kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Közgazdasági és Jogi Könyvkiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 292 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | 963-220-791-2 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér rajzokkal illusztrálva. Tankönyvi szám: 21408. |
Bevezető | 3 |
A vendéglátóipari eladó tevékenység köre | 5 |
Az eladó termelő tevékenysége | 9 |
Az eladó értékesítő tevékenysége | 9 |
Az eladó szolgáltatás jellegű tevékenysége | 10 |
Olvasmány | |
A vendéglátás fejlődésének nemzetközi áttekintése | 11 |
A hazai vendéglátás fejlődése | 12 |
A vendéglátóipari szakképzés története | 13 |
Az eladókkal szemben támasztott követelmények | 21 |
Szakmai követelmények | 21 |
A készítmények ismerete | 21 |
Szakszerű felvilágosítás nyújtása, ajánlás | 22 |
Adagolás, tálalás | 23 |
Csomagolás | 24 |
Kiszolgálás | 24 |
Felszolgálás | 25 |
Termékek elkészítése | 26 |
Nyelvtudás | 26 |
Önképzés | 27 |
Higiéniai követelmények | 27 |
Személyi higiénia | 27 |
Munkahelyi higiénia | 33 |
Személyi követelmények | 36 |
Megjelenés | 36 |
Becsületesség | 37 |
Erkölcsi szilárdság | 38 |
Türelem | 39 |
Szervezőkészség | 39 |
Emlékezőtehetség | 40 |
Emberismeret | 41 |
Vendégismeret | 43 |
A vendégek csoportosítása | 43 |
A vendégek megismerése | 45 |
Kapcsolatteremtés a vendéggel | 46 |
Eladás a vendégnek | 48 |
A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek | 51 |
Kávéházak | 51 |
Cukrászdák | 52 |
Eszpresszók | 54 |
Olvasmány | |
A bolt kialakulása | 55 |
Az üzlet helyiségei | 57 |
Az előtér | 58 |
A raktár | 59 |
A kávéskonyha | 60 |
A mosogató | 61 |
A szociális helyiségek | 62 |
Az értékesítő tér | 63 |
Az iroda | 65 |
A cukrászda-eszpresszó jellegű üzletek berendezése, gépei | 67 |
Bútorzat | 67 |
Pultok | 68 |
Habkészítő berendezések | 71 |
Hűtőberendezések | 73 |
Fagyasztó berendezések | 79 |
Mérőeszközök | 81 |
Értékesítő kocsik | 83 |
Automaták | 85 |
Olvasmány | |
A gépesítés jelentősége | 89 |
Az üzlet eszközei | 93 |
Szállító- és tárolóeszközök | 93 |
Tálcák, tálak | 98 |
Tálaló- és adagolóeszközök | 101 |
Tányérok | 105 |
Evőeszközök | 107 |
Palackok | 109 |
Poharak | 113 |
Kancsók, kannák | 117 |
Csészék | 121 |
Textíliák | 122 |
Csomagolóeszközök | 123 |
Olvasmány | |
A felszerelési tárgyak anyaga | 127 |
Fémek | 127 |
Finomkerámiából készült eszközök | 128 |
Üvegeszközök | 130 |
Műanyag felszerelési tárgyak | 131 |
Textilneműk | 132 |
Papír | 132 |
A cukrászdasütemények | 135 |
Uzsonnasütemények | 136 |
Torták | 140 |
Szeletek | 144 |
Tekercsek | 146 |
Minyonok | 148 |
Desszertek | 154 |
Csemegék | 155 |
Tojáshabos és sárgakrémes sütemények | 158 |
Tejszínes sütemények | 160 |
Marcipános sütemények | 163 |
Teasütemények | 164 |
A cukrászsüteményekre vonatkozó minőségi előírások | 175 |
Olvasmány | |
A cukrászipar kialakulása | 177 |
A cukrászüzem tevékenysége | 179 |
Cukrásztészták | 181 |
Élesztős tészták | 182 |
Omlós tészták | 183 |
Vajastészták | 185 |
Felvert tészták | 187 |
Hengerelt tészták | 188 |
Töltelékek és bevonóanyagok | 188 |
Töltelékek | 188 |
Bevonóanyagok | 191 |
Fagylaltok | 197 |
A fagylalt fogalma és jelentősége | 197 |
A fagylalt típusai | 218 |
Olvasmány | |
A fagylalt története | 221 |
A fagylalt gyártása | 222 |
Az előkészítéstől a fagyasztásig | 224 |
A fagylalt fagyasztása | 224 |
Befejező műveletek | 226 |
A fagylaltkészítésre vonatkozó higiéniai előírások | 228 |
A pénztárgépek | 231 |
A pénztárgépek fajtái | 231 |
Közönségek pénztárgép | 233 |
Tételező pénztárgép | 233 |
Osztályozó pénztárgép | 234 |
Pincérgép | 235 |
A pénztárgépek fő részei | 235 |
A billentyűmező | 236 |
Az összegfelmutató (indikátor) | 237 |
A nyomdaszerkezet | 238 |
Az összegzőmű | 240 |
A pénztárgépfiók | 241 |
A motor | 241 |
A zárak és kulcsok | 241 |
A pénztárgép kezelése | 242 |
A pénztáros munkája | 243 |
Olvasmány | |
Elszámoltatás az üzletben | 246 |
Az üzleten belüli elszámoltatás | 246 |
A központnak küldött elszámolás | 254 |
A cukrászsütemények és a fagylaltok értékesítése | 265 |
A sütemények megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 265 |
A pult, a kirakat és a vitrin elrendezése | 274 |
A sütemények ajánlása, kiszolgálása, csomagolása | 276 |
A fagylalt megrendelése, szállítása, átvétele és tárolása | 280 |
Fagylaltkészítés az üzletben | 281 |
Adagolás és kiszolgálás | 282 |
A fagylalt értékesítésére vonatkozó higiéniai előírások | 283 |
A mintavétel | 285 |
Felhasznált irodalom | 287 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.