A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy falat... Spanyolország

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 256 oldal
Sorozatcím: Egy falat...
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 19 cm
ISBN: 978-963-9729-13-1
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Kezdjük egy nevetséges állítással, amelyet még ma is hallani: a spanyol ételek zsírosak és rosszul készítik el őket. Egyszerű történelmi magyarázata van ennek a minden alapot nélkülöző... Tovább

Előszó

Kezdjük egy nevetséges állítással, amelyet még ma is hallani: a spanyol ételek zsírosak és rosszul készítik el őket. Egyszerű történelmi magyarázata van ennek a minden alapot nélkülöző becsmérlésnek. Amikor az 1950-es években Spanyolország az olcsó tömegturizmus egyik fő célpontja lett, az angol turisták ésszerűnek tűnő módon 7 órára kérték a vacsorájukat, amikor a legtiszteletreméltóbb spanyolok is még csak első tapasukat fogyasztották: Spanyolországban ugyanis csak este 10 órakor kezdődik a vacsora. A helyiek zsörtölődve azt szolgálták fel, ami éppen a kezük ügyébe akadt, pl. jellegtelen csirkét chipsszel. Ezt a kulturális alapú félreértést a spanyol ételek jó híre szenvedte meg. Azonban le kell szögeznünk, még ha vitákat vált is ki, hogy olyan, mint spanyol konyha, nem létezik. Spanyolország egy olyan politikai szerkezet, amelyet különféle csoportok alkotnak a maguk saját nyelvével, kultúrájával - és konyhájával. Vegyünk egy olyan ételt példaként, amelyet a spanyolok nemzeti eledeleként emlegetnek - a paellát. Az eredeti paella Valencia tartományra jellemző étel. Azonban az ország széltében-hosszában jellegzetes változataival találkozhatunk. A másik példa: az északnyugati tartományai, amelyek az Atlanti-óceánt szegélyezik, és ahol az olajfa ismeretlen. Ennek eredményeképpen a hagyományos ételeiket sertészsírral készítik. Még mindig északon maradva, de kelet felé tekintve találjuk a baszkokat, számukra az étkezés olyan nagy szenvedéllyé vált, hogy a férfiak gasztronómiai klubokba tömörülnek, és egymásnak főznek. Vissza

Tartalom

egy falat...............................6
a tapasbár.............................8
cocina de la costa.......................72
comida casera.........................128
postres y dulces........................208
alapételek............................250
kislexikon............................252
mutató..............................254
SPECIALITÁSOK
a tapas tradíciója 18
olívabogyó és olívaolaj 32
jerez 50
bacalao 86
a tenger gyümölcsei 94
rizses ételek 116
jamón és más felvágottak 136
hegyvidéki ételek 160
bor, almabor és sör 178
queso 200
la pastelería 224
csokoládé és churros 242

Kay Scarlett

Kay Scarlett műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kay Scarlett könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem