1.059.673

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édességek kincsestára


Kiadó: Kódexfestő Könyvkereskedés Kft.
Kiadás helye:
Kiadás éve:
Kötés típusa: Ragasztott papírkötés
Oldalszám: 270 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN: 978-963-238-063-6
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Előszó

E könyvet cukrászok részére állítottuk össze, de nem feledkeztünk meg a háziasszonyokról sem. A sütemények egyszerű eszközökkel, kis gyakorlattal is elkészíthetők. A következőkben röviden... Tovább

Előszó

E könyvet cukrászok részére állítottuk össze, de nem feledkeztünk meg a háziasszonyokról sem. A sütemények egyszerű eszközökkel, kis gyakorlattal is elkészíthetők. A következőkben röviden ismertetjük a sütemények házi elkészítésével kapcsolatos fontosabb tudnivalókat.
Az egyes recepteknél közöljük, hogy a felsorolt anyaghányadok feldolgozásából kb. hány tortaszelet készíthető. Megadjuk a kisült tészták, aprósütemények hozzávetőleges súlyát is. Abban az esetben, ha nem a receptben megjelölt mennyiségű süteményt kívánunk sütni, arányosan növeljük vagy csökkentsük az egyes anyagok súlyát. Pl. ha csak egy darab tortát kívánunk készíteni 5 db torta készítését leíró recept alapján, akkor minden egyes anyag súlyát 1/5 részre csökkentsük. Abban az esetben, ha a receptben közölt készáru mennyisége kevés lenne, arányosan növeljük az anyagok mennyiségét. Az anyagok súlyarányait nem szabad megváltoztatni, mert ezzel veszélyeztetjük a készítmény minőségét vagy összeállíthatóságát.
A tortarecepteknél a töltelékek változtathatók. Mogyoró helyett mandula vagy dió is felhasználható. Az ízesítőanyag megváltoztatása a torta jellegét is megváltoztatja. Igazán jó minőségű tortát nem morzsával, hanem nemes anyaggal hintünk meg (pl. olajos magvak őrleményével stb.). A morzsa használata olcsóbbá teszi ugyan a készítményt, de élvezeti értékét csökkenti.
Az előírt gépi megmunkálás (pl. fondant- vagy marcipánkészítés) egyszerű házi módszerekkel helyettesíthető. (Hengerlés helyett finomra daráljuk a cukrozott olajos magvakat, fondant helyett porcukrot vagy vízben oldott, felfőzött cukrot is használhatunk a krémek készítéséhez.) Vissza

Tartalom

Útmutató háziasszonyok részére 7
Tésztafélék és készítési módszereik, alapreceptek 11
Speciális tésztafélék 26
Töltelékek 31
tejszínkrémek, tojáskrémek vajkrémek, egyéb krémek
Egyszerű sütemények 41
kalácsok, kuglófok, fánkok, linzersütemények, kétszersültek,
vajastészták, egyszerű felvertek, mézes sütemények,
pogácsák, egyéb sütemények, húzott rétesek
Torták, szeletek, roládok 95
torták, szeletek, roládok
Minyonok, desszertek, csemegék 153
minyonok, bombák, vegyes csemegék
Tejszínes sütemények 178
torták, szeletek, roládok, kockák
Marcipános sütemények 198
Teasütemények 205
édes teasütemények, sós teasütemények
Különleges sütemények 229
Fagylaltok, parfék, poharas krémek 241
fagylaltok, parfék, poharas krémek
Tárgymutató 263
Megvásárolható példányok
Állapotfotók
Édességek kincsestára
Állapot:
1.180 ,-Ft
6 pont kapható
Kosárba