kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Egészségügyi Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött papírkötés |
Oldalszám: | 192 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. |
Előszó | 3 |
A konyha | 5 |
A raktár | 7 |
A hűtők | 15 |
Az előkészítő | 16 |
A főzőkonyha | 19 |
A mosogató részleg | 22 |
A kiszolgáltató részleg | 24 |
Hazai konyhanormák | 29 |
Az élelmezési üzem egészségügye | 35 |
Az átvevő és raktározó részleg higiénéje | 36 |
Az előkészítés higiénéje | 40 |
A főzőrészleg higiénéje | 41 |
A konyha tisztántartása | 43 |
Az eszközök és gépek tisztogatása | 45 |
Az élelmezési üzem személyi egészségügye | 46 |
A konyhatechnika elméleti alapjai | 49 |
A konyhaeszközök | 55 |
A konyhatechnika | 61 |
Tápanyagveszteség főzés hatására | 70 |
Feladataink a konyhatechnikával kapcsolatban | 73 |
Egyes tápanyagok elváltozásai a hő hatására | 74 |
Egyéb fizikai behatások | 78 |
Hazai élelmiszerek tápanyagtartalma | 82 |
Komplettálás | 107 |
Diétás konyhatechnika | 117 |
Az előkészített anyagok az élelmezésben | 120 |
Fontosabb diéták ismertetése | 123 |
Könnyű vegyes alapétrend | 126 |
Pépes alapétrend | 129 |
Folyékony étrend | 132 |
Fehérjebő étrend | 136 |
Fehérjeszegény étrend | 138 |
Fehérjeböjtnapok | 139 |
Szénhidrátbő étrend | 142 |
Szénhidrátszegény étrend | 143 |
A cukorbetegség étrendi kezelése | 145 |
Hizlaló-kúrák | 147 |
Soványító étrend | 150 |
A diétás ízszerelés technikája | 153 |
Konyhasószegény étrend | 156 |
A hasmenés étrendjei | 158 |
Székrekedés étrendjei | 161 |
Nyerskoszt | 164 |
Reform-táplálkozás | 167 |
Gyümölcskúrák | 168 |
Savanyítás-lúgosítás | 172 |
Ketogén étrend | 175 |
Deszenzibiláló étrendek | 176 |
Éhező napok | 178 |
Tejnapok és tejkúrák | 180 |
Szomjaztatás | 182 |
Mennyiség szerinti tápbevitel technikája | 183 |
A fehérje- és konyhasóbevitel szabályozása | 185 |
Szénhidrát és fehérjebevitel szabályozása | 187 |