1.067.062

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Élelmezés-egészségügyi, közegészségügyi, élelmiszerhigiéne, élelmiszer-minőségi és környezetvédelmi alapismeretek az élelmiszerforgalmazásban és a vendéglátásban dolgozók számára

Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Részlet:
Az Élelmiszer Törvény 1995-ös évben jelent meg XC sz. alatt és 1996 január 1-én lépett életbe az 1/1996 (I.9.) FM.-NM.-IKM. sz. végrehajtási rendelettel. A törvény, annak végrehajtási... Tovább

Előszó

Részlet:
Az Élelmiszer Törvény 1995-ös évben jelent meg XC sz. alatt és 1996 január 1-én lépett életbe az 1/1996 (I.9.) FM.-NM.-IKM. sz. végrehajtási rendelettel. A törvény, annak végrehajtási utasítása, valamint a folyamatosan megjelenő ezzel kapcsolatos rendeletek lehetővé tették a magyar élelmiszer megújuló jogi szabályozását. Szükségességét az Európai Unióhoz való igazodással magyarázzuk. A változás a fogyasztóknak biztonságosabb és jobb minőségű élelmiszert jelent. Vissza

Tartalom

I.Az élelmiszer törvény és végrehajtási rendeletei: Közegészségügyi és higiéniai alapfogalmak, minőségügyi ismeretek 4
II. Élelmiszer csomagolás, csomagoló anyagokkal kapcsolatos jogszabályi kötelezettség 6
III. Tápláltsági állapot, táplálkozási alapismeretek 7
IV. Élelmiszerekben előforduló mikrobák, élelmiszerek romlása 9
V. Ételmérgezések, ételfertőzések 13
VI. Ételmérgezés, ételfertőzés kivizsgálása 16
VII. Az üzletek működéséről és a belkereskedelmi tevékenység folytatásának feltételeiről szóló kormányrendelet előírásai. (jogszabályi előírások)
VIII. Település és környezet-egészségügyi ismeretek 18
IX. Az élelmiszerforgalmazás élelmiszer-higiéniai feltételei 20
X. Rovarok és rágcsálók elleni védekezés 29
XI. Személyi higiéne 30
XII. Környezetvédelmi ismeretek 31
XIII. A HACCP (Hazard Analysis Critical Control Point System) rendszer és alkalmazása 32
XIV. A közétkeztetés higiénéje 33
Összefoglaló kérdések 42
Irodalomjegyzék 44
Érvényes jogszabályok 44

Horváth Gabriella

Horváth Gabriella műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Horváth Gabriella könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Élelmezés-egészségügyi, közegészségügyi, élelmiszerhigiéne, élelmiszer-minőségi és környezetvédelmi alapismeretek az élelmiszerforgalmazásban és a vendéglátásban dolgozók számára Élelmezés-egészségügyi, közegészségügyi, élelmiszerhigiéne, élelmiszer-minőségi és környezetvédelmi alapismeretek az élelmiszerforgalmazásban és a vendéglátásban dolgozók számára

A borító foltos.

Állapot:
980 ,-Ft
5 pont kapható
Kosárba