Az Olvasóhoz | 9 |
A meglepő eredmény | 13 |
A só jelentősége | 16 |
Első tapasztalataim a finomanyagi energiákkal | 27 |
Az elvesztett fogadás | 36 |
Az igazság nyomában | 41 |
A felépítő erők titka | 52 |
A váratlan felfedezés | 54 |
Az anyagcsere-katalizátorok jelentősége | 55 |
A táplálék anyagcsere-katalizátorokra gyakorolt hatása | 56 |
Néhány felépítő energia viszonylagos összehasonlítása | 59 |
Táplálékunk felépítő ereje | 59 |
A felépítő erők szervezetre gyakorolt hatása | 60 |
A fehérje- és zsíremésztés felépítő energiái | 62 |
A szénhidrátemésztés felépítő energiái | 64 |
Az igazság nagyon egyszerű | 68 |
Környezeti ártalmak okozta betegségek | 71 |
Az allergia kialakulásának okai | 75 |
Az emésztési zavarok okai | 75 |
A bélflórazavarok és bélflóra-megbetegedések okai | 76 |
A csecsemők és gyerekek allergiáinak kialakulása | 78 |
A gyógyulás lehetséges! | 79 |
Az egészséges sav-bázis egyensúly | 84 |
Mi a sav és mi a bázis? | 84 |
Hogyan alakulnak ki a savak a szervezetben? | 85 |
Hogyan semlegesíti szervezetünk a savakat? | 86 |
Mi történik, ha szervezetünk túlságosan savassá válik? | 88 |
Hogyan táplálkozhatom egészségesen a sav-bázis egyensúly érdekében? | 89 |
Összefoglalás | 90 |
Táplálékaink sav- és bázisfeleslege | 91 |
A nátronsós víz használata | 97 |
A cukortól és a fehér liszttől betegen | 100 |
A nyerskoszt jelentősége | 110 |
A természetes rend törvényei - az ételtársítás | 119 |
1. táplálékcsoport | 121 |
2. táplálékcsoport | 122 |
3. táplálékcsoport | 123 |
4. táplálékcsoport | 124 |
A viszonylag semleges élelmiszerek | 125 |
1. szint | 131 |
2. szint | 136 |
3. szint | 138 |
Összefoglalás | 138 |
A szervezet "szervi órája" | 141 |
Az igazság viszonylagossága | 143 |
Jin és Jang - az élet ősenergiái | 150 |
Jin-jang minőségek a táplálékainkban | 152 |
A jin-jang energiák szerepe egészségünkre nézve | 155 |
A jin-jang energiák a hideg/meleg tulajdonságok közötti különbség | 159 |
A táplálék alkotórészei | 161 |
Hogyan védhet meg minket a táplálkozás a szabadgyökök ellen? | 163 |
Az ember eredetileg is vegetáriánus? | 166 |
A vitaminok tulajdonságai és hatásai | 168 |
A legfontosabb ásványi anyagok jelentősége | 169 |
A nyomelemek szerepe az anyagcserében | 174 |
Az életenergiával teli teljes értékű táplálkozás előnyei | 176 |
A tiszta gyümölcs- vagy zöldségétrend lehetséges hátrányai | 178 |
Tápanyagtáblázat | 180 |
Az ajurvéda gyógyító ereje | 184 |
Minden, amit az allergiákról tudni kell | 189 |
A megemésztetlen fehérjék miatt kialakuló allergiák | 191 |
Környezeti eredetű mérgek nélkül nem lennének allergiás csecsemők és gyerekek! | 194 |
Az allergiák kutatásának módszerei | 195 |
Szénanátha - az ételallergiák előfutára? | 196 |
Az igazi terápia tartós eredménnyel jár! | 198 |
Az öröklődés szerepe a betegségek kialakulásában | 200 |
Az allergiák testi tünetei | 203 |
Pszichés eredetű allergiák és gyógyításuk | 206 |
Védőoltás - áldás vagy átok? | 208 |
Az allergiák pszichés tünetei | 212 |
A bélgombák és a krónikus betegségek kialakulása | 217 |
A szénhidrátoktól és zsíroktól megzavart emésztés elsődleges következményei | 218 |
Az emésztésgyengeségből származó bélgombák kialakulása | 221 |
"Gombák" - számos betegség okozói | 222 |
A bélflóra hatása a lelki állapotra | 224 |
A rettegett candida gombák és hatásaik | 226 |
A gombák szerepe az érrendszeri megbetegedések, a rák és a reuma kialakulásában | 228 |
A gyógyítás teljessége test, lélek és szellem számára | 233 |
Terápia gyógytáplálkozással | 237 |
A sejtanyagcsere jelentősége az egészségre és a hosszú életre | 238 |
A felépítő erők aktiválásának szükséges feltételei | 241 |
A felépítő terápia akadályai | 244 |
A különböző emésztési zavarok egyszerű ismertetőjelei | 246 |
Gyógy- és felépítő terápia magokkal és gyümölcsökkel | 247 |
Méregtelenítés és transzmutáció - hogyan lesznek hátrányok az előnyökből | 250 |
Összefoglalás | 253 |
Jó tanácsok a gabona csíráztatásához | 256 |
A kötőszövet méregtelenítésének problematikája | 259 |
Miért salakoskodik szervezetünk? | 260 |
Hogyan méregteleníthet bennünket táplálékunk? | 261 |
Előre programozottak a méregtelenítési krízisek? | 263 |
Mi a májpangás? | 265 |
A májterápia | 271 |
A Holt-tenger sója és hatása | 273 |
A HTS D33 készítése | 275 |
A HTS alkalmazása a gyakorlatban | 278 |
A "switching" a kezelés akadálya | 281 |
Az egészséghez vezető út | 284 |
Az egészségtelen ételek mellőzése | 292 |
Az emésztőképesség és a szervezet salaktalanításának felépítése | 292 |
A májterápia jelentősége | 293 |
A májterápia jelentősége akut megbetegedés esetén | 294 |
A B-vitaminok jelentősége súlyosabb májproblémák esetén | 295 |
A vesepangás kezelése | 296 |
A sport és a méregtelenítés | 296 |
A hőség és a méregtelenítés | 297 |
Anya és gyermek táplálkozása | 298 |
Helyes táplálkozás a terhesség alatt | 299 |
Az anyatej óriási jelentősége | 302 |
Allergiák csecsemőknél - A gyógyulás lehetséges! | 304 |
Táplálkozási tanácsok egészséges gyerekeknek | 305 |
Tejtermékek közelebbről | 308 |
Általános táplálkozási tanácsok | 311 |
Jó tanácsok csecsemők és gyerekek táplálkozására vonatkozóan | 312 |
Védőoltások és fluorbevitel - két vitatott téma | 315 |
"Élet csak életből ered!" | 318 |
Kitekintés a jövőbe | 330 |
Utószó | 334 |
A szerzőről | 335 |