1.066.452

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

A vegetárius főzés örömei

200 indiai recept/200 felséges recept az indiai vaisnava hagyományok alapján

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Szerzői magánkiadás
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 176 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN: 963-500-249-1
Megjegyzés: Fekete-fehér illusztrációkkal. Második, javított kiadás.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt).
Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami... Tovább

Fülszöveg

E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt).
Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követve, elkészíti ezeket. Vissza

Tartalom

Bevezetés11
A fűszerezés15
A főzés alapanyagai19
A tejből készíthető fontos alapanyagok23
Ghi (tisztított vaj)23
Házi túró és sajt24
Túró savanyú tejből25
Krémsajt25
Joghurt25
Sűrített tej26
Kókusztej26
Főzelékek27
Joghurtos burgonya29
Kurkumás burgonya29
Sült burgonya30
Burgonya és paprika31
Tört burgonya és káposzta31
Sült burgonya és karfiol joghurtban32
Burgonya és paprika31
Tört burgonya és káposzta31
Sült burgonya és karfiol joghurtban32
Karfiol és burgonya33
Nedves karfiol és burgonya33
Nedves karfiol34
Karfiol35
Karfiol paradicsommártással36
Káposzta37
Zöldborsó38
Borsó és mogyoró39
Kínai cukorborsó39
Kínai cukorborsó zöldborsóval40
Babcsíra41
Zöldbab és padlizsán41
Spenót, padlizsán és csicseri borsó42
Padlizsán és cukkini43
Padlizsánfőzelék44
Tört padlizsán 44
Padlizsán zöldbabbal45
Padlizsán, paradicsom és csicseri borsó46
Padlizsán és paradicsom 46
Paradicsomos bab47
Paradicsomos tök48
Paradicsomos kukorica48
Paradicsomos főzelék49
Cékla50
Zöldpaprika51
Cukkini és paprika51
Hölgyujj és kókusz52
Gopál leveses főzeléke52
Száraz curry53
Ganapati kedvence54
Nárájan kedvence55
Démodor kedvence57
Könnyű főzelék58
Savanyú-édes főzelék59
Mandulás főzelék59
Almafőzelék60
Sajtos paraj61
Indiai paraj62
Zöldfőzelék62
Bengáli búzadarás főzelék63
Maharadzsaleves64
Leveses főzelék65
Jámunkaleves66
Dahl69
Csicseri borsó joghurttal71
Csicseri borsó pikánsan71
Csicseri borsó és mogyoró72
Indiai borsóleves73
Kitri75
Kemény dahl75
Dahlpalacsinta76
Lencse77
Rizsek79
Citromos rizs81
Fűszeres rizs81
Földimogyorós rizs82
Rizs borsóval és mogyoróval82
Piláf83
Zöldbabos rizs84
Spenótos rizs84
Kukoricás rizs85
Burgonyás rizs86
Piros rizs86
Zöld rizs87
Szivárványrizs88
Puffasztott rizs89
Túrós, fűszeres rizsestál89
Kenyérfélék91
Csapáti (India kenyere)93
Góvinda csapáti94
Puri (lángoska)94
Édes puri95
Csipetke95
Parata96
Burgonyás parata97
Karfiolos parata98
Kenyérrudacskák98
Csudinudli99
Radzsasztháni édes szeletek99
Kókuszkenyér100
Csemegék103
Zöldséggel töltött sütemény105
Pikáns töltött tészta106
Bundás zöldségek107
Gyümölcspakóra (bundás gyümölcs)108
Sült sajt109
Sült padlizsánkocka110
Burgonyakeksz111
Burgonyalabdák111
Ízes túrólabdák mártásban112
Ízes labdák mártásban114
Felesborsó-bara joghurtban115
Joghurtos leves116
Saláták117
Salátakrém119
Uborkaraita (joghurtos uborkasaláta)119
Uborkasaláta120
Uborka-spárga saláta120
Zöldbabsaláta121
Zöldségsaláta121
Céklasaláta122
Zöldséges savanyúság122
Almasaláta123
Gyümölcssaláta124
Gyümölcssaláta házi túróval124
Csatni127
Almacsatni129
Szilvacsatni129
Csatni almából és szilvából130
Banáncsatni131
Füge- és datolyacsatni 131
Rebarbarás-epres csatni132
Paradicsomcsatni132
Zöldparadicsom-csatni133
Édességek135
Halava137
Gyümölcsös halava137
Kesar halava137
Répahalava138
Sárgaborsó-halava138
Burgonyahalava139
Banánhalava140
Mandulahalava141
Kókuszhalava142
Félholdak142
Mennyei banánok144
Citromos banán144
Karamellás sütőtök145
Fánkocskák gyümölcsjoghurtban145
Édes rizs146
Valami más148
Indiai puding148
Puding149
Tejszínes rizs150
Tejfölös teljes búza150
Grillázs151
Kókuszgrillázs151
Perkelt dió152
Édes kókuszgolyók152
Mazsola és mogyoró153
Édes golyók tésztagyöngyből és mazsolából153
Édes csicserilapocskák154
Édes golyók155
Kókuszos édes golyók155
Haribolgolyócskák156
Burgonyalabdák156
Édes burgonyalabdák szirupban157
Brahmin spagetti157
Sült derelye szirupban158
Ropogós pereckék szirupban159
Túrókocka-különlegesség159
Gyümölcsszandes160
Sáfrányos szandes160
Kardamomos túrógolyó szirupban161
Túrógolyó szirupban161
Bengáli raszagula (túrógolyók szirupban)162
Édes labdacsok163
Ropogós édes túrógolyó163
Túrókrém164
Sáfrányos joghurtkrém164
Sárgarépa és tej165
Gyümölcsös sűrített tej165
Tej föle gyönyör166
Khadzsacsónakocskák166
Mandulás falat167
Kókuszos puding167
Karamell168
Kókuszkaramell168
Kókuszbörfi169
Gyors börfi169
Italok171
Tej173
Maszalatej173
Banánnektár174
Joghurt édesen174
Joghurt sósan175
Nektár175
Tejsavóital175
Görögdinnyesörbet176

Egyedi Péter

Egyedi Péter műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Egyedi Péter könyvek, művek
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

Könyvtári könyv volt. A borító megtört, elszíneződött.

Állapot: Közepes
2.440 Ft
970 ,-Ft 60
15 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

A lapélek foltosak.

Állapot:
2.440 Ft
1.220 ,-Ft 50
18 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

A gerinc kopott.

Állapot:
2.440 Ft
1.700 ,-Ft 30
26 pont kapható
Kosárba
Állapotfotók
A vegetárius főzés örömei A vegetárius főzés örömei

A borító foltos.

Állapot:
2.440 ,-Ft
37 pont kapható
Kosárba