A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezésegészségügyi alapismeretek

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Egészségügyi Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 77 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Bevezetés3
Táplálkozásélettani ismeretek5
A sejt5
Az anyagcsere5
Kalória6
Az élelmiszerek összetétele7
Mikrobiológiai (bakteriológiai) ismeretek12
Baktériumok13
Penészek (fonalgombák)15
Élesztő- vagy sarjadógombák16
Vírusok16
Bélférgesség16
Személyi higiénia17
Az üzem, üzlet higiéniája21
Az élelmezési üzem környezete21
Az élelmezési üzemek tagozódása22
Az élelmiszerek tárolása. Raktár23
Vendéglátóegységek előkészítő helyiségei27
A főzőrészleg28
A mosogatóhelyiség29
Forgalombahozatal30
Fogyasztóhelyiségek30
Előállító üzemek34
Fagylalt üzem35
Hidegkonyha35
Félkész (konyhakész) alufóliás ételféleségek forgalma36
Élelmiszerkereskedelem38
Élelmiszerek csomagolása, szállítása45
Piacok, vásárcsarnokok, alkalmi árusítás50
Tisztogatás, takarítás, fertőtlenítés54
Rágcsálók, rovarok elleni védekezés63
Ételmérgezés66
Általános tudnivalók70
Kötelező orvosi vizsgálat "Egészségügyi könyv"70
Egészségügyi oktatás73
Egsézségügyi ellenőrzés74
Jogszabályok jegyzéke75
Tájékoztató77
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem