1.062.614

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezésegészségügyi alapismeretek

Szerkesztő

Kiadó: Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Felvilágosítási Központ
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 36 oldal
Sorozatcím: Egészségügyi felvilágosítás
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

A korszerű egészségügy alapelve a betegségek megelőzése. E törekvést szolgálják a felszabadulás óta hozott élelmezés-egészségügyi rendelkezések is, és ezeken alapulnak az élelmezés területén előírt... Tovább

Előszó

A korszerű egészségügy alapelve a betegségek megelőzése. E törekvést szolgálják a felszabadulás óta hozott élelmezés-egészségügyi rendelkezések is, és ezeken alapulnak az élelmezés területén előírt tisztasági és egészségügyi szabványok.
Az élelmezés-higiénia ismerete felvértezi a dolgozókat életük és egészségünk védelmére. Az élelmezési dolgozók oktatása útján érhetjük el azt, hogy szakmai jártasságuk mellett azokat az alapvető egészségügyi ismereteket és tisztasági előírásokat is megtanulják, melyek hozzájárulnak a biztonságos és egészséges élelmezés követelményeinek eléréséhez. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3
I. fejezet. Táplálkozásélettani ismeretek 5
A sejt 5
Az anyagcsere 5
Kalória 6
Az élelmiszerek összetétele 7
II. fejezet. Mikrobiológiai (bakteriológiai) ismeretek 10
Baktériumok 11
Penészek (fonalgombák) 14
Élesztő- vagy sarjadógombák 14
Vírusok 14
Bélférgesség 15
Fertőtlenítés 15
Ételmérgezés 16
III. fejezet. Személyi higénia 17
IV. fejezet. A konyhaüzem higéniája 21
Az üzem elhelyezése 21
Az üzem tagozódása 22
Az élelmiszerek tálalása. Raktárak 22
Az előkészítő helyiségek elhelyezése és higéniája 27
A főzőrészleg elhelyezése és higéniája 28
A főzőrészleg elhelyezése és higéniája 28
A mosogatóhelyiség higéniája 29
Az étkezőhelyiségek higéniája 29
A takarítás, tisztogatás higéniája 30
Általános tudnivalók 32
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem