1.062.617

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egy czitrom hajával

Szabó Magda ízei II.

Szerkesztő
Kapcsolódó személy
Budapest
Kiadó: Jaffa Kiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Fűzött kemény papírkötés
Oldalszám: 169 oldal
Sorozatcím: Szabó Magda-életműsorozat
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-475-140-3
Értesítőt kérek a kiadóról
Értesítőt kérek a sorozatról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg


Szabó Magda, akinek életművét sokáig lezártnak hittük, még mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Hagyatékából ismét előkerült egy szakadozott, rongyos-rojtos szélű, de csupa izgalmas ételreceptet tartalmazó füzet, amelyet bizonyára valamelyik Jablonczay vagy Szabó rokontól örökölt, és amely az Egy meszely fél icce című kötet után újabb gasztronómiai kalandozásra hívja az olvasót.
Vajon mi késztette Szabó Magdát - aki maga ritkán sütött-főzött - arra, hogy egy életen át megőrizze ezt a receptgyűjteményt? Nyilván gyerekkorát, gyerekkora ízeit idézte az emlékezetébe, hiszen ő is végigkóstolhatta valamennyi ételt. Ezekben a látszólag „hétköznapi" írásművekben sok minden megelevenedik a múltból, akár családja szokásaiból, napi történéseiből is, de izgalmas összevetni azt is, mi maradt meg és mi hullott ki az idő rostáján az alapanyagokból, mértékegységekből, elkészítési módokból.
Nem is gondolnánk, mi mindenről „mesélhet" például a Napoleon torta, a császármorzsa vagy a bolygó... Tovább

Fülszöveg


Szabó Magda, akinek életművét sokáig lezártnak hittük, még mindig tartogat számunkra meglepetéseket. Hagyatékából ismét előkerült egy szakadozott, rongyos-rojtos szélű, de csupa izgalmas ételreceptet tartalmazó füzet, amelyet bizonyára valamelyik Jablonczay vagy Szabó rokontól örökölt, és amely az Egy meszely fél icce című kötet után újabb gasztronómiai kalandozásra hívja az olvasót.
Vajon mi késztette Szabó Magdát - aki maga ritkán sütött-főzött - arra, hogy egy életen át megőrizze ezt a receptgyűjteményt? Nyilván gyerekkorát, gyerekkora ízeit idézte az emlékezetébe, hiszen ő is végigkóstolhatta valamennyi ételt. Ezekben a látszólag „hétköznapi" írásművekben sok minden megelevenedik a múltból, akár családja szokásaiból, napi történéseiből is, de izgalmas összevetni azt is, mi maradt meg és mi hullott ki az idő rostáján az alapanyagokból, mértékegységekből, elkészítési módokból.
Nem is gondolnánk, mi mindenről „mesélhet" például a Napoleon torta, a császármorzsa vagy a bolygó hollandi. Igaz, hogy annak idején iccében, meszelyben, fontban, latban megadott hozzávalókból készültek, de némi számolgatással mi is alkothatunk belőlük olyan ételeket, amelyek a mai terített asztalnak is díszére válnak, és mindenki jóízűen fogyaszthatja őket. De hogy megkönnyítsük az olvasók dolgát, jó pár fogásnak közöljük a mostani változatát is. Bátran szemezgessünk hát a sültek, édes és sós sütemények, puszedlik, piskóták, kiflik, stanglik és perecek receptjeiből. Manapság - és mint a könyvből kiderül, már annak idején is - közkedvelt és újra divatba jött ínyencségeket is megtalálhatunk a gyűjteményben. Vissza
Fülszöveg Kép

Tartalom


Vissza
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem