kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Szerzői magánkiadás |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 176 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 15 cm |
ISBN: | 963-500-249-1 |
Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkkal. Második, javított kiadás. |
Bevezetés | 11 |
A fűszerezés | 15 |
A főzés alapanyagai | 19 |
A tejből készíthető fontos alapanyagok | 23 |
Ghi (tisztított vaj) | 23 |
Házi túró és sajt | 24 |
Túró savanyú tejből | 25 |
Krémsajt | 25 |
Joghurt | 25 |
Sűrített tej | 26 |
Kókusztej | 26 |
Főzelékek | 27 |
Joghurtos burgonya | 29 |
Kurkumás burgonya | 29 |
Sült burgonya | 30 |
Burgonya és paprika | 31 |
Tört burgonya és káposzta | 31 |
Sült burgonya és karfiol joghurtban | 32 |
Burgonya és paprika | 31 |
Tört burgonya és káposzta | 31 |
Sült burgonya és karfiol joghurtban | 32 |
Karfiol és burgonya | 33 |
Nedves karfiol és burgonya | 33 |
Nedves karfiol | 34 |
Karfiol | 35 |
Karfiol paradicsommártással | 36 |
Káposzta | 37 |
Zöldborsó | 38 |
Borsó és mogyoró | 39 |
Kínai cukorborsó | 39 |
Kínai cukorborsó zöldborsóval | 40 |
Babcsíra | 41 |
Zöldbab és padlizsán | 41 |
Spenót, padlizsán és csicseri borsó | 42 |
Padlizsán és cukkini | 43 |
Padlizsánfőzelék | 44 |
Tört padlizsán | 44 |
Padlizsán zöldbabbal | 45 |
Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó | 46 |
Padlizsán és paradicsom | 46 |
Paradicsomos bab | 47 |
Paradicsomos tök | 48 |
Paradicsomos kukorica | 48 |
Paradicsomos főzelék | 49 |
Cékla | 50 |
Zöldpaprika | 51 |
Cukkini és paprika | 51 |
Hölgyujj és kókusz | 52 |
Gopál leveses főzeléke | 52 |
Száraz curry | 53 |
Ganapati kedvence | 54 |
Nárájan kedvence | 55 |
Démodor kedvence | 57 |
Könnyű főzelék | 58 |
Savanyú-édes főzelék | 59 |
Mandulás főzelék | 59 |
Almafőzelék | 60 |
Sajtos paraj | 61 |
Indiai paraj | 62 |
Zöldfőzelék | 62 |
Bengáli búzadarás főzelék | 63 |
Maharadzsaleves | 64 |
Leveses főzelék | 65 |
Jámunkaleves | 66 |
Dahl | 69 |
Csicseri borsó joghurttal | 71 |
Csicseri borsó pikánsan | 71 |
Csicseri borsó és mogyoró | 72 |
Indiai borsóleves | 73 |
Kitri | 75 |
Kemény dahl | 75 |
Dahlpalacsinta | 76 |
Lencse | 77 |
Rizsek | 79 |
Citromos rizs | 81 |
Fűszeres rizs | 81 |
Földimogyorós rizs | 82 |
Rizs borsóval és mogyoróval | 82 |
Piláf | 83 |
Zöldbabos rizs | 84 |
Spenótos rizs | 84 |
Kukoricás rizs | 85 |
Burgonyás rizs | 86 |
Piros rizs | 86 |
Zöld rizs | 87 |
Szivárványrizs | 88 |
Puffasztott rizs | 89 |
Túrós, fűszeres rizsestál | 89 |
Kenyérfélék | 91 |
Csapáti (India kenyere) | 93 |
Góvinda csapáti | 94 |
Puri (lángoska) | 94 |
Édes puri | 95 |
Csipetke | 95 |
Parata | 96 |
Burgonyás parata | 97 |
Karfiolos parata | 98 |
Kenyérrudacskák | 98 |
Csudinudli | 99 |
Radzsasztháni édes szeletek | 99 |
Kókuszkenyér | 100 |
Csemegék | 103 |
Zöldséggel töltött sütemény | 105 |
Pikáns töltött tészta | 106 |
Bundás zöldségek | 107 |
Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs) | 108 |
Sült sajt | 109 |
Sült padlizsánkocka | 110 |
Burgonyakeksz | 111 |
Burgonyalabdák | 111 |
Ízes túrólabdák mártásban | 112 |
Ízes labdák mártásban | 114 |
Felesborsó-bara joghurtban | 115 |
Joghurtos leves | 116 |
Saláták | 117 |
Salátakrém | 119 |
Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta) | 119 |
Uborkasaláta | 120 |
Uborka-spárga saláta | 120 |
Zöldbabsaláta | 121 |
Zöldségsaláta | 121 |
Céklasaláta | 122 |
Zöldséges savanyúság | 122 |
Almasaláta | 123 |
Gyümölcssaláta | 124 |
Gyümölcssaláta házi túróval | 124 |
Csatni | 127 |
Almacsatni | 129 |
Szilvacsatni | 129 |
Csatni almából és szilvából | 130 |
Banáncsatni | 131 |
Füge- és datolyacsatni | 131 |
Rebarbarás-epres csatni | 132 |
Paradicsomcsatni | 132 |
Zöldparadicsom-csatni | 133 |
Édességek | 135 |
Halava | 137 |
Gyümölcsös halava | 137 |
Kesar halava | 137 |
Répahalava | 138 |
Sárgaborsó-halava | 138 |
Burgonyahalava | 139 |
Banánhalava | 140 |
Mandulahalava | 141 |
Kókuszhalava | 142 |
Félholdak | 142 |
Mennyei banánok | 144 |
Citromos banán | 144 |
Karamellás sütőtök | 145 |
Fánkocskák gyümölcsjoghurtban | 145 |
Édes rizs | 146 |
Valami más | 148 |
Indiai puding | 148 |
Puding | 149 |
Tejszínes rizs | 150 |
Tejfölös teljes búza | 150 |
Grillázs | 151 |
Kókuszgrillázs | 151 |
Perkelt dió | 152 |
Édes kókuszgolyók | 152 |
Mazsola és mogyoró | 153 |
Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából | 153 |
Édes csicserilapocskák | 154 |
Édes golyók | 155 |
Kókuszos édes golyók | 155 |
Haribolgolyócskák | 156 |
Burgonyalabdák | 156 |
Édes burgonyalabdák szirupban | 157 |
Brahmin spagetti | 157 |
Sült derelye szirupban | 158 |
Ropogós pereckék szirupban | 159 |
Túrókocka-különlegesség | 159 |
Gyümölcsszandes | 160 |
Sáfrányos szandes | 160 |
Kardamomos túrógolyó szirupban | 161 |
Túrógolyó szirupban | 161 |
Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban) | 162 |
Édes labdacsok | 163 |
Ropogós édes túrógolyó | 163 |
Túrókrém | 164 |
Sáfrányos joghurtkrém | 164 |
Sárgarépa és tej | 165 |
Gyümölcsös sűrített tej | 165 |
Tej föle gyönyör | 166 |
Khadzsacsónakocskák | 166 |
Mandulás falat | 167 |
Kókuszos puding | 167 |
Karamell | 168 |
Kókuszkaramell | 168 |
Kókuszbörfi | 169 |
Gyors börfi | 169 |
Italok | 171 |
Tej | 173 |
Maszalatej | 173 |
Banánnektár | 174 |
Joghurt édesen | 174 |
Joghurt sósan | 175 |
Nektár | 175 |
Tejsavóital | 175 |
Görögdinnyesörbet | 176 |