1.057.732

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezésegészségügyi alapismeretek

Szerkesztő
Budapest
Kiadó: Egészségügyi Minisztérium Egészségügyi Felvilágosítás Központja
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött papírkötés
Oldalszám: 35 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Ötödik, javított kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Bevezetés
A korszerű egészségügyi alapelve a betegségek megelőzése. E törekvést szolgálják a felszabadulás óta hozott élelmezés-egészségügyi rendelkezések is, és ezeken alapulnak az élelmezés... Tovább

Előszó

Bevezetés
A korszerű egészségügyi alapelve a betegségek megelőzése. E törekvést szolgálják a felszabadulás óta hozott élelmezés-egészségügyi rendelkezések is, és ezeken alapulnak az élelmezés területén előírt tisztasági és egészségügyi szabályok.
Az élelmezés-higiéniai ismerete felvértezi a dolgozókat életük és egészségük védelmére. Vissza

Tartalom

Bevezetés 3.
I. fejezet. Táplálkozásélettani ismertek 5.
a sejt 5.
az anyagcsere 5.
Kalória 6.
Az élelmiszerek összetétele 7.
II. fejezet. Mikrobilógiai (bakteriológiai) ismertek 10.
Baktériumok 11.
Penészek (fonalgombák) 14.
Élesztő- vagy sarjadógombák 14.
Vírusok 14.
Bélférgesség 15.
Fertőtlenítés 15.
Ételmérgezés 16.
III. fejezet. Személyi higiénia 17.
IV. fejezet. A konyhaüzem higiéniája 21.
Az üzem elhelyezése 21.
Az üzem tagozódása 22.
Az élelmiszerek tárolása. Raktárak 22.
Az előkészítő helyiségek elhelyezése és higiéniája 27.
A főzőrészleg elhelyezése és higiéniája 28.
A mosogatórészleg higiéniája 29.
Az étkezőrészleg higiéniája 29.
A takarítás, tisztogatás higiéniája 30.
Általános tudnivalók 32.
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezésegészségügyi alapismeretek
Állapot:
940 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba