1.062.898

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Ehető vadnövények

Füvek, virágok és salátafélék gyűjtése és felhasználása

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Lektor
Fotózta
Budapest
Kiadó: Bioenergetic Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 290 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 24 cm x 17 cm
ISBN: 978-963-2911-76-2
Megjegyzés: Színes fotókkal gazdagon illusztrált. Kihajtható melléklettel.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Tovább

Előszó


Vissza

Fülszöveg


Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék gyógy-hatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok", melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.
A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság", az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, er-^dőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad. _
^^ Mcirie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaor-
' szág) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori
J "'* bölcselettel és indián... Tovább

Fülszöveg


Nap mint nap elhaladunk mellettük, mégsem ismerjük őket. Figyelemre sem méltatjuk vagy éppen megszabadulunk tőlük, pedig a vadnövények többsége ehető. A mályvafélék, a bársonyvirág, a libatop, a csalánfélék gyógy-hatásokban, vitaminokban és értékes nyomelemekben gazdag „gyomok", melyeket kis mennyiségben vagy fűszerként fogyasztva új ízeket varázsolhatunk asztalunkra.
A régi mondást, miszerint „fűben, fában orvosság", az Ehető vadnövények című könyvet lapozgatva nyugodt szívvel vehetjük szó szerint. A kötetből megtanuljuk felismerni a növényeket, melyek az árokpartot szegélyezik, er-^dőt-mezőt tarkítják vagy éppen a konyhakertünket lepik el.
A szerző színes fényképekkel, részletes leírással, táblázatokkal segíti a vadnövények megismerését. Bemutatja ízüket, pozitív élettani hatásukat, elkészítésükhöz ötletes recepteket is ad. _
^^ Mcirie-Claude Paume harminc éve Provence-ban (Franciaor-
' szág) lakik, ahol Európa vadon élő növényeivel, középkori
J "'* bölcselettel és indián gyógymódokkal foglalkozik. Párizsban
ífi^'^V fényképészetet tanult, majd ápolónői képesítést szerzett.
^ Fisi^cl^zeresen tart gyógynövénytani, táplálkozástudományi
' és allergológiai előadásokat.
„Bakszakáll, balzsammenta, bábakalács - ki gondolná, hogy ezek a vadon termő növények akár a konyhánk új sztárjai lehetnek? A nemzetközi gasztronómiában óriási kultusza van az ehető vadnövényeknek, itt az ideje, hogy mi is jobban megismerjük őket. Ajánlom ezt a nagyszerű kötetet mindenkinek, aki szívesen fedez fel új, izgalmas alapanyagokat, amelyeket az erdők és mezők adnak,^—
Mautner Zsófia gasztroblogger (CHILI &VANILIA)
9789632911762 Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza

Marie-Claude Paume

Marie-Claude Paume műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Marie-Claude Paume könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem