1.062.442

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Elektrokardiographia/A szembetegségek physicotherapiája/Az állkapocssérülések gyógyítása/Élelmezési táblázatok

Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

Az elektrokardiographia alapjai
Az elektrokardiograph és használata1
Anatómiai alapok. Kétféle izomzat a szívben. Sinus-csomó rendszer. 1
A. v. csomó rendszere. A His-köteg2
A Tawar-szárak2
A szív vérellátása3
A szív beidegzése4
Élettani alapok4
Az actios áram5
Az elektrocardiograph6
Nyugalmi áram. Condensator. Compensálás7
Polarisatio7
A szív actios áramának elvezetése8
Einthoven-féle elvezetések és a thorakális elvezetések8
Speciális elvezetések9
Az elektrokardiogramm készítése. Zavaró körülmények9
Időjelzés. A felvétel menete. Előhívás10
A húr kellő ellazítása11
A normális elektrokardiogram alkotórészei és változatai12
Az EKG hullámai12
Az ST szakasz és a T hullám13
A P hullám normális változatai14
A pitvarkamrai ingervezetés normális változatai15
A normális kamrai ingerület15
Az Einthoven-féle háromszög15
Az Einthoven-féle háromszög alkalmazása16
A kicsiny elektrokardiogramm17
Az elektrokardiogramm relatív nagyságingadozásai17
Situs inversus cordis18
Egy elvezetésben kicsiny EKG18
Mindhárom elvezetésben kicsiny EKG19
Myokardialis low voltage20
A hypertrophia EKG problémái21
A specifikus izomzat bántalmai24
Rythmus zavarok24
Az arythmiák felosztása24
Sinus arhíthmia24
A specifikus izomzatnak rhythmuszavarral nem járó bántalmai53
A specifikus izomzat áttekintése, a pitvari rész pathológiája53
Intraarticularis vezetési zavar53
Az a. v. vezetés pathológiája54
A pitvar-kamrai ingervezetés megnyúlása55
Kent-Paladino köteg56
A kamrai specifikus izomzat pathológiája56
Tawara-szár sérülés.56
A Tawara-szár sérülés új elnevezései59
Atypusos Tawara-szár sérülés60
Tawara-szár sérülés kezelése, kezelése61
Elágazási, arborisatios blokk62
Intraventricularis ingervezetés zavara64
A nem specificus (hajtó) izomzat megbetegedésének jelei65
A kóros T hullám66
Digitalis hatása a T hullámra70
Kóros ST szakasz71
Az ST magas eredése73
ST szakasz és a systoletartam75
Kóros Q hullám75
Kóros R hullám77
Low voltage78
Különböző betegségek folytán keletkező elektrokardiographiai elváltozások80
Az EKG szerzett szívbillentyűbántalmakban88
Veleszületett szívbillentyűbántalmak és fejlődési rendellenességek90
Központi és vegetatív idegrendszer97
Röntgensugarak távolhatása a szívizomzatra98
Az elektrokardiogramm sensibilisálása és prognostikai jelentősége98
Sensibiláló eljárások felosztása98
Csökkent "O" belélegeztetés99
Munkakísérletek99
Sensibilitás lázkeltéssel101
Vegetatív reflexek102
Vérvétel102
Amylnitrit103
Nicotin103
A sensibiláló eljárások javallata103
Kóros EKG sensibilitása. Tachykardia sensibilitása104
Normális rhytmus sensibilitása105
EKG a szívbetegek prognosisában105
EKG láztherápia és görcstherápia előtt106
A műtét előtti EKG vizsgálat107
Az elektrokardiographiai lelet elkészítése. Leletkészítési gyakorlatok. Egyéb szívvizsgáló graphikus eljárások108
A lelet elkészítése108
Példák109
Egyéb graphikus eljárások123
Irodalom125
Névmutató129
Tárgymutató131
Ábrák jegyzéke137
Errata139
II.
Bevezetés1
Phototherapia2
Hőtherapia9
Diathermia12
Rövidhullám-therapia17
Röntgen-therapia32
Bucky-féle határsugár-therapia53
Radium-therapia55
Iontophoresis67
Elektrotherapia, Hidegtherapia, Massage76
Befejezés78
Az indicatiók táblázata79
Az irodalmi összeállításokon használt rövidítések80
III.
Előszó
Bevezetés
Az állkapocssérülések gyógyításának történeti áttekintése1
Az állkapocssérülések osztályozása4
Általános megjegyzések az állkapocssérülések tünettanához4
Általános megjegyzések az állkapocstörések gyógyításának módszertanához12
Az állkapocssérülések ellátása a harctéren22
Az állkapocssérülések végleges ellátása27
Az egyszerű állkapocssérülések gyógyítása27
A szilánkos állkapocstörések gyógyítása29
A csonthiánnyal létesült állkapocstörések gyógyítása33
A transplantatio előkészítése42
A lágyrészsérülések kezeléséről és a lágyrész plasticájáról55
A szabad csontátültetés technikája68
A kocsányos csontátültetés technikája80
A fractionált csontátültetés81
Ertl transplantátios eljárása hajlítható csont-csonthártya lebennyel82
A sebgyógyulás első időszaka és a szükséges utókezelés84
A csontátültetés indicatioi85
A szabad csontátültetés közvetlen és távoli eredményei90
Az állkapocs folytonosság-hiányainak osteoplasticus pótlása a későbbi protheticus megoldás szempontjából93
A felhasznált irodalom felsorolása95
IV.
Előszó5
Használati utasítás7
Általános értékek
Napi szükségelt tápanyag mennyiség: napi étel és ital mennyiség: fehérje, zsír, szénhidrát, vitaminok, sók, caloria: ezeknek legfőbb forrásai. Caloriafogyasztás nyugalomban és munkában, energiaértékek: caloria, a táp- és tüzelő anyagok caloria értékei10
Állati eledelek összetétele
Használatos adatok: fehérje %, zsír %, szénhidrát %, vitamin, só, kg, f, P cal, f.12
Húsok: marhahús, borjúhús, disznúhús, birkahús, libahús12
Halhúsok: általában, hering, makrahal (zsíros), száraz sovány hal, füstölt lazac, szardinia, kaviár, rák, langust, humár, osztriga, kagylók14
Zsigerek: velő, kedesz-mirigy, nyelv, máj, vese14
Húskészítmények: sonka, füstölt hús, szalámi, szalonna, kolbász, hurka, vagdalt hús, Tiszta bouillon, levesek16
Tojásételek: tojás egészben, tojás sárgája, rántotta16
Tej és készítményei: tej (tehén), tejszín, tejföl, dupla tejszín, tejszínhab, yoghurt, vaj, író, sajt, juhtúró18
Növényi eledelek
Gabona és készítményei: gabonafélék általában, rizs, liszt, kenyér, kalács, cukrászsütemények, száraztészta, makaróni, spaghetti, nudli elkészítve20
Hüvelyesek: lencse, bab, stb, száraz hüvelyesek elkészítve, zöldborsó, zöldbab nyersen, zöldborsó, zöldbab elkészítve22
Burgonya ételek: nyersen, főzve, püré, zsírban sütve22
Káposzta- és zöldségfélék: kelkáposzta nyersen, elkészítve, káposzta, articsóka, karfiol nyersen, karalábé, retek, répa, cékla nyersen, karfiol, spárga, kel, karalábé elkészítve, saláták, zöldségek, spenót elkészítve, paradicsom, dinnye, tök, uborka, gomba, nyersen, szárítva24
Gyümölcsök, gyümölcskészítmények: aszaltszilva, datolya, füge, szilvakompót, marmeládok, lekvárok26
Csonthéjúak: mandula, mogyoró, lekvárok26
Szeszes italok
Sör, bor, édes borok, rum, pálinka, likőrök, gyümölcsbor (almabor)28
Vegyes eledelek
Cukor, csokoládé, kakaó, fagylalt, méz: a fehérjeféleségek biológiai értéke, székletsalak, napi caloria-szükséglet28
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem