A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy falat... Marokkó

Szerző
Szerkesztő
Fordító
Budapest
Kiadó: Aréna 2000 Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 255 oldal
Sorozatcím: Egy falat...
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 21 cm x 19 cm
ISBN: 963-704-681-X
Megjegyzés: Színes fotókkal.
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

Marokkó termékeny földjei és gazdag történelmi múltja alapján joggal feltételezhetjük, hogy az ország konyhaművészete is izgalmas és változatos. Fönícia, Karthágó, illetve a Bizánci és a Római... Tovább

Előszó

Marokkó termékeny földjei és gazdag történelmi múltja alapján joggal feltételezhetjük, hogy az ország konyhaművészete is izgalmas és változatos. Fönícia, Karthágó, illetve a Bizánci és a Római birodalom lakói mind megfordultai! a mai Marokkó területén, végül azonban mégis a 7. században Arábiából kiinduló iszlám volt legnagyobb hatással mind a marokkói kultúrára, mind pedig a konyhaművészetre. Mind közül talán az új fűszerek megjelenése volt leginkább jelentős a marokkói konyha szempontjából, hiszen ezek adják ételeik híresen aromadús és egzotikusan illatos ízvilágát. A fahéj, a gyömbér, a sáfrány, a bors, a koriander és a római kömény mind a hagyományos marokkói raguszerű étel, azaz a tagine fontos hozzávalói. A marokkói konyhának négy meghatározó étele van. Az egyik a kuszkusz, amely nem más, mint lágy búzatöret színes zöldségekkel és omlós csirke- vagy bárányhússal megpakolva. A második a djej emshmeí azaz a tartósított citrommal és olajbogyóval omlósra főtt csirke tagine. Ott van még a bisztéya, ez az általában banketteken felszolgált pitefajta, amelynek pihekönnyű leveles tésztája lassú tűzön puhára főtt csirke-, vagy galambhúst, illetve citrommal ízesített tojást rejt. Végül a mecsui, azaz a különféle fűszerekkel és fokhagymával bedörzsölt bárány, amelyet lassú tűzön addig sütnek, míg a puha hús szó szerint szétomlik az ember ujjai között. Vissza

Tartalom

egy falat....6
utcai étel ..8
házi konyha...38
bankett...124
partvidék...184
kávéházi élet...212
alapreceptek....246
szójegyzék..252
tárgymutató....254
CSEMEGÉK
szomjoltás 14
a fűszerbolt 26
a piacok (szúkok) 44 kenyér
66 savanyúságok 94
böjtök és lakomák 132
tagine-főző tálak és kuszkuszpároló edények 152
varkha 174
haltagine 190
chermoulo 208
mentatea 224
datolya 240

Kay Scarlett

Kay Scarlett műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kay Scarlett könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem