Fülszöveg
Szeret Ön jókat enni?
Szereti a kellemes társaságot, a hasznos, vidám és élvezetes ünnepléseket és találkozókat?
Szeret Ön jól élni?!?
Ha igen, akkor ezt a könyvet is szívesen fogja lapozgatni, mert kifejezetten Önnek készült! A legfőbb célom az volt, hogy a könyvnyomtatás korától kezdődően felvonultassam az asztali örömök megörökítésének példáit. Itt ugyanis csak az egyik lehetőség az étkezés és a kapcsolódó dolgok bemutatása, a másik cél pedig egy talán méltatlanul mellőzött művészeti ág iránti tiszteletem és megbecsülésem kimutatása volt.
Joggal kérdezhetik - miért pont a "gasztronómia" kerül ismét terítékre, mikor az utóbbi években olyan könyváradat öntötte el a boltokat és az olvasókat, ami már erős túlzás. Nos, a jóból sohasem elég - lehetne a vulgáris magyarázat -, tehát a téma elvisel bármilyen mennyiségű újabb kiadványt. Hiszen enni is legalább naponta háromszor szoktunk! A könyvből azonban - remélem - kiderül, hogy itt a már-már közhelynek számító gasztronómia...
Tovább
Fülszöveg
Szeret Ön jókat enni?
Szereti a kellemes társaságot, a hasznos, vidám és élvezetes ünnepléseket és találkozókat?
Szeret Ön jól élni?!?
Ha igen, akkor ezt a könyvet is szívesen fogja lapozgatni, mert kifejezetten Önnek készült! A legfőbb célom az volt, hogy a könyvnyomtatás korától kezdődően felvonultassam az asztali örömök megörökítésének példáit. Itt ugyanis csak az egyik lehetőség az étkezés és a kapcsolódó dolgok bemutatása, a másik cél pedig egy talán méltatlanul mellőzött művészeti ág iránti tiszteletem és megbecsülésem kimutatása volt.
Joggal kérdezhetik - miért pont a "gasztronómia" kerül ismét terítékre, mikor az utóbbi években olyan könyváradat öntötte el a boltokat és az olvasókat, ami már erős túlzás. Nos, a jóból sohasem elég - lehetne a vulgáris magyarázat -, tehát a téma elvisel bármilyen mennyiségű újabb kiadványt. Hiszen enni is legalább naponta háromszor szoktunk! A könyvből azonban - remélem - kiderül, hogy itt a már-már közhelynek számító gasztronómia fogalmának tisztázására, a részterületek bemutatására is vállalkoztam. Én ugyanis - francia és angol gasztronómok és filozófusok tanai alapján - sokkal szélesebben értelmezem a jelenséget, mint amit általában belegondolnak és -értenek az emberek.
Ebben a könyvben nincsenek ételreceptek, leírások, főzési eljárások - nem akartunk vetekedni az ezerszám megjelent szakácskönyvekkel. Ezt a könyvet nem a konyhában, munka közben érdemes lapozgatni, hanem éppen a munka után, pihenésként, az öröm forrásaként, és a szépérzékünk kielégítésére és erősítésére. Ettől függetlenül elkerülhetetlen, hogy a kreatív háziasszonyok, sőt a tapasztalt szakemberek is találjanak megvalósítható ötleteket, a mai lakomáknál bevezethető újításokat. Szívből kívánom, hogy Önnek is minél több ilyen felfedezése, új ötlete és mindenképpen sok-sok öröme legyen a könyv olvasásakor!
Vissza