1.062.087

kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát

A kosaram
0
MÉG
5000 Ft
a(z) 5000Ft-os
szállítási
értékhatárig

Édesipari technológia II.

Szerző
Lektor
Budapest
Kiadó: Élelmiszeripari és Begyüjtési Könyv- és Lapkiadó Vállalat
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve:
Kötés típusa: Tűzött kötés
Oldalszám: 207 oldal
Sorozatcím:
Kötetszám:
Nyelv: Magyar  
Méret: 20 cm x 14 cm
ISBN:
Megjegyzés: Megjelent 1000 példányban. Fekete-fehér ábrákkal illusztrálva.
Értesítőt kérek a kiadóról

A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról
A beállítást mentettük,
naponta értesítjük a beérkező friss
kiadványokról

Tartalom

A cukorgyártás története3
A cukorgyártás menete4
Puha cukorka (fondant) készítése5
A cukorka főzése5
Kristályosodó hűtés (táblázás)10
Zamatosítás, színezés11
Öntés, formázás16
Kiszedés, leporolás (lepúderezés)17
Védőkristályosítás (kandírozás)18
Kemény cukorka (dropsz) készítése19
Cukorkafőzés légritkítással19
A cukorgyúrma hűtése (hidegasztal)25
Temperálás, zamatosítás, színezés27
Nyújtás és egyengetés28
Formázás, hűtés30
Védőcukrozás (ballirozás)32
Különleges keménycukorkák készítése (selyemcukorka, rox-dropsz)33
Karamellák készítése34
Kemény karamellák36
Lágy karamellák37
Töltött cukorkák38
Töltelékek38
Szörpös töltelékek39
Gyümölcsíztöltelékek41
Krémtöltelékek42
Töltött cukorkák44
Töltött fondant-cukorka készítése44
Töltött kemény cukorka45
Gyümölcsös cukorkák45
Cukrozott gyümölcs45
Gyümölcskocsonya (zselé)47
Cukorkocsonya48
Hengerelt cukorkák és töltelékek50
Marcipán52
Nugát55
Grillázs56
Drazsé-készítés57
A drazsémag (korpusz) készítése57
A drazsé fedése (deklizés)57
A drazsé fényezése60
Csokoládé-drazsé készítése60
Különleges cukorkafajták készítése63
Gyógycukorkák63
Pasztillák65
Medvecukor65
Törökméz66
Szultánkenyér66
A cukorkák csomagolása67
A cukorkák tárolása69
Kakakó és csokoládégyártás
A kakaó- és csokoládégyártás története70
A gyártás menete és elmélete71
A kakaóbab feldolgozoása71
A kakaóvaj és kakaópor gyártása71
Kakakótészta (kakaóanyag) készítése75
Előkészítő műveletek75
A kakaóbab tárolása77
Tisztítás és válogatás78
Szárítás és pörkölés80
A kakaóbab hántolása és csírátlanítása83
A hengerelés89
A kakaó "feltárása"91
Kakaóvaj-gyártás92
A kakaóvaj sajtolása93
A kakóvaj formázása96
Kakaópor-gyártás96
A kakaópogácsák őrlése96
Különleges kakaófajták készítése99
Csokoládégyártás100
Aprítás és keverés100
A csokoládé hengerlése103
A csokoládé finomítása (konsolás)106
Érlelés109
Előhűtés (temperálás)110
A csokoládé formázása (öntése)112
Tejcsokoládé gyártás116
Egyéb különleges csokoládék készítése118
Csokoládépor készítése120
Csokoládés áruk gyártása121
A csokoládés áruk felosztása121
Formázott csokoládés áruk készítése122
Mártott csokoládés áruk készítése123
Csokoládédrazsé125
Kakaó- és csokoládétermékek jellemzése126
Kakaótermékek126
Csokoládétermékek128
A kakó- és csokoládéáruk csomagolása132
Édesipari lisztesáruk gyártása
A sütőcukrászat története134
A gyártás menete136
Előkészítő műveletek137
Tésztakészítés137
Sütés138
Kikészítés138
A gyártás előkészítő műveletei139
A nyersanyagok előkészítése139
Az anyagok keverése150
Tésztakészítés151
Élesztős tészták készítése151
Omlós tészták159
Hengerelt (nyújtott) tészták161
Felvert tészták162
Vajas tészták165
Mézes tészták (mézeskalács)165
Kekszgyártás169
Ostyagyártás169
A sütés171
A sütemények készítése176
Töltelékek177
Töltés178
Darabolás (szeletelés, kiszúrás)178
Bevonás (áthúzás)178
Díszítés179
A sütemények osztályozása180
A lisztes áruk csomagolása180
Fagylaltgyártás
A fagylaltgyártás története182
A fagylalt tápértéke183
Kisipari fagylaltgyártás183
Nagyipari fagylaltgyártás184
A fagylaltgyártás nyersanyagai184
A fagylaltkeverék előkészítése187
A fagylaltkeverék hőkezelése (pasztőrözés)187
Homogénezés188
A fagylaltkeverék hűtése189
A fagylaltkeverék pihentetése190
A fagylaltkeverék fagyasztása191
A fagylalt tárolása, szétosztása és szállítása195
A fagylaltkészítés higiénéje196
A fagylalt hibái197
A fagylalt minőségi következményei és vizsgálata198
A fagylaltok osztályozása, fagylaltféleségek199
Különleges fagylaltkészítmények200
Az édesipari áruk tárolása201
Összefoglalás203
Megvásárolható példányok

Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.

Előjegyzem