1.060.427

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egészségünkre!

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Magyar Honvédség Egészségvédelmi Intézet
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 126 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 15 cm x 10 cm
ISBN:
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Az "egészséges életmódot" nagyon sokan és nagyon sokféleképpen hirdetik. Sokszor nem is tudjuk eldönteni, hogy számunkra mi a legkedvezőbb diéta vagy fogyókúra, de még azt is nehéz eldönteni, hogy mikor és mennyit mozogjunk. Vallom, ahhoz, hogy az ember jól érezze magát a bőrében, az egyedül rajta múlik, nem pedig az aktuális diéta vagy fitness divaton - mert például egészségi okok miatt nem tudjuk tartani a diétát, vagy számunkra túlságosan megterhelő az aktuális "divatsport". Ha elhatározzuk magunkat és kitűzünk egy célt magunk elé, érdemes szakemberrel konzultálni, akár fogyásról, akár megelőzésről vagy akár életmódváltásról legyen szó. Éppen ezért az egészségtudatosság kulcsfontosságú életvezetésünkben. Tudatosan kell törekednünk arra, hogy NE a környezetünk határozza meg életünket, hanem a megváltozott életkörülményeinkhez igazodjon életmódunk és életvitelünk.

Tartalom

I. Anyagcsere
10
II. Tápanyagszükséglet 15
1. Fehérjék 15
2. Szénhidrátok 18
3. Zsírok 22
4. Vitaminok 26
5. Ásványi anyagok 35
6. Antioxidánsok 40
7. Só- és vízháztartás 43
8. Az étrendi Piramis elve 46
9. Mennyi egy adag? 47
10. Az egészségtudatos táplálkozás alapelvei 49
11. Ideális testsúly 53
III. Táplálkozási elméletek 55
1. Szivárvány étrend 55
2. Atkins diéta 56
3. Testkontroll 59
4. Tisztító - regeneráló kúra 62
5. Vércsoport diéta 64
6. Norbi update diéta 68
7. Vegetárius étrend 70
IV. Testmozgás
73
V. Táplálkozási betegségek
83
1. Táplálkozási/evési zavarok 83
2. Ételallergiák 87
3. Cukorbetegség (Diabetes) 90
4. Magas vérnyomás (Hypertonia) 92
5. Magas vérzsírszint 93
(Hipercholesterinaemia)
6. Szívinfarktus 94
7. Fogszuvasodás 96
8. Rosszindulatú béldaganatok 98
IV. Nemzetek konyhái és étkezési szokásai 100
1. A francia konyha 100
2. Az olasz konyha 104
3. Az angol konyha 107
4. A német konyha 111
5. Az osztrák konyha 113
6. A bolgár, görög, albán konyha 11 5
7. Az orosz konyha 118
8. A távol-keleti konyha 120
Az indiai konyhaművészet 120
A kínai konyhaművészet 120
A japán konyhaművészet 122
9. Észak-Amerikai konyha 123
Összefoglalás 125
f
' Irodalomjegyzék 126

Kenessey Fanni

Kenessey Fanni műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: Kenessey Fanni könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem