kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Belkereskedelmi Továbbképző Intézet |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Tűzött kötés |
Oldalszám: | 95 oldal |
Sorozatcím: | Szakmai Kiskönyvtár |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 23 cm x 16 cm |
ISBN: | 963-01-6645-3 |
Előszó | 5 |
Táplálkozás-élettani ismeretek | 7 |
A tápanyagok csoportosítása | 7 |
Alapanyagcsere | 7 |
Alapvető tápanyagok részletes ismertetése | 8 |
Mikrobiológiai ismeretek | 12 |
A mikroorganizmusok | 12 |
A mikrobák életfeltételei az élelmiszerekben | 12 |
A különböző élelmiszerek mikroflórája | 13 |
Az élelmiszerek mikrobiológiai vizsgálata és elbírálása | 15 |
Az ételmérgezés, az ételfertőzés | 16 |
Élelmiszer-toxikológiai ismeretek | 18 |
Idegen anyagok az élelmiszerekben | 18 |
A reformélelmezés táplálkozási-egészségügyi megítélése | 18 |
Az élelmiszerekben természetes tartalomként előforduló toxikus anyagok | 19 |
Technológiai, illetőleg technikai eredetű szennyeződések | 21 |
Fémszennyeződések | 21 |
Műanyagok | 22 |
Növényvédő szerek | 23 |
Az állattartásban alkalmazott vegyi anyagok | 24 |
Adalékanyagok | 24 |
Engedélyezési eljárások | 26 |
Az építési engedélyezési eljárás | 26 |
A szakhatóságok közreműködése | 26 |
Az építési engedély iránti kérelem és mellékletei | 27 |
Az építési engedély elleni fellebbezés | 28 |
Az építési engedély érvénye | 29 |
Az elvi építési engedély | 29 |
Az engedélyezett tervektől való eltérések | 29 |
Épületek és építmények használatba vételének engedélyezése | 30 |
A használatba vételi engedély iránti kérelem és mellékeletei | 30 |
A kérelem elbírálása | 31 |
A határozat meghozatala és tartalma | 31 |
A működési engedély | 32 |
Az üzletköri besorolás és a forgalmazható áruk köre | 32 |
A magánkereskedői igazolvány iránti kérelem | 37 |
A magánkereskedői szakmák üzletköre | 40 |
Élelmiszer-kereskedelemi egység létesítése | 43 |
Élelmiszer-kereskedelmi létesítmény tervezése | 43 |
Élelmiszer-kereskedelmi egység telepítése | 43 |
Az épülettel, a helyiségekkel szemben támasztott higiéniés követelmények | 44 |
Az élelmiszer-kereskedelemben használt gépekkel, eszközökkel, berendezéssel szemben támasztott higiéniés követelmények | 46 |
Az élelmiszer-kereskedelmi elárusítóhelyek higiénés előírásai | 48 |
Az élelmiszerek csomagolása | 48 |
Az élelmiszerek szállítása | 53 |
A hús, a húskészítmények szállítása | 54 |
A sütőipari termékek szállítása | 54 |
A cukrászsütemények szállítása | 54 |
A hidegkonyhai készítmények szállítása | 55 |
Az áruátvétel higiénéje | 55 |
Raktározás | 57 |
Élelmiszerek kirakatba való elhelyezése | 59 |
Az értékesítésre vonatkozó általános szabályok | 59 |
Az élelmiszerek kereskedelmi előrecsomagolása | 67 |
A lejárt fogyaszthatósági, minőségellenőrzési időtartamú élelmiszerekkel kapcsolatos teendők | 68 |
Egyes speciális kereskedelmi árusítási formák higiénés előírásai | 70 |
Az élelmiszer-kereskedelmi egységek tisztán tartása, fertőtlenítése | 71 |
Tisztítás és fertőtlenítés | 71 |
A fertőtlenítés formái | 73 |
Fertőtlenítőszerek | 80 |
Húsüzlet takarítása | 82 |
Mosogatás a kereskedelmi egységekben | 83 |
Védekezés az élelmiszerek állati kártevői ellen | 84 |
A kártevők életmódja | 86 |
A rágcsálók életmódja | 87 |
Személyi higiéné | 91 |
Az élelmiszerekkel kapcsolatos jogszabályok, a hatósági ellenőrzés, illetve tevékenység az élelmiszer-kereskedelemben | 93 |
Felhasznált irodalom | 95 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.