kiadvánnyal nyújtjuk Magyarország legnagyobb antikvár könyv-kínálatát
Kiadó: | Gravital Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. |
---|---|
Kiadás helye: | Budapest |
Kiadás éve: | |
Kötés típusa: | Fűzött keménykötés |
Oldalszám: | 215 oldal |
Sorozatcím: | |
Kötetszám: | |
Nyelv: | Magyar |
Méret: | 24 cm x 17 cm |
ISBN: | |
Bevezető | |
Mézzel készült sütemények | |
Gyúrt mézestészták | |
Cukormáz készítése | 10 |
Mézescsók | 10 |
Mézescsók II. | 10 |
Mézeskalács | 9 |
Mézes pogácsa | 11 |
Mézes tészta teához | 10 |
Kevert mézestészták (puha tészták) | |
Debreceni Mézes | 11 |
Kevert mézes | 12 |
Kevert Mézeskalács I. | 12 |
Kevert Mézeskalács II. | 12 |
Mézes teakenyér | 13 |
Puha mézesrudacskák | 11 |
Mézzel készített egyéb sütemények | |
Kombinált, rakottmézes | 14 |
Mákos kalács mézzel | 17 |
Mézes diákkenyér | 16 |
Mézes diórolád | 13 |
Mézgrillázs I. II. | 17 |
Méznugát (fehér alvé) | 16 |
Rácsos mézes | 15 |
Töltött mézesszelet I. | 14 |
Töltött mézesszelet II. | 15 |
Vajas teamézes | 15 |
Fánkok | |
Almafánk | 19 |
Anyám farsangi fánkja | 24 |
Anyám forgácsfánkja | 26 |
Aprófánk | 23 |
Áthúzófondant készítése | 28 |
Baratzk fánk | 19 |
Borzasfánk | 32 |
Burgonyafánk hússal töltve | 34 |
Dorongos Fánk | 21 |
Eperfánk | 30 |
Eredélyi Kürtöskalács I. | 21 |
Eredélyi Kürtöskalács II. | 22 |
Fahéjas Fánk - Erzsi Néni receptje | 25 |
Farsangifánk | 24 |
Farsangifánk ahogy dédanyáink csinálták | 22 |
Főkötős Fánk | 20 |
Gesztenyefánk | 31 |
Húsos krumplifánk | 35 |
Indiánerfánk | 28 |
Indiánerfánk nagy | 30 |
Indiánerfánk ahogy a cukrászok csinálták a század elején | 30 |
Kávéfánk (Eckler) | 28 |
Kávéfánk | 29 |
Képviselőfánk | 26 |
Képviselőfánk II. | 27 |
Képviselőfánk III. | 27 |
Kolibrifészek, azaz borzasfánk másképpen | 33 |
Parmezánfánk | 35 |
Rózsafánk | 25 |
Rózsafánk II. | 25 |
Spanyol szélfánk | 34 |
Szaggatott vagy kitolófánk zalai módon | 32 |
Szilvás fánk (lakatosinasok) | 33 |
Tojásos csörögefánk | 21 |
Tolyó Fánk | 20 |
Tölcséres Fánk | 20 |
Túrófánk | 33 |
Vaníliakrém | 27 |
Velős krumplifánk | 35 |
Kelt tészták | |
Anyám kalácskái | 55 |
Aranygaluska | 50 |
Aratópogácsa (babos) | 43 |
Élesztős mandolakalács | 38 |
Bácskai almás lepény | 39 |
Blunder túrós | 53 |
Briosch | 54 |
Borhab (borsodó) | 51 |
Bukta | 52 |
Burgonyás lángos | 41 |
Csokoládéöntet (csokoládészósz) | 51 |
Csokoládés kuglóf | 58 |
Csokoládés kuglóf göcseji módra | 60 |
Darázsfészek | 48 |
Darkedli | 64 |
Debreceni perec | 48 |
Dióscsiga | 49 |
Dióscsiga házi | 49 |
Diótöltelék | 52 |
Dió- és máktöltelék | 58 |
Diós kelt prósza | 61 |
Fondant készítése | 59 |
Fonott perec, kemencefenéken sütve | 48 |
Francia briós | 53 |
Göcseji élesztősrétes | 61 |
Juhtúrós pogácsa | 45 |
Kalács mazsolával | 55 |
Káposztás lángos | 40 |
Káposztás lepény | 40 |
Káposztás pogácsa | 64 |
Karácsonyi beigli | 57 |
Kávés karamellöntet | 51 |
Kelesztett vajaskifli | 47 |
Kelt burgonyás pogácsa | 47 |
Keltguba túróval | 62 |
Kelt kukoricaprósza | 60 |
Keltrétes | 62 |
Kétszersült pozsonyi módra | 56 |
Köményes rudacskák | 46 |
Kukoricás kuglóf | 60 |
Lekváros bukta | 53 |
Lekváros kalács | 55 |
Mákos- és dióskalács | 56 |
Mákosguba | 50 |
Máktöltelék | 52 |
Pozsonyi kifli | 58 |
Pozsonyi patkó | 56 |
Pörcös lepény | 39 |
Rakott keltpalacsinta | 63 |
Sajtos csavart | 46 |
Sajtos-köményes pogácsa | 47 |
Sonkáshasché, töpörtyűs pogácsa maradékából | 44 |
Sörcsuszka | 40 |
Túrós pogácsa | 45 |
Túrótöltelék | 52 |
Töpörtyűs pogácsa, ahogy Göcsejben szokták csinálni | 42 |
Töpörtyűs pogácsa Alpár György emlékére | 44 |
Töpörtyűs pogácsa Főző Károly emlékére | 43 |
Töpörtyűs pogácsa hajtogatott, parasztosan | 42 |
Töpörtyűs pogácsa parasztosan | 41 |
Túrós béles | 39 |
Túrós lángos | 41 |
Túrós lepény | 38 |
Vajaspogácsa | 46 |
Vaníliahab (tejsodó) | 51 |
Vízen kullogó | 63 |
Omlós vajas tészták | |
Gyúrt tészták (gyúrt linzerek) | |
Alkalmi sütemény | 70 |
Almás lepény | 76 |
Alma linzertésztában | 87 |
Angollinzer | 67 |
Angolperec | 67 |
Anyám szilveszteri süteménye | 70 |
Baracklekváros lepény | 75 |
Bécsikocka | 73 |
Borkrém készítése | 77 |
Burgonyás lepény | 83 |
Cseresznyés lepény vaníliakrémmel | 77 |
Cseresznyés-meggyes lepény | 77 |
Csokoládés felemás | 84 |
Diós berliner | 80 |
Diós linzer reszelt tésztából | 73 |
Diós linzertészta | 72 |
Felemás lepény | 79 |
Finom mandulás | 81 |
Flódni | 88 |
Finom porhanyós tészta | 75 |
Francia meggyes lepény | 77 |
Fűszerszámos jó celtlik | 65 |
Habosalmás I. | 81 |
Habosalmás II. | 81 |
Habos baracklekváros lepény | 75 |
Hármas torta | 85 |
Házi linzer szilvalekvárral | 82 |
Ischlerfánk | 73 |
Kakaós, mandulás teasütemény | 83 |
Kevert omlóstészta | 66 |
Kombinált meggyes-diós lepény | 78 |
Krémes más módon | 87 |
Legényfogó | 84 |
Linzerkoszorú | 74 |
Mágnás dióspite | 72 |
Mákos levél | 71 |
Mandulakása | 66 |
Mandulás fánk | 68 |
Mandulás orosz teasütemény | 69 |
Meggykása | 66 |
Mese-almás | 82 |
Mogyorórakás | 68 |
Mondola Tortáta | 65 |
Olcsó linzer-teasütemény | 70 |
Omlós diós | 74 |
Omlós lepény ribizlilekvárral | 74 |
Ozsonna kifli | 71 |
Őszibarackos, kajszibarackos lepény | 76 |
Pozsonyi kürtöskifli | 69 |
Rákóczi túrós | 79 |
Rumos diós | 72 |
Szamócás női szeszély | 83 |
Szilvás lepény | 76 |
Szilvás-almás szelet | 82 |
Tea-mandulás | 69 |
Teaperec | 68 |
Túrós levél | 71 |
Túrós kifli | 68 |
Túrós lepény | 78 |
Túrós lepény II. | 79 |
Túrótorta | 85 |
Uzsonnaszelet | 83 |
Vaníliakocka | 86 |
Vanília torta | 86 |
Vaníliás rúd | 67 |
Kevert linzerek, vajastészták | |
Angol gyümölcskenyér | 92 |
Ánizscsók | 90 |
Császárcsók | 91 |
Cseresznyés kocka | 98 |
Csokoládékrém | 91 |
Csokoládés köröm | 89 |
Csokoládés szelet | 91 |
Csokoládétorta kevert linzerből | 100 |
Diós kevert-linzer | 90 |
Diós gyümölcsszelet | 92 |
Egyensúly szelet | 98 |
Finom barackos lepény | 91 |
Gesztenyés lepény | 95 |
Gizikeszelet | 97 |
Gyümölcskosár | 94 |
Holland kenyér | 95 |
Julika meggyes kockája | 99 |
Kevert cseresznyetorta | 94 |
Kevert gyümölcsös | 92 |
Kevert gyümölcstorta I. | 93 |
Kevert gyümölcstorta II. | 93 |
Kevert házi torta | 96 |
Kevert meggyes lepény | 98 |
Kevert vajaskuglóf | 95 |
Kombinált szelet | 99 |
Linzercsillag | 89 |
Linzercsillag II. | 89 |
Linzerkarika | 89 |
Mandulás kevert | 95 |
Mazsolás lapocskák | 90 |
Mogyorós lepény | 100 |
Női szeszély | 97 |
Sacher-torta | 96 |
Vaníliás kifli | 90 |
Vaníliás kuglóf | 96 |
Hajtogatott vajastészták | |
Almáslepény II. | 104 |
Almatöltelék | 105 |
Apáca kifli | 106 |
Cseresznye- vagy meggytöltelék | 106 |
Csokoládés írós tészta | 102 |
Dió- vagy máktöltelék | 105 |
Franciakrémes | 109 |
Franciakrémes II. | 109 |
Habroló | 106 |
Írós kifli | 102 |
Kindli | 107 |
Krémes-lepény | 107 |
Leveles vajastészta | 101 |
Tiroli rétes | 104 |
Tiroli rétes II. | 105 |
Túrótöltelék | 105 |
Vajas almás lepény | 103 |
Vajas dióslepény | 103 |
Vajas gesztenyés kifli | 107 |
Vajas túrós táska | 106 |
Vaníliakrém | 108 |
Sós vajassütemények | |
Burgonyás, sajtos rudacskák | 114 |
Burgonyapogácsa | 114 |
Gombás hasché | 109 |
Gyúrt sós teasütemény | 113 |
Hájas pogácsa | 114 |
Hasché sajtkrémmel | 111 |
Meleg hasché borjúhússal | 110 |
Paprikás sajtos csavart | 109 |
Sajtkrémes képviselőfánk | 114 |
Sajtos kosár | 111 |
Sajtos lapocska | 111 |
Sajtos lapocskák II. | 112 |
Sajtos roló | 111 |
Sajtos rudak II. | 113 |
Sajtos teasütemény | 112 |
Sonkás hasché | 110 |
Sonkás kifli teához | 112 |
Sonkás levél | 110 |
Vajas teapogácsa | 114 |
Vajas sajtos stangli | 112 |
Vajas túrós stangli | 113 |
Felvert tészták | |
Torták | |
Almatorta | 116 |
Ánizskenyér | 137 |
Ánizskenyér | 141 |
Ánizsos piskóta | 139 |
Banánrolád | 131 |
Baracktorta | 116 |
Barack puszedli | 141 |
Bohémszelet | 140 |
Cognac-torta | 118 |
Csokoládétorta | 118 |
Csokoládétorta II. | 118 |
Csokoládétorta | 123 |
Csokoládés pomponett | 140 |
Csokoládés lepény | 143 |
Daratorta | 117 |
Diórolád | 128 |
Diós csokoládétorta | 119 |
Diós habcsók | 140 |
Diós kocka | 129 |
Dinnyetorta | 115 |
Dobostorta | 126 |
Estike | 143 |
Estike II. | 143 |
Fatörzs | 135 |
Fatörzs gyümölccsel | 135 |
Francia őszibaracktorta | 130 |
Gesztenyekenyér | 138 |
Gesztenye rolád | 129 |
Gyermekpiskóta | 138 |
Gyermekpiskóta I. | 138 |
Gyermekpiskóta II. | 138 |
Gyümölcskenyér | 137 |
Házi torta | 124 |
Kávétorta I. | 120 |
Kávétorta II. | 120 |
Kongótorta | 127 |
Kukoricatorta | 117 |
Legyezőtorta | 128 |
Lúdláb-torta vagy szelet | 134 |
Macskanyelv | 139 |
Macskanyelv II. | 139 |
Macskanyelv csokoládés | 139 |
Mandulás csokoládétorta | 119 |
Marcipános csokoládés szelet | 132 |
Margaréta-torta | 125 |
Meggyes csokitorta | 123 |
Moccatorta gyermekpiskótából | 121 |
Narancspuszedli | 141 |
Narancstorta | 121 |
Narancsos sandkenyér | 137 |
Narancsos túrós szelet | 132 |
Oroszkrém-torta | 125 |
Oroszkrém-torta II. | 127 |
Őszibarackos csokitorta | 124 |
Őszibarackos túrótorta | 124 |
Párizsi krém | 125 |
Piskóta kétszersült | 139 |
Piskótarolád | 136 |
Pomponett | 140 |
Püspökkenyér | 141 |
Rigójancsi | 132 |
Rigójancsi II. | 133 |
Rigójancsi gesztenyés | 134 |
Rigójancsi másképpen | 134 |
Rigoletto | 142 |
Rokokótorta (nugátos) | 142 |
Rotschild piskóta | 142 |
Rumos mocca | 130 |
Sacher-torta I. | 131 |
Sacher-torta II. | 131 |
Stefánia-torta | 125 |
Spanyol széltorta | 140 |
Szentjánoskenyér-torta | 121 |
Tejrokokó-torta | 142 |
Tejszínes gyümölcstorta | 122 |
Tejszínes narancstorta | 122 |
Túrós narancstorta | 122 |
Édesség-különlegességek | |
Mogyorós, diós, mandulás sütemények | |
Diós resztelt | 145 |
Francia makaron | 144 |
Makaron kifli | 145 |
Mandulás csók | 145 |
Medvetalp (Moszkauer II.) | 144 |
Mogyorós csók | 145 |
Mogyorós puszedli | 144 |
Moszkauer | 144 |
Felfújtak, pudingok | |
Angol puding | 147 |
Gesztenyefelfújt | 148 |
Kávéfelfújt | 148 |
Mézes kukoricás puding | 146 |
Mogyorófelfújt | 148 |
Narancsfelfújt | 146 |
Szalvétás puding borhabbal | 146 |
Túrófelfújt | 148 |
Túrófelfújt II. | 149 |
Túrópuding vaníliaöntettel | 149 |
Vaníliás puding | 147 |
Sós pudingok | |
Káposztás húspuding | 150 |
Sajtos puding | 150 |
Sonkás puding | 150 |
Spenótos húspuding | 150 |
Rétesek, bélesek | |
Almás rétes | 151 |
Darás rétes babbal | 153 |
Diós rétest készíthetjük szilvával | 155 |
Erdélyi túrós béles | 155 |
Göcseji túrós béles | 156 |
Habgaluska csokoládéval | 158 |
Káposztás rétes | 152 |
Kemencében sült sós túrós rétes | 154 |
Krumplis rétes | 152 |
Mákos és diós rétes | 155 |
Mandulás béles | 157 |
Nagyanyám aranygaluskája | 158 |
Rétes, meggyel és cseresznyével | 154 |
Sonkás tekercs | 158 |
Tejes rétes | 151 |
Tejfölös parasztrétes | 151 |
Tökös-mákos rétes | 153 |
Túrós rétes | 154 |
Túrós-tökös rétes | 153 |
Vargabéles | 156 |
Vargabéles II. | 157 |
Krémek, habok | |
Almahab | 160 |
Almahabkrém | 160 |
Csokoládészósz | 162 |
Epersodó | 159 |
Gesztenyés fantáziakrém | 162 |
Gesztenyés pohárkrém | 162 |
Habos töltött alma | 160 |
Karamellakrém | 163 |
Karamellakrém kehelyben | 163 |
Kávékivonat és kulőr készítése | 163 |
Málmahab | 161 |
Málnasodó | 159 |
Mézes almahab | 161 |
Narancssodó | 159 |
Négerfej | 162 |
Részeg alma | 160 |
Rizskrém | 159 |
Spanyol haboskrém | 161 |
Fagylaltok, parfék | |
Alapfagylalt a tejes fagylaltokhoz | 169 |
Citromfagylalt | 171 |
Csokoládéfagylalt | 169 |
Diófagylalt | 170 |
Diófagylalt II. | 170 |
Gesztenyeparfé I. | 165 |
Gesztenyeparfé II. | 165 |
Gyümölcsfagylalt | 171 |
Jeges eperbomba | 167 |
Karamelles mogyoróparfé | 166 |
Karamell kávé fagylalt | 169 |
Kávéfagylalt | 169 |
Kongófagylalt | 171 |
Mandulásfagylalt | 170 |
Moccaparfé | 166 |
Mogyorófagylalt | 170 |
Mogyoróparfé | 166 |
Narancsfagylalt | 172 |
Őszibarackfagylalt | 172 |
Őszibarackfagylalt fantázia | 167 |
Portorikói narancskrém pohárban | 166 |
Puncsfagylalt | 170 |
Puncsfagylalt fantáziaparfé | 167 |
Sárgabarackfagylalt | 172 |
Tutti-frutti fagylalt | 171 |
Vaníliafagylalt | 168 |
Vanília parfé | 164 |
Vanília parfé, ahogy a cukrászok csinálták | 165 |
Italok, bólék | |
Bólé vegyes gyümölcsből | 174 |
Dinnyebólé | 174 |
Fehérbólé | 173 |
Köménylikőr | 174 |
Meggylikőr | 175 |
Őszibarackbólé | 173 |
Szamócabólé | 173 |
Tojáslikőr | 175 |
Zölddió-likőr | 175 |
Konyhai különlegességek | |
Borleves | 176 |
Borleves II. | 176 |
Daramorzsa | 178 |
Kukoricaprósza | 177 |
Máglyarakás | 179 |
Palacsinta | 179 |
Palacsintamorzsa | 178 |
Polenta | 176 |
Polenta II. | 177 |
Puliszka | 177 |
Rakott palacsinta (lásd: palacsintamorzsa) | 178 |
Szegedi mákos metélt | 180 |
Toksa (krumpliprósza) | 178 |
Gyümölcseltevések | |
Almalé | 193 |
Angelika (zöld bürök) | 186 |
Cseresznyedzsem ribizlivel | 186 |
Cseresznyebefőtt cseresznyelében | 190 |
Cseresznye- és meggybefőtt | 190 |
Dinnyehéj sűrű cukorban | 187 |
Dióliktáriumot így kell csinálni | 183 |
Ecetes szilva | 191 |
Egres cukorszirupban | 191 |
Eper eltevése angolosan | 188 |
Friss szőlőt mint kell eltartani | 181 |
Friss szilvát tartani | 181 |
Gyümölcslekvárok | 194 |
Gyümölcsvelő készítése, sárgabarackból, körtéből és egresből | 194 |
Gyümölcsvelők tartósítása cukor nélkül | 194 |
Kerti szamóca vastagcukorban | 188 |
Körtebefőtt | 190 |
Körte sűrű cukorban | 188 |
Málnaszörp | 192 |
Málnaszörp hidegen | 192 |
Meggy alkoholban | 192 |
Meggy szódavízben | 192 |
Meggyből sülthöz valót csinálni | 182 |
Meggy-dzsem ribizlivel | 196 |
Mustba gyümölcsöt bécsinálni | 183 |
Narancshéj vastagcukorban | 187 |
Őszibarackbefőtt | 189 |
Őszibarackbefőtt ahogy én teszem el | 189 |
Őszibaracklé | 193 |
Pálinkában csinált meggy | 183 |
Piros cseresznye sűrű cukorban | 185 |
Ribizliszörp | 193 |
Ribizli zselé | 193 |
Rumos cseresznye, meggy | 189 |
Rumos szilva | 191 |
Sárgabarackbefőtt (lásd: őszibarackbefőtt) | 189 |
Sárgabaracklekvár | 196 |
Sárga- és őszibarack vastagcukorban | 187 |
Szilva cukorban | 197 |
Szilva vörösborban | 197 |
Szilvakompót ecettel | 191 |
Szilvalekvár | 196 |
Színmézet megvilágosítani, tisztítani és abba mindenféle gyümölcsöket csinálni | 182 |
Szőlő cukorszirupban | 190 |
Szőrösbarack bécsinálása | 182 |
Vegyes magvas lekvár | 196 |
Vegyes ribizli málnazselé | 197 |
Vöröscsipke liktárium | 182 |
Zöld dió (Fekete dió) | 184 |
Zöld mandula | 186 |
Irodalom | |
Függelék | |
Régi kifejezések és mértékek ismertetése | 199 |
Nincs megvásárolható példány
A könyv összes megrendelhető példánya elfogyott. Ha kívánja, előjegyezheti a könyvet, és amint a könyv egy újabb példánya elérhető lesz, értesítjük.