1.062.071

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Egészséges élet - egészséges konyha (dedikált példány)

Szerző
Szerkesztő
Grafikus
Lektor
Budapest
Kiadó: Medicina Könyvkiadó
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 199 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 15 cm
ISBN:
Megjegyzés: F. Nagy Angéla szerző által dedikált példány. Fekete-fehér illusztrációkkal.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Fülszöveg

Népszerű szakácskönyv a háziasszonyok, elsősorban a dolgozó nők számára. A szerző rövid egészségügyi bevezető után a főzés ábécéjét ismerteti, s ezután tér rá a különböző receptek közlésére. A receptura összeállításánál az volt a fő célja, hogy az étrendek valóban tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen alapanyagokat, a kellő mennyiségű fehérjét, szénhidrátot, zsírokat, ásványi anyagokat és vitaminokat. Ügyes tanácsokat nyújt a dolgozó nő számára, hogy aránylag rövid idő alatt készíthesse el az értékes, ízletes és változatos ételeket családjának.

Tartalom

Egy lépéssel az ínyesmester előtt..................3
A főzés ábécéje..........................................19
A kamra.....................................19
Mennyi kell? ..........................................20
Amit a zöldségfélékről tudni kell..................21
Hogyan főzzük a zöldségféléket?..................22
A rántás, a behintés....................................23
A habarás ................................................24
A besamel ................................................24
Amit a húsfélékről tudni kell........................24
A sülttészták „titka"....................................26
Levesek ......................................................29
Húsos levesek ..........................................30
Zöldséglevesek .........................................35
Krémlevesek................................................37
Rántott levesek ..........................................38
Gyümölcslevesek..........................................39
Levesbetétek......................................40
Felfújtak, egytálételek ..............................43
Felfújtak ................................................43
Egytálételek................................................46
Tojásos ételek ..........................................65
Maradékok felhasználása..............................71
Pecsenyék..........................73
Sertéssültek ........................74
Marhasültek........................80
Borjúhús..........................86
Belsőrészek..........................87
Húspótlók ........................ 89
Baromfi, hal, vad ....................................93
Baromfi ......................................................93
Csirke ......................................................94
Gyöngytyúk ........................96
Liba..............................98
Pulyka ......................................................100
Kacsa ......................................................101
Hal-ételek........................... 101
Fogas, süllő................................................102
Csuka ......................................................103
Kecsege ......................................................103
Ponty ......................................................104
Harcsa ......................................................105
Vadak ......................................................106
Nyúl..................................................107
Hideg nyúlpecsenyék....................................110
Őzpecsenyék................................................111
Szarvas ......................................................113
Vaddisznó ................................................114
Fácánpecsenye ..........................................116
Fogoly ......................................................118
Mackó-falatok ..........................................119
Hideg tálak ................................................123
Saláták húsból, halból ..............................127
Forró szendvicsek ....................................128
Szendvics-krémek ....................................131
Saláták ........................... 135
Tészták, desszertek gyümölcsből......... 145
Frissítők nyáron és télen..............................165
Alkoholmentes hűsítők ..............................166
Turmix-italok ..........................................168
Kevés szesz - sok vitamin........................171
Nyári befőzések kevés munkával, sok vitaminnal.................................173
Gyümölcsök ................................................174
Főzelékfélék..........................179
Savanyúság ................................................180
A konzervekről ..........................................183
Mit és mikor?..........................185

F. Nagy Angéla

F. Nagy Angéla műveinek az Antikvarium.hu-n kapható vagy előjegyezhető listáját itt tekintheti meg: F. Nagy Angéla könyvek, művek
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem