Fülszöveg
Melyik a világ legnagyobb gyümölcse? Mi terem a kenyérfán? Melyik kivit nem kell meghámozni? Milyen levélbe csomagolják a húst, hogy ne legyen rágós?
Ez a könyv nem csak ezekre a kérdésekre ad választ. Bemutatja mindazokat a trópusi haszonnövényeket, amelyek külföldi útjainkon leginkább a kezünkbe akadhatnak. Segítségünkre lehet akkor is, amikor tanácstalanul állunk a „keleti áruk" egyre divatosabb üzleteiben, és sokszor csak az ismeret hiánya akadályoz meg bennünket, hogy próbát tegyünk egy-egy furcsa küllemű gyümölccsel, gumóval vagy érdekes fűszerrel.
„A trópusi országokba utazó, vagy azokról útleírást olvasó ember sokszor még a csillagánizzsal vagy a drága légi úton hazai piacra kerülő avokádóval, édesburgonyával vagy marakujával sem tudja, mihez kezdjen, esetleg azt sem tudja, voltaképpen miből készül a rattanbútor. Ezért rendkívül hasznosnak tartom egy ilyen könnyen kezelhető képes kézikönyv kiadását, amely megismerteti a mindennapok emberét a meleg égövi hasznos...
Tovább
Fülszöveg
Melyik a világ legnagyobb gyümölcse? Mi terem a kenyérfán? Melyik kivit nem kell meghámozni? Milyen levélbe csomagolják a húst, hogy ne legyen rágós?
Ez a könyv nem csak ezekre a kérdésekre ad választ. Bemutatja mindazokat a trópusi haszonnövényeket, amelyek külföldi útjainkon leginkább a kezünkbe akadhatnak. Segítségünkre lehet akkor is, amikor tanácstalanul állunk a „keleti áruk" egyre divatosabb üzleteiben, és sokszor csak az ismeret hiánya akadályoz meg bennünket, hogy próbát tegyünk egy-egy furcsa küllemű gyümölccsel, gumóval vagy érdekes fűszerrel.
„A trópusi országokba utazó, vagy azokról útleírást olvasó ember sokszor még a csillagánizzsal vagy a drága légi úton hazai piacra kerülő avokádóval, édesburgonyával vagy marakujával sem tudja, mihez kezdjen, esetleg azt sem tudja, voltaképpen miből készül a rattanbútor. Ezért rendkívül hasznosnak tartom egy ilyen könnyen kezelhető képes kézikönyv kiadását, amely megismerteti a mindennapok emberét a meleg égövi hasznos növényekkel." Pócs Tamás
„A kereskedelem célja a »hamburgerkultúra« elterjesztése, vagyis hogy bárhová mész a világban, mindig ugyanazt edd, amit megszoktál. Pedig egy idegen ország, idegen nép megismeréséhez alapvető kulcs az illető ország, nép ételeinek, étkezési szokásainak megismerése."
„Ez a könyv látszólag egy kislexikon, de valójában a piac dicsérete. Miért? Azért, mert a piac lényege, alapvető funkciója az emberi kapcsolat. A leírások olyanok, mintha az eladóval megbeszélnénk az áruról való tudnivalókat és személyes tapasztalatokat. És a piacra emlékeztet a sokféleség, a kínálat gazdagsága." Borhidi Attila
Vissza