kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gazda Kiadó |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
Oldalszám: | 124 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 20 cm x 14 cm |
ISBN: | 963-7445-39-0 |
Megjegyzés: | 67 színes fényképpel és 15 illusztrációval díszített könyv. |
Előszó | 5 |
Bevezetés | 9 |
Az ínyencségekhez vezető füstben | 13 |
A füstölés célja | 13 |
A füstölés tudománya | 15 |
Füstölési technikák: hidegfüstölés, melegfüstölés, forrófüstölés | 17 |
Füstölőanyagok | 20 |
A füst keletkezése és összetétele | 23 |
A füst előállítása | 25 |
Miből lesz a füst? | 26 |
Mennyire egészséges a füstölt hús? | 28 |
A füstölőkemencétől a füstölőkamráig | 32 |
Kisméretű füstölőkészülékek kerti használatra, kempingezéshez és halastavak mellé | 32 |
Saját készítésű füstölő-berendezések | 36 |
Füstölőszekrények | 37 |
Füstölőkamrák | 47 |
A füstölési hibák elkerülhetők | 49 |
A füstöléshez szükséges eszközök | 51 |
A húsok füstölése | 52 |
A régi füstölőkonyhákban a középkor tovább él | 52 |
A módszer 250 éves, mégsem elavult | 54 |
A hús beszerzése | 55 |
Pácolás nélkül nincs füstölés | 58 |
A pácolás fontosabb szabályai | 61 |
A sólé | 62 |
Lelkiismeretes higénia a legfőbb szabály | 64 |
A sonka tárolása | 66 |
Klasszikus sonkaspecialitások | 66 |
Receptek | 70 |
Füstölt sertéshús | 70 |
Bárány és szárnyasok | 74 |
Füstölt és száraz vadhús | 76 |
Mit füstölhetünk még? | 77 |
A kolbászféleségek füstölése | 78 |
Nyerskolbász, főtt kolbász, főzőkolbász | 79 |
Melyik kolbászhoz milyen füst szükséges | 80 |
A füstölt kolbászok tárolása | 81 |
Receptek | 83 |
A halak füstölése | 85 |
A hal feldolgozása (tiszítás, belezés) | 85 |
A halak besózása | 89 |
Fűszerezni csak ésszel | 92 |
Megmosni és leszárítani | 92 |
A füstölési technikák | 93 |
Súlyveszteség a füstölésnél | 95 |
A mélyhűtött halakat is lehet füstölni | 96 |
Speciális kampók füstöléshez | 98 |
Füstöléshez ajánlott halak | 100 |
A füstölt halak filézése | 107 |
Füstölt halak és filék tárolása és lefagyasztása | 107 |
Receptek | 111 |
Füstölés helyett pácolás | 116 |
Irodalomjegyzék | 118 |
Források, ahol gázosítószereket, füstképződést segítő dolgokat és kampókat szerezhetünk be | 119 |
Tárgymutató | 121 |
Képek jegyzéke | 124 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.