Bevezetés | 9 |
A fűszerezés | 11 |
Alapmasszala | 12 |
Garam masszala 1 | 12 |
Garam masszala 2 | 12 |
Édes masszala | 13 |
A főzés alapanyagai | 15 |
A tejből készíthető fontos alapanyagok | 19 |
Ghi (tisztított vaj) | 19 |
Házi túró és sajt (csana és panír) | 20 |
Túró savanyú tejből | 20 |
Krémsajt | 21 |
Joghurt | 21 |
Khoja (sűrített tej) | 21 |
Kókusztej | 21 |
A használt mértékegységek | 22 |
Főzelékfélék | 23 |
Joghurtos burgonya | 25 |
Kurkumás burgonya | 25 |
Sült burgonya | 26 |
Burgonya és paprika | 26 |
Tört burgonya és káposzta | 27 |
Sült burgonya és karfiol joghurtban | 28 |
Karfiol és burgonya | 28 |
Nedves karfiol és burgonya | 28 |
Nedves karfiol | 30 |
Karfiol 1 | 30 |
Karfiol 2 | 31 |
Karfiol paradicsommártással | 32 |
Káposzta | 33 |
Zöldborsó | 33 |
Borsó és mogyoró | 34 |
Kínai cukorborsó | 34 |
Kínai cukorborsó zöldborsóval | 35 |
Babcsíra | 36 |
Zöldbab és padlizsán | 36 |
Spenót, padlizsán és csicseri borsó | 37 |
Padlizsán és cukkini | 38 |
Padlizsánfőzelék | 38 |
Tört padlizsán (padlizsánbharata) | 39 |
Padlizsán zöldbabbal | 40 |
Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó | 40 |
Padlizsán és paradicsom | 41 |
Paradicsomos bab | 41 |
Paradicsomos tök | 42 |
Paradicsomos kukorica | 42 |
Paradicsomos főzelék | 43 |
Cékla | 44 |
Zöldpaprika | 44 |
Cukkini és paprika | 45 |
Hölgyujj és kókusz | 45 |
Gopál leveses főzeléke (sukta) | 46 |
Száraz curry | 47 |
Ganapati kedvence | 48 |
Nárájan kedvence | 48 |
Dámodar kedvence | 50 |
Könnyű főzelék (Mukunda) | 51 |
Savanyú-édes főzelék | 52 |
Mandulás főzelék | 52 |
Almafőzelék | 53 |
Sajtos paraj (panír palak) | 54 |
Indiai paraj (sak) | 54 |
Zöldfőzelék (bhadzsi) | 55 |
Bengáli búzadarás főzelék (umpa) | 56 |
Maharadzsaleves | 57 |
Leveses főzelék | 58 |
Jámunaleves | 59 |
Dahl (hüvelyesek) | 61 |
Csicseri borsó joghurttal | 63 |
Csicseri borsó pikánsan | 63 |
Csicseri borsó és mogyoró | 64 |
Indiai borsóleves 1. (dahl) | 64 |
Indiai borsóleves 2. (dahl) | 65 |
Kitri | 66 |
Kemény dahl | 66 |
Dahlpalacsinta | 67 |
Lencse | 68 |
Rizsek | 69 |
Citromos rizs | 71 |
Fűszeres rizs | 72 |
Földimogyorós rizs | 72 |
Rizs borsóval és mogyoróval | 73 |
Piláf (pulav) | 74 |
Zöldbabos rizs | 74 |
Spenótos rizs | 75 |
Kukoricás rizs | 75 |
Burgonyás rizs | 76 |
Piros rizs | 76 |
Zöld rizs | 77 |
Szivárványrizs | 78 |
Puffasztott rizs | 78 |
Túrós, fűszeres rizsestál (birjani) | 79 |
Kenyérfélék | 81 |
Csapáti (India kenyere) | 83 |
Góvinda csapáti | 84 |
Puri (lángoska) | 84 |
Édes puri | 85 |
Csipetke (Sán) | 85 |
Parata (laska) | 86 |
Burgonyás parata | 86 |
Karfiolos parata | 87 |
Kenyérrudacskák | 88 |
Csudinudli | 88 |
Radzsasztháni édes szeletek (szophai pillasz) | 89 |
Kókuszkenyér | 89 |
Csemegék | 91 |
Zöldséggel töltött sütemény (szamósza) | 93 |
Pikáns töltött tészta (kacsori) | 94 |
Bundás zöldségek (pakóra) | 94 |
Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs) | 95 |
Sült sajt (panír) | 96 |
Padlizsánpuki | 96 |
Sült padlizsánkocka (padlizsánbirla) | 97 |
Burgonyakeksz | 97 |
Burgonyalabdák paradicsommártásban | 98 |
Ízes túrólabdák mártásban (kofta 1) | 99 |
Ízes labdák mártásban (kofta 2) | 100 |
Felesborsó-bara jughurtban | 101 |
Joghurtos leves (kadi) | 102 |
Saláták | 103 |
Salátakrém | 105 |
Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta) | 105 |
Uborkasaláta | 106 |
Uborka-spárga saláta | 106 |
Zöldbabsaláta | 106 |
Zöldségsaláta | 107 |
Céklasaláta | 108 |
Zöldséges savanyúság | 108 |
Almasaláta | 109 |
Gyümölcssaláta | 109 |
Gyümölcssaláta házi túróval (csanával) | 110 |
Csatni | 111 |
Almacsatni | 113 |
Szilvacsatni | 113 |
Csatni almából és szilvából | 114 |
Banáncsatni | 114 |
Füge- és datolyacsatni | 115 |
Rebarbarás-epres csatni | 116 |
Paradicsomcsatni | 116 |
Zöldparadicsom-csatni | 117 |
Édességek | 119 |
Halava | 121 |
Gyümölcsös halava | 121 |
Kesar halava | 121 |
Répahalava | 122 |
Sárgaborsó-halava | 123 |
Burgonyahalava | 123 |
Banánhalava (kela halava) | 124 |
Mandulahalava | 125 |
Kókuszhalava | 125 |
Félholdak | 126 |
Mennyei banánok | 127 |
Citromos banán (banánszabal) | 127 |
Karamellás sütőtök | 128 |
Fánkocskák gyümölcsjoghurtban (malpuri) | 128 |
Édes rizs | 129 |
Valami más | 130 |
Indiai puding (firni) | 130 |
Puding | 131 |
Tejszínes rizs (khir) | 131 |
Tejfölös teljes búza | 132 |
Grillázs (nakaldana) | 132 |
Kókuszgrillázs (kókusznakaldana) | 132 |
Perkelt dió | 133 |
Édes kókuszgolyók | 133 |
Mazsola és mogyoró | 134 |
Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából (luglu) | 134 |
Édes csicserilapocskák | 135 |
Édes golyók (laddu) | 135 |
Kókuszos édes golyók (Visnumurti) | 136 |
Haribolgolyócskák | 136 |
Burgonyalabdák | 136 |
Édes burgonyalabdák szirupban | 137 |
Brahmin spagetti | 138 |
Sült derelye szirupban (dzsibe gadzsa) | 138 |
Ropogós pereckék szirupban (dzsallebi) | 139 |
Túrókocka-különlegesség (szandes) | 140 |
Gyümölcsszandes | 140 |
Sáfrányos szandes | 140 |
Kardamomos túrógyolyó szirupban (raszaboli) | 141 |
Túrógolyó szirupban (raszagula) | 141 |
Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban) | 142 |
Édes labdacsok (gulebdzsamon) | 142 |
Ropogós édes túrógolyó (Csandramurti) | 143 |
Túrókrém | 143 |
Sáfrányos joghurtkrém (srikant) | 144 |
Sárgarépa és tej (gadzsa khir) | 144 |
Gyümölcsös sűrített tej (kulfi) | 145 |
Tej föle gyönyör | 145 |
Khodzsacsónakocskák | 146 |
Mandulás falat (pera) | 146 |
Kókuszos puding (haszpia) | 146 |
Karamell | 147 |
Kókuszkaramell (börfi) | 148 |
Kókuszbörfi | 148 |
Gyors börfi | 149 |
Italok | 151 |
Tej | 153 |
Masszalatej | 153 |
Banánnektár | 154 |
Joghurt édesen (dahi) | 154 |
Joghurt sósan (laszi) | 155 |
Nektár | 155 |
Tejsavóital | 155 |
Görögdinnyesörbet | 155 |