1.067.053

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ehető virágok

Zöldség- és gyümölcsfaragás

Szerző
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Timp Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 107 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 29 cm x 20 cm
ISBN: 963-866-781-8
Megjegyzés: Színes fotókkal illusztrált.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az ember ősidők óta fogyaszt növényeket, virágokat. Tudunk több ezer éves kínai, indiai és tibeti "füves könyvekről". Nagyanyáink megsárgult szakácskönyveiben számos ital és húsétel tartalmaz ehető virágokat. Az olvasó ebben a könyvben is megtalálja akár az akác vagy a bodza virágának hagyományos elkészítési módját, de azoknak a mai konyhára igazított változatát is.
Könyvünk színes fotókkal illusztrált, könnyen elkészíthető receptek mellett ötleteket ad az ételek virággal történő díszítésére, de bepillantást nyújt a zöldség- és gyümölcsfaragás rejtelmeibe is. Megismerkedhetünk az ezer színű és ízű világbirodalom történetével, valamint a magyar népművészet virágszimbolikájával.

Tartalom

Az ezerarcú virágbirodalom története10
Ehető virágok24
Csalános juhsajttal töltött paradicsom30
Hírös bugaci májpástétom, csípős-édes paprikalekvárral, tarka salátabokrétával, pusztaöntettel31
Napraforgóvirágos szendvicskrém32
Sárgadinnyeleves vadárvácskával33
Medvehagyma-leves burgonyagombóccal34
Tárkonyos borjúragu-leves burgonyagölödinnel35
Fokhagyma-leves babvirágos daragaluskával36
Egresszósz lóherevirággal és tönkölybúza-fasírttal37
Csirkecomb napraforgószirmos galuskával38
Pirított májjal töltött tökvirág39
Csalánfasírt kapros körömvirágmártással40
Édenkerti saláta gyöngyös jércemellel42
Rózsakertész töltött dagadója43
Illatos fűszernövényekkel pácolt mézes csirkecomb vörösboros körtével44
Pulykacsíkok szellőrózsával45
Gesztenyével töltött csirkemell mandulaköntösben, mentás citromfűmártásban, zelleres burgonyapürével46
Házinyúl gerinc formázott zöldségágyon47
Sertésszűz csillagánizzsal, friss gyümölcsraguval48
Aszalt szilvával tűzdelt szarvascomb rózsaszirom-mártásban, mandulás burgonyagolyóval49
Medvehagymába csomagolt lazac vargányás-kéksajtos tésztaágyon, napraforgó-koronával50
Székely házikocsonya51
Sült harcsa kapros-szellőrózsaszirmos mártással52
Sáfrányos süllő ökörfarkkóróval53
Aszalt gyümölcsök puliszkában54
Mályvavirágos hajdinapalacsinta55
Töltött őszibarack rózsaszirmokkal56
Őrségi almacsemege58
Szőlőlevélbe csavart meggyrudacskák diómártással59
Kalocsai rétes-béles hideg madártejben fürösztve gyümölcsraguval, fahéjfagyival60
Rizstorta tátikával62
Akácvirág feketeáfonya-lekvárral63
Akárcvirágos lepény64
Tihanyi bodzavirág tejes puliszkával66
Bodza bundában, piros áfonyalekvárral67
Bodzavirágos fánk68
Dinnyeszelet70
Bodzavirágos rebarbaraszelet71
Cigándi apróbéles szilvalekvárral, körömvirággal72
Birsalma-kolbászkák74
Birsalmasajt rózsaszirommal75
Zsanna-Manna76
Gyümölcskosár78
Bőségzsaru79
Lekvárfőzés, befőttek80
Vértesi bodzaszörp82
Rózsalikőr83
Virágecetek84
Salátatál86
Paprikafotel86
Százszorszép saláta87
Májusi salátacsokor87
Pitypangsaláta bodzavirággal és csipkeecetes medvehagyma-lével89
A virágok kandírozása90
Ali pasa rózsatortája91
Ételszobrászat - zöldség- és gyümölcsfaragás92
A teremtés jelbeszéde - a magyar díszítőfaragás101
Mit, mikor, honnan?108
Ételfőzők, ételmondók110
Irodalom111
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem