Az eladó, felszolgáló tevékenysége | 9 |
Árubeszerzés | 9 |
Raktározás | 10 |
Előkészítés | 11 |
Termelés | 11 |
Értékesítés | 12 |
A forgalom elszámolása | 12 |
Az eladókkal szemben támasztott követelmények | 13 |
Szakmai követelmények | |
A készítmények ismerete | |
Szakszerű felvilágosítás nyújtása, ajánlás | |
Adagolás, tálalás | |
Csomagolás | |
Kiszolgálás, felszolgálás | |
Nyelvtudás | |
Önképzés | |
Személyi követelmények | 18 |
Megjelenés | |
Becsületesség | |
Türelem | |
Szervezőképesség | |
Emlékezőtehetség | |
Emberismeret | |
Vendégismeret | 21 |
A vendégek csoportosítása | 21 |
Az átlagos vendég | |
Az ideális vendég | |
A nehezen kezelhető vendégek | |
A vendégek megismerése | 23 |
Kapcsolatteremtés a vendéggel | 24 |
Eladás a vendégnek | 26 |
Az üzlet berendezései, gépei | 27 |
Bútorzat | 27 |
Pultok | |
Felvágott szeletelő | 28 |
Hőközlő berendezések | 29 |
Hűtő- és fagyasztóberendezések | 34 |
Üdítőitalokat készítő és kiszolgáló berendezések | 39 |
Szeszes italokat kiszolgáló berendezések | 42 |
A kávéfőzőgép és segédberendezései | 42 |
Az eszközök, amelyekkel az eladó, a felszolgáló dolgozik | 45 |
Szállító- és tárolóeszközök | 45 |
Tálcák, tálak | 46 |
Tálaló- és adagolóeszközök | 47 |
Tányérok | 49 |
Evőeszközök | 50 |
Palackok | 51 |
Poharak | 53 |
Kancsók, kannák | 55 |
Csészék | 56 |
Textíliák | 56 |
Csomagolóeszközök | 57 |
Balesetvédelmi szabályok | 59 |
Cukrászsütemények és értékesítésük | 71 |
A sütemények fajtái | 71 |
A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 80 |
A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 83 |
A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása | 85 |
A cukrászsütemények felszolgálása | 88 |
Fagylaltok és értékesítésük | 90 |
A fagylalt típusai | |
A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 92 |
A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 93 |
Fagylaltkészítés az üzletben | 94 |
Adagolás és kiszolgálás | 95 |
A fagylaltértékesítésre vonatkozó higiéniai előírások | 96 |
A fagylalt felszolgálása | 97 |
Hidegkonyhai készítmények és értékesítésük | 99 |
A hidegkonyhai készítmények fajtái | 100 |
Hideg szendvicsek | |
Mártások | |
Aszpikus sütemények | |
Saláták | |
Hideg töltött főzelékek | |
Tojásételek | |
Húsételek | |
A hidegkonyhai készítmények megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 116 |
A pult, a kirakat, a vitrin elrendezése | 118 |
A hidegkonyhai készítmények ajánlása | 119 |
A hidegkonyhai készítmények adagolása, csomagolása, kiszolgálása | 119 |
A hidegkonyhai készítmények felszolgálása | 120 |
Melegkonyhai készítmények és értékesítésük | 123 |
A melegkonyhai készítmények fajtái | 123 |
A melegkonyhai készítmények ajánlása, adagolása, tálalása, kiszolgálása | 137 |
A melegkonyhai készítmények felszolgálása | 139 |
Az italok és értékesítésük | 142 |
Az italok megrendelése, szállítása, átvétele, tárolása | 143 |
Az italok adagolása, kiszolgálása | |
A feketekávé kiszolgálása | |
Az italok és a feketekávé kiszolgálása | 149 |
Kávéskonyhai készítmények felszolgálása | 152 |