kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | ÁKV-Budapest Kiadó-Intertype |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 128 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 11 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-292-073-2 |
A maradék dicsérete | 5 |
Néhány jó tanács főzésről, tárolásról | 10 |
A húsleves kincsei | 13 |
Levesből - leves | 15 |
Zöldborsópüré-leves | 16 |
Zöldborsókrémleves | 17 |
Hideg görögdinnyeleves | 18 |
Változatok a főtt marhahúsra | 19 |
Serpenyős marhaszelet | 20 |
Lecsós marhaszelet | 21 |
Rozsdás marhaszelet | 22 |
Debreceni marhaszelet | 23 |
Főtt marhahús almával | 23 |
Joghurtos-gombás hús | 24 |
Vadas marhaszelet | 25 |
Marhahús fűszeres vörösboros mártásban | 25 |
Ha szárnyas főtt a fazékban | 27 |
Tyúkhús tejszínes gombamártással | 28 |
Tyúkmell pikáns mártásban | 29 |
Sült tyúk | 30 |
Szárnyashúsrizottó | 30 |
Rizses libaaprólék | 31 |
Libahús lecsós rizzsel | 32 |
Liba- vagy tyúkhús boros káposztával | 33 |
Sült húsokból sokfélét | 35 |
Húsropogós | 35 |
Finom borjúborda | 37 |
Borjúhúsfelfújt | 38 |
Gombás-sajtos sertéshús | 39 |
Sertésszelet hentes módra | 40 |
Sertésszelet parasztosan | 41 |
Kelvirágos (Karfiolos) sertéshús | 42 |
Sertésszelet tavasziasan | 43 |
Szárnyashús citromos-vajas mártással | 44 |
Húsvagdalék tükörtojással | 44 |
Zöldséges húsragu | 46 |
Húsos zöldségszelet rántva | 47 |
Rizses egytálétel | 48 |
Húsos palacsinta rántva | 49 |
Készítsünk hússalátát, húskrémet | 52 |
Hússaláta | 52 |
Zöldséges hússaláta | 54 |
Krinolinsaláta | 55 |
Sonkasaláta | 56 |
Szárnyashússaláta | 57 |
Szárnyashússaláta más módon | 58 |
Füstölthúskrém, kolbászkrém | 59 |
Májkrém | 60 |
Sonkakrém | 60 |
Tepertőkrém | 61 |
A sokoldalú pörkölt | 62 |
Sertéspaprikás | 62 |
Bácskai rizses hús | 63 |
Tarhonyás sertéshús | 63 |
Székelygulyás | 64 |
Rakott káposzta | 64 |
Burgonyás-rizses rakott hús | 66 |
Gulyásleves | 67 |
Horotbágyi húsos palacsinta | 68 |
Húsos rakott metélt | 69 |
Változatos halételek | 70 |
Halleves | 70 |
Majonézes halsaláta | 72 |
Paradicsomos halsaláta | 73 |
Halsaláta fűszeres öntettel | 74 |
Hideg rántott hal | 75 |
Marinírozott ponty | 75 |
Halas sajtsaláta | 76 |
Szardíniakrém | 77 |
Mi legyen a maradék sajttal? | 79 |
Anikó sajtsaláta | 79 |
Göcseji sajtsaláta | 79 |
Gyümölcsös sajtsaláta | 81 |
Ementáli sajtsaláta | 82 |
Óvári sajtsaláta | 82 |
Vegyes sajtsaláta | 83 |
Húsos-sajtos rizssaláta | 85 |
Zöldségből-zöldség | 87 |
Franciasaláta | 87 |
Majonézes zöldségsaláta | 88 |
Rizses brokkoli (vagy kelvirág) | 89 |
Nyers zöldségsaláta | 90 |
Vegyes rakott zöldségek | 91 |
Tavaszi leves | 92 |
Variációk krumplira | 93 |
Burgonyaropogós (más néven burgonyakrokett) | 93 |
Sonkás burgonyaropogós | 94 |
Sajtos sült burgonya | 95 |
Hagymás tört burgonya | 96 |
Burgonyagánica | 96 |
Juhtúrós burgonya | 97 |
Tésztából - tészta | 98 |
Tojásos galuska | 99 |
Juhtúrós galuska | 101 |
Burgonyás galuska | 101 |
Kapros túrós galuska | 101 |
Májas rakott metélt | 102 |
Sonkás kocka | 103 |
Makaróni vagy spagetti csőben sütve | 104 |
Húsos-zöldséges spagetti vagy makaróni | 104 |
Tejfölös kocka | 106 |
Pozsonyi kocka | 107 |
Töltött metélt | 107 |
Szőlős metélt | 107 |
A szikkadt péksütemények | 108 |
Mákos (diós) guba | 108 |
Máglyarakás | 109 |
Mazsolás túrós rakott kalács | 111 |
Mártások, betétek | 112 |
Majonéz | 112 |
Tartármártás | 113 |
Besamel- (tej-) mártás | 114 |
Pecsenyelé | 114 |
Csipetke | 115 |
Pirított zsemlekocka | 116 |
Miből mit? | 117 |