Fülszöveg
Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék gyógy-hatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok", melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.
A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság", az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, er-^dőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad. _
^^ Mcirie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaor-
' szág) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori
J "'* bölcselettel és indián...
Tovább
Fülszöveg
Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék gyógy-hatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok", melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.
A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság", az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, er-^dőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad. _
^^ Mcirie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaor-
' szág) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori
J "'* bölcselettel és indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban
ífi^'^V fényképészetet tanult, majd ápolónői képesítést szerzett.
^ Fisi^cl^zeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi
' és allergológiai előadásokat.
„Bakszakáll, balzsammenta, bábakalács - ki gondolná, hogy ezek a vadon termő növények akár a konyhánk új sztárjai lehetnek? A nemzetközi gasztronómiában óriási kultusza van az ehető vadnövényeknek, itt az ideje, hogy mi is jobban megismerjük őket. Ajánlom ezt a nagyszerű kötetet mindenkinek, aki szívesen fedez fel új, izgalmas alapanyagokat, amelyeket az erdők és mezők adnak,^—
Mautner Zsófia gasztroblogger (CHILI &VANILIA)
9789632911762
Vissza