1.067.268

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Eladói ismeretek

Szerkesztő
Lektor
Budapest
Kiadó: Kereskedelmi és Idegenforgalmi Továbbképző
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 155 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

I. Az eladó, felszolgáló tevékenysége 9
1. Árubeszerzés 9
2. Raktározás 10
3. Előkészítés 11
4. Termelés 11
5. Értékesítés 12
6. A forgalom elszámolása 12
II. Az eladókkal szemben támasztott követelmények 13
1. Szakmai követelmények
A készítmények ismerete
Szakszerű felvilágosítás nyújtása, ajánlás
Adagolás, tálalás
Csomagolás
Kiszolgálás, felszolgálás
Termékek elkészítése
Nyelvtudás
Önképzés
2. Személyi követelmények 18
Megjelenés
Becsületesség
Türelem
Szervezőkészség
Emlékezőtehetség
Emberismeret
III. Vendégismeret 21
1. A vendégek csoportosítása 21
Az átlagos vendég
Az ideális vendég
A nehezen kezelhető vendégek
2. A vendégek megismerése 23
3. Kapcsolatteremtés a vendéggel 24
4. Eladás a vendégnek 26
IV. Az üzlet berendezései, gépei 27
1. Bútorzat
2. Pultok 27
- cukrászdái pult
- hűtőpult
- fagylaltpult
- kávéfőzőpult
- ételmelegentartó
3. Felvágott szeletelő 28
4. Hőközlő berendezések 29
Speciális főző-, sütőberendezések
a) Főzőberendezések
- virslifőző
b) Bő zsírban sütő berendezések
- fritou
- asztali olajgyorssütő
c) Kevés zsírban sütő készülékek
- sütőserpenyők
- sütőlap
- salamander
d) Nyílt hőben sütő készülékek
- rostsütő
- nyárssütő
- grillsüő
- toastsütő
5. hűtő- és fagyasztóberendezések 34
- hűtőszekrény
- hűtővitrin
- hűtőpult
- mélyhűtő
- fagylaltgép
6. Üdítőitalokat készítő és kiszolgáló berendezések &
Turmixgép
Italkeverőgép
Szörpkeverő
Milk Shake készülékek
Cornelius italadagoló 42
7. Szeszes italokat kiszolgáló berendezések
Söntéspult 42
8. A kávéfőzőgép és segédberendezései
A kávéőrlő
A nyomásfokozó berendezés
A vízlágyító készülék
V. Az eszközök, amelyekkel az eladó, a felszolgáló dolgozik 45
1. Szállító- és tárolóeszközök 45
2. Tálcák, tálak 46
3. Tálaló- és adagolóeszközök 47
4. Tányérok 49
5. Evőeszközök 50
6. Palackok 51
7. Poharak 53
8. Kancsók, kannák 55
9. Csészék 56
10. Textíliák 56
11. Csomagolóeszközök 57
VI. Balesetvédelmi szabályok 59
VII. Cukrászsütemények és értékesítésük 71
1. A sütemények fajtái 71
Uzsonnasütemények
Torták
Szeletek
Tekercsek
Minyonok
Desszertek
Csemegék
Tojáshabos és sárgakrémes sütemények
Tejszínes sütemények
Marcipános sütemények
Teasütemények
2. A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása 80
3. A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése 83
4. A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása
5. A cukrászsütemények felszolgálása 88
VIII. Fagylaltok és értékesítésük 90
1. A fagylalt típusai
Gyümölcsfagylaltok
Tejes fagylaltok
Tejszínes fagylaltok
Parfé
Konzervfagylaltok
Fagylaltsűrítmény
Fagylaltpor
2. A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások 92
3. A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása93
4. Fagylaltkészítés az üzletben 94
5. Adagolás és kiszolgálás 95
6. A fagylaltértékesítésre vonatkozó higiéniai előírások 96
Mintavétel
7. A fagylalt felszolgálása 97
IX. Hidegkonyhai készítmények és értékesítésük 99
1. A hidegkonyhai készítmények fajtái 100
Hideg szendvicsek
- A szendvicskészítéshez leggyakrabban
használt anyagok
- Díszítőanyagok
- Egyszerű szendvicsek
- Különleges szendvicsek
- Formázott alapú szendvicsek
- Étvágyfalatok
Mártások
- Hideg mártások
- Majonézes mártások
- Egyszerű hideg mártások
Aszpikos készítmények
Saláták
- Egyszerű saláták
- Nyers saláták
- Főtt saláták
- Tartósított saláták
- összetett saláták
Hideg töltött főzelékek
Tojásételek
- Töltött tojások
- Meleg tojásételek
- Sütéssel Készült meleg tojásételek
Húsételek
- Marhahúsból készült hidegkonyhai termékek
- Borjúhúsból készült hidegkonyhai termékek
- Sertéshúsból készült hidegkonyhai termékek
- Szárnyasok
2. A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása,116
átvétele, tárolása
3. A pult, a kirakat, a vitrin elrendezése
4. A hidegkonyhai készítmények ajánlása
5. A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása.! 19
kiszolgálása
6. A hidegkonyhai készítmények felszolgálása 12Ü
X. Melegkonyhai készítmények és értékesítésük 123
1. A melegkonyhai készítmények fajtái 123
Levesek
Konyhai előkészítést nem igénylő szendvicsek
Konyhai előkészítést igénylő szendvicsek
Melegített szendvicsek
Lángosfélék
Húsételek
- marhahúsból
- sertéshúsból
- háziszárnyasból
- halakból
Édességek
2. A melegkonyhai készítmények ajánlása, adagolása, tálalása, kiszolgálása 137
3. A melegkonyhai készítmények felszolgálása 139
Levesek felszolgálása
Mártások
Húsételek
Tésztafélék
Gyümölcsök
Sajtok
XL Az italok és értékesítésük 142
1. Az italok megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása 143
2. Az italok adagolása, kiszolgálása
A szénsavas vizek értékesítése
Az üdítőitalok értékesítése
A turmixitalok értékesítése
A borok értékesítése
A sörök értékesítése
A szeszipari termékek értékesítése
3. A feketekávé kiszolgálása 147
A feketekávé minőségének ellenőrzése
4. Az italok és a feketekávé felszolgálása 149
5. Kávéskonyhai készítmények felszolgálása 152
Reggeli és uzsonna felszolgálása
Tejes ételek és ételkiegészítők felszolgálása
Pohárkrémek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem