Fülszöveg
Az utóbbi 18 évben az európai országok - Belgium, Franciaország, Görögország, Hollandia, Japán, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Svájc -mellett, sikerült eljutnom néhány egzotikus helyre is (az Egyesült Államokban Kaliforniába és Hawaiira, valamint Japánba), ahol nagy örömmel és kíváncsisággal tanulmányoztam a különböző népek étkezési szokásait.
A konyhaművészet csínját-bínját Belgiumban tanultam ki, először egy nemzetközi klub révén, később beiratkoztam Benny Swinnen pék-, csokoládé- és pralinékészítő mester iskolájába, ahol 2004-ben megszereztem a csokoládé- és fagylaltkészítő mesteri diplomámat.
Schweiger Szilvia
Schweiger Szilvia-Lilla irodalom- és nyelvtanár, dramaturg 1990-ben a belgiumi Leuvenbe költözött, mert férje kutatói állást kapott az ottani katolikus egyetem mikrobiológiai tanszékén. Szilvia először az egyetem nemzetközi klubjában (ICC) dolgozott koordinátorként, ahol az úgynevezett potluck partyk alkalmával sikerűit megcsillogtatnia főző...
Tovább
Fülszöveg
Az utóbbi 18 évben az európai országok - Belgium, Franciaország, Görögország, Hollandia, Japán, Luxemburg, Nagy-Britannia, Németország, Olaszország, Svájc -mellett, sikerült eljutnom néhány egzotikus helyre is (az Egyesült Államokban Kaliforniába és Hawaiira, valamint Japánba), ahol nagy örömmel és kíváncsisággal tanulmányoztam a különböző népek étkezési szokásait.
A konyhaművészet csínját-bínját Belgiumban tanultam ki, először egy nemzetközi klub révén, később beiratkoztam Benny Swinnen pék-, csokoládé- és pralinékészítő mester iskolájába, ahol 2004-ben megszereztem a csokoládé- és fagylaltkészítő mesteri diplomámat.
Schweiger Szilvia
Schweiger Szilvia-Lilla irodalom- és nyelvtanár, dramaturg 1990-ben a belgiumi Leuvenbe költözött, mert férje kutatói állást kapott az ottani katolikus egyetem mikrobiológiai tanszékén. Szilvia először az egyetem nemzetközi klubjában (ICC) dolgozott koordinátorként, ahol az úgynevezett potluck partyk alkalmával sikerűit megcsillogtatnia főző tudományát.
2000-ben a Magyar Mezőgazdaság brüsszeli tudósítója volt, majd még ugyanebben az évben a Fakanál kezdte közölni receptjeit.
2003-tól az Európai Unió alkalmazásában magyar nyelvet tanított (angolul, franciául és hollandul), valamint média- és telekommunikációs tréningeket vezetett az Unió különböző intézeteiben.
Három szakácskönyve (Szilvia's Hongaarse keuken, Aközös Európa konyhája, Let's eat something good) készült el, emellett fordít, tolmácsol, novellákat és regényeket ír. A róka árnyéka, avagy ázsiai mesék felnőtteknek című könyve 2008-ban jelent meg a Viktória kiadó gondozásában. 2005 óta Münchenben él.
Vissza