A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
A beállítást mentettük, naponta értesítjük a beérkező friss kiadványokról
Fülszöveg
Mindannyian Mikszáth hasából bújtunk elő, vallják a könyv szerzői.
Aki ismeri Cserna-Szabó András és Fehér Béla eddigi munkásságát, nem igazán lepődik meg azon, hogy most közös erővel, emberesen belecsaptak a lecsóba, hiszen mindketten tiszteletbeli nagykövetek Kulináriában. Boszorkánykonyhájuk jótékony, zsírpárnás félhomályában ugyanis kifőzték a gasztrokrimi sikkes és fantasztikus receptjét. Így szól: végy két gourmand írót, az egyik nyomozzon régi receptek, elfeledett ízek, konyhák és történetek után, a másik legyen hamvasi ihletettségű gasztrozófus, de a legfontosabb: mindkettő szeressen enni, és még inkább beszélni, írni az evésről! Ha meglelted őket valamelyik füstös, békebeli kiskocsmában, keverd össze őket, és várj, amíg az ízek összeérnek. És milyen élményben lesz részed végül, kedves Vendég? Megismered a magyar konyhaművészet történetét a kezdetektől napjainkig, az összes igaz és városi legendát, nagyevő színészek, írók és írófeleségek anekdotáit, mindezt olyan könnyed...
Tovább
Fülszöveg
Mindannyian Mikszáth hasából bújtunk elő, vallják a könyv szerzői.
Aki ismeri Cserna-Szabó András és Fehér Béla eddigi munkásságát, nem igazán lepődik meg azon, hogy most közös erővel, emberesen belecsaptak a lecsóba, hiszen mindketten tiszteletbeli nagykövetek Kulináriában. Boszorkánykonyhájuk jótékony, zsírpárnás félhomályában ugyanis kifőzték a gasztrokrimi sikkes és fantasztikus receptjét. Így szól: végy két gourmand írót, az egyik nyomozzon régi receptek, elfeledett ízek, konyhák és történetek után, a másik legyen hamvasi ihletettségű gasztrozófus, de a legfontosabb: mindkettő szeressen enni, és még inkább beszélni, írni az evésről! Ha meglelted őket valamelyik füstös, békebeli kiskocsmában, keverd össze őket, és várj, amíg az ízek összeérnek. És milyen élményben lesz részed végül, kedves Vendég? Megismered a magyar konyhaművészet történetét a kezdetektől napjainkig, az összes igaz és városi legendát, nagyevő színészek, írók és írófeleségek anekdotáit, mindezt olyan könnyed stílusban előadva, csuklóból, ahogyan csak a nagymamák képesek a legbonyolultabb ételcsodákat elkészíteni. Egy biztos: olvasás közben többször is kirámolod majd a hűtőt, a kamrát, kifosztod a sarki közértet, a piaci kofát, az éjjel-nappalit, mert a recepteket garantáltan ki fogod majd próbálni.
Fogyókúrázóknak ellenjavallt!
Vissza
Tartalom
ELŐSZÓ
Mikszáth Kálmán: A magyar konyha 7
JÓKAI LISTÁJA
A magyar konyha születéséről (Fehér Béla) 13
Apjok sem ette, nagyapjok nem is látta 25
HÁT, NEM BÁNOM, EGYÜNK TÜDŐT!
A pacalpörköltről (Cserna-Szabó András) 33
EMBER VÉRÉT IGEN MEG-HEVITTI
A magyarság paprikafogyasztásáról (F) 47
Felböfögések és flatusok 56
A DISZNÓSÁG LÉNYEGE
A kocsonyáról, a literatúrárúl meg a boldogságról (CS) 61
ÜGYETLEN KEZEKKEL ÖSZVEFÉRTZELT ZAVARÉKOK
Czifray „nemzeti" szakácskönyvéről (F) 73
SAINT-HILAIRE JOZEFA ÉS MÁS KÖDLOVAGOK
Nemzeti konyhánk gót betűs irodalmáról (F) 83
SAUCE Á LA HONGROISE
Külföldi konyhákon megfordult magyar ételekről (F) 95
Mambó ungaréze 103
Karinthy Ferenc: A magyar konyha 107
EDE A LEVESBEN
A porrá lett kakasról (CS) 109
Egy másik kakaselixír: Brillat-Savarin csodalevese 115
FŐZŐKANÁLON LOVAGLÓ BOSZORKÁNY
Móráné korszakos szakácskönyvéről (CS) 119
A VACZAK SZOTTYA
A lecsóról (CS) 131
Szobrot a bolgárkertésznek! (F) 139
TÍZ VIRGINIA EGY CIVILSZIVAR ELLEN
A halászlevek sokféleségéről (F) 145
Az új fűszer nem paprika, a kevert hal nem halászlé 154
HOGY CINCOGOTT SZEGÉNY!
A csík tündökléséről és elmúlásáról (F) 161
A KRAMPAMPULI KÉKES LÁNGJA 171
Ínyesmester „oly igaz és irodalmi" művéről (CS) 171
Konyha s poézis 180
A HALHATATLAN BODEGÁS
A Dobos-rejtélyről (CS) 185
A MAGYAR KONYHA KAMÉLEONJA
A titokzatos tokányról (F) 193
Magyar Elek: Herein vagy heránytokány 203
Török pörkölt 204
Brassói malacfarok 205
VITA ILLUMINATIVA
Hamvas Béláról és barátjáról, a Megváltó Boristenről (CS) 209
A SAKTER ÉS A HALSLI
Baruch Riza csodálatos életéről (CS) 219
A HAS EGYÉJSZAKÁJA
Az igazi Esterházy-rostélyosról (CS) 229
EGY SZILUETT, AHOGY MAUKS ILONA FELŐL LÁTSZIK
Mikszáth hasáról (CS) 243
A lúddá változott pap (F) 252
Receptek listája 259
Képjegyzék 261
Google, Facebook, Apple, Microsoft fiókkal való belépés/regisztráció eseténautomatikusan elfogadja az Általános Szerződési Feltételeket.
Elfelejtett jelszó
Kérjük, adja meg azonosítóját, és a hozzá tartozó email címet, hogy jelszavát elküldhessük Önnek!
A *-gal jelölt mezők kitöltése kötelező!
Azonosító név/E-mail cím* Azonosító és e-mail cím megegyező
E-mail cím*
(2009 március óta a regisztrált ügyfelek azonosító neve megegyezik az email címmel)
Ha az azonosítóját sem tudja megadni, kérjük, hívja az ügyfélszolgálati vonalat:
+36-62-452-833
×
1
2
3
Regisztráció
×
Regisztráció
Regisztrációja sikeresen megtörtént.
Megadott e-mail címére megerősítő e-mailt küldtünk. Ahhoz, hogy a regisztrációja véglegesedjen, és le tudja adni rendeléseit, kérjük, kattintson a levélben található linkre. A megerősítő link a kiküldéstől számított 48 óráig érvényes, ezután a regisztrációs adatok törlésre kerülnek.
Kérjük, jelölje meg az érdeklődési körébe tartozó témaköröket!
Mehet
×
Regisztráció
Az ön által megjelölt témakörök:
Temakor_1
Beállíthatja, hogy emailben értesítőt kapjon az újonnan beérkezett példányokról a bejelölt témaköröknek megfelelően.
Beállított értesítőit belépés után bármikor módosíthatja az Értesítő menüpont alatt:
létrehozhat új témaköri értesítőt
inaktiválhatja értesítőjét, ha éppen nem kíván a megadott témában értesítőt kapni
törölheti véglegesen az adott értesítőjét
szerkesztheti jelenlegi értesítőjét, ha még részletesebben szeretné megadni mi érdekli.
Az Ön választása alapján naponta vagy 3 naponta kap tőlünk emailt a beállított értesítőjéről.