzés új szabályozása 417
Szenes Endréné: A Nagykőrösi Konzervipari Higiéniai Napok szerepe az élelmiszeripari minőségfejlesztésben 420
Geró György: Szakmai (anya)nyelvünk helyességéért 421
Hírek 427
Lapszemle 428

12. szám
Farkas József: A sugárzásos élelmiszer-tartósítás nemzetközi fejlődése 441
Demeczky Mihály-Kivett Ádámné-Godek Ferencné: A membránszeparációs technika alapjai, élelmiszeripari
és egyéb alkalmazása II 460
Szabó Zoltán: Élelmiszermérnöki segédletek. 10 Anyagállandók gépi számítása: víz és vízgőz 460
Molnár István: A beruházás minőségre gyakorolt hatásának ellenőrzése 466
Tóth István: Beruházás és környezetvédelem a húslisztgyártásban 471
Szőke Mihály-Pásthy Judit: A belkereskedelmi forgalomba kerülő élelmiszerek térbeli elosztásának fejlődési
irányai 476
Végh Ferenc: Száz éve született Zemplén Géza 480
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezési ipar 1983. Élelmezési ipar 1983.

Több oldalon pecsétnyom található.

Állapot:
6.480 Ft
3.240 ,-Ft 50
16 pont kapható
Kosárba