kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
| Kiadó: | Z-Press Kiadó Kft. |
|---|---|
| Kiadás helye: | Miskolc |
| Kiadás éve: | |
| Kötés típusa: | Ragasztott papírkötés |
| Oldalszám: | 146 oldal |
| Sorozatcím: | Egészség mindenkinek |
| Kötetszám: | |
| Nyelv: | Magyar |
| Méret: | 20 cm x 15 cm |
| ISBN: | 963-9493-19-8 |
| Megjegyzés: | Fekete-fehér illusztrációkat tartalmaz. |
| Előszó | 5 |
| Bevezetés | 7 |
| A környezeti és a lelki tényezők hatása egészségünkre | 9 |
| A sav a halál - a bázis az élet | 11 |
| A savas környezet | 16 |
| A savak káros hatása | 16 |
| Szöveti savak és vérellátás | 16 |
| A pH-érték és az enzimtevékenység | 17 |
| Alkalózis - acidózis | 18 |
| Sav/bázis és vegetatív idegrendszer | 22 |
| A bázishiány pszichikai hatásai | 23 |
| Bázisháztartás | 25 |
| Csökkent bázisbevitel és remineralizáció | 25 |
| Báziskeverék | 26 |
| Tesztelje savszintjét! | 27 |
| A túlsavasodás okai | 29 |
| A túlsavasodás következményei | 32 |
| A túlsavasodás tünetei | 32 |
| Oka | 32 |
| Sav és lélek | 33 |
| Immunrendszerünk | 34 |
| Sav és csontritkulás | 35 |
| Valóban egészséges a hús? | 39 |
| A szervezet "figyelmeztető üzenetei" | 40 |
| A túlsavasodás kezelése | 43 |
| Savas és bázikus élelmiszerek | 44 |
| Néhány gondolat a böjtről | 46 |
| Az ellenálló képesség regenerációja | 52 |
| Az emésztőszervek kímélése | 55 |
| Béltisztítás | 57 |
| A rágástechnika és a bélműködés tréningje | 58 |
| Mi történik a szervezetben? | 59 |
| Hogyan hat Dr. F. X. Mayr regenerációs kúrája? | 62 |
| Betegségmegelőzés | 63 |
| A túlsúly és következményei | 63 |
| Szív- és vérkeringési panaszok | 64 |
| A tudatos étkezési és életvezetési szokások alapelvei | 65 |
| Mit együnk? - Hol fogjuk vissza magunkat? | 67 |
| Az étkezések | 78 |
| Hogyan tartsuk karban testünket? | 80 |
| A cellulitisz csak kozmetikai probléma? | 81 |
| Végzetes kombináció: oxigén és sav | 84 |
| A légzés nem minden, de helyes légzés nélkül minden semmi! | 85 |
| Esetleírások a túlsavasodás okozta betegségekről | 88 |
| Példák bázisközpontú diétákra | 93 |
| A felvilágosítás fontos | 93 |
| Gyümölcsök és savak | 94 |
| Miért reagálunk "savanyúan" a húsra? | 96 |
| A savtalanítást elősegítő eszközök | 99 |
| Hay elválasztó diétájának jelentősége | 101 |
| Összegzés és távlatok | 107 |
| Receptjavaslatok | 109 |
| Kenyér- és zsemlesütés | 109 |
| Kenőkrémek | 111 |
| Receptek 1 hétre | 114 |
| Lúgos levesek | 126 |
| Bázistartalmú főételek | 129 |
| A "lehetőleg-táblázat" | 135 |
| Függelék | 137 |
| Sav- és bázisképzők a táplálékokban | 137 |
| Részletes áttekintés | 139 |
| A báziskeverék receptje | 143 |